Konuya son girişimden bu yana baya mesaj gelmiş, sırayla düşüncemi aktarayım.
@herdogdu eğer video pr çalışması ise iyi bir reklam çalışması olmuş. Ne demek istediğimi videonun altındaki yorumlara bakarsanız anlarsınız. Videonun altında birçok kişi bu ucuz ayakkabıdan pahalı ayakkabılara göre daha fazla verim aldığınan bahsetmiş.
@Nurettin evet benzer düşünce yapısına sahibiz sanırım. Fakat ben o kadar da “pazarlama” olmamasını en azından ümit ediyorum diyeyim. Geçenlerde üretici dexos2 standartlarında yağ öneriyor ben yıllardır normal seri kullanıyorum diye şüpheye düşmüştüm. Tabi kullandığım markanın dexos2 standardındaki yağı da 2 katı maliyete sahip, dolayısıyla içimi rahatlattınız diyebilirim.
Wannabe yarışçı meselesine de katılıyorum adamlar hayal satıyor sonuçta. Bak bu koşucu bu ayakkabıyı kullanıyor sen de bunu giyersen bunun gibi koşabilirsin gibisinden. Açıkcası düşüncenize ekleyebileceğim bir şey olduğunu sanmıyorum. Çünkü düşüncelerinize katlıyorum. Merak ettiğim koşu ayakkabılarında para ödemeye değer bir teknoloji olup olmadığı. Benzer düşünmemize rağmen siz de araçlarınızda en ucuz yağları kullanmıyor, marka tercih ediyorsunuzdur sanırım.
@yoldabirivar düşünceleriniz için çok teşekkürler, evet herkese gönlündeki nasip olsun. Fotoğrafla siz de göstermişsiniz, decathlonun en ucuz ayakkabısı yıllarca iş görebiliyor.
@dragon şükür sakatlığa dair herhangi bir sorun yaşamadım fakat bunu ayakkabıya değil, ağırlık antrenmanlarına ve doğru dinlenmeye bağlıyorum. Sakatlık konusundaki düşüncelerinize katılıyorum. Fakat ayakkabının kırmızı çizgi olması konusunda çizgiyi belirleyen şeyin ayakkabının fiyatı değil, türü olduğunu düşünüyorum. Örneğin aqua için üretilmiş bir ayakkabıyla maraton koşmasak iyi ederiz.
@erhan ultramaratonlara dair pek bilgi sahibi değilim zaten fakat ikinci el ayakkabı düşüncesine hijyenden ötürü sıcak bakmıyorum.
@ismaileren 25k irtifa kazanımlı bir yarış nasıl oluyor merak ettim açıkcası, öte yandan koşu için kaç çift ayakkabınız olduğu farklı bir merak konusu. Fakat konuya dair cevabınız yeterince açıklayıcı oldu. Lakin buradaki soru antrenman yükünü ayakkabıdan yardım alarak normalin iki katı hızında arttırmanın doğru olup olmadığıdır sanırım. Kas kütlesini arttırmak isteyen bir kişi de anabolik steroidlere başvurarak normalden çok daha hızlı bir şekilde kas kazanabilir mesela ama bu iki örnek birbirine oturur mu oturmaz mı onu her iki alanda da tecrübeli kişilere sormak lazım.
@Grdl Evet sorum teknik olarak bir şey kaçırıp kaçırmadığımı da soruyorum. Örneğin Under Armor’un GPSli bir ayakkabısı varmış sanırım. Gore-tex gibi Vibram taban gibi Kevlar kumaş gibi koşu ayakkabılarına özel teknolojiler var mı merak etmekteyim. Ama konu genellikle ayakkabıların yastıklaması ve dayanıklıklığı üzerine şekillendi. Anatomi ve hareket biyomekaniğine dair önerebileceğiniz yerli ve yabancı kaynaklara açığım, paylaşırsanız memnun olurum.
Cevap veren herkese kıymetli vakitlerinden ayırıp cevap verdikleri için çok teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın,
Saygılarımla.