Koşuyorum ama dalağım hemen şişiyor

yaklaşık 1 aydır hafta da 3 kez düzenli koşuyorum fakat dalağım çok ağrıyor koşuyu bırakıp yürüyorum ama koşmayı çok sevdiğim için tekrar koşmaya çalışıyorum beslenmem de sorun yok beslenme iyi

1 Beğeni

evet şmdi tempomu düzelttim düzenli ve çok iyi koşuyorum dalak şişiyor :((((

1 Beğeni

Koşu hızını azaltmayı ve magnezyum eksikliği var mı öğrenmeyi deneyebilirsiniz

Şurada daha çok değinilmiş, forumda başka alanlarda da var dalak şişmesi.

Bu sorunun aynısını koşuya ilk başladığım 2011 civarında ben de yaşıyordum. Gerçi benim ağrım dalaktan mı karaciğerden mi kaynaklanıyordu, bundan emin değilim. Zira ağrım karaciğerin olduğu bölgede, biraz karnımın orta kısmına doğru oluyordu. O dönem KoşuForum var mıydı bilmiyorum ama kendi çabamla yaptığım araştırmalar sonucunda burundan derin nefes alıp, mümkünse bir saniye kadar tutup sonra nefes vermenin sorunu çözeceğini bir yerlerden okumuştum. Ve gerçekten de öyle oldu. Kontrolsüz nefes alıp vermek (ağızdan ve burundan aynı anda, düzensiz bir şekilde) demek ki bazı insanlarda böyle bir soruna neden oluyor. Bu bende zaten bir alışkanlık haline geldi yıllar yılı. Önceden 1,5-2 km.'lerde bu sorunu yaşarken ve durmak zorunda kalırken şimdi 10-12 km.'leri hiçbir sorun yaşamadan tamamlayabiliyorum. Ve bu sorun sanırım bazı organlara koşu esnasında yoğun kan pompalanması ama aynı ölçüde kanın dışarı çıkamaması nedeniyle oluyormuş. Nefes düzeni sanırım bu sorunu çözüyor. Nedeni konusunda iddialı değilim ama çözüm en azından bende işe yaradı çok net bir şekilde, bunu söyleyebilirim.

2 Beğeni