Herkese merhaba,
Aslında uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ve çok faydalanıyorum. Fakat nedense bugün itibariyle üye olmaya karar verdim. Bu forumun benim açımdan en büyük faydalarından biri de koşu konusunda motivasyonumu diri tutması diyebilirim. İnternette koşu ile ilgili araştırmalar yaparken @spinodal ın ritimblog web sayfası ve bu forumla da tanışmam sayesinde benim için yeni bir dünyaya giriş adımlarını atmama vesile oldu.
Ayrıca bu başlığında yeni başlayanlar için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yeni başlayanlar bir süre devam ettikten sonra ciddi bir yönlendirmeye ve bilgilenmeye ihtiyaç duyuyor.
Benim hikayemi kısaca özetleyecek olursam ;
Yaklaşık 1 yıl önce sigarayı bıraktım ve bıraktığım gün Couch to 5k ile koşmaya başladım. Asıl motivasyonum kilo vermek idi. Bu süreçte ritimblog , koşu forum ve diğer internetten kaynaklar ve koşu ile ilgili kitaplar okudum.
Bir taraftan da koşularımı aksatmadan yapmaya çalıştım. Şu an da yaklaşık bir yıl oldu. Bu süre zarfında belki bu gruptaki çoğu üyeye göre oldukça az miktar olan ama benim için önemli bir sayı olan yaklaşık 1250 km koşmuş oldum. İlk defa da 07 Kasım 2021 de N Kolay İstanbul Maratonuna katıldım ve 15 km’yi bir saat 33 dakika da koşmuş oldum.
Şimdi hedefte ise Adana Yarı Maratonu var. 21km’yi koşmaya çalışacağım. Zaman kısıtlı. Bir buçuk ay gibi bir sürede daha önce hiç koşmadığım 21km yi koşup bitirmeye çalışacağım.
Aşağıdaki hususlarda siz değerli üyelerin yönlendirmesine ihtiyacım var;
-
Koşu ile ilgili olarak hepimiz malumunuz gelişmek istiyoruz. Her ne kadar hız vs benim için hiç önem vermediğim bir husus olarak düşünsem de yavaş yavaş daha hızlı olabilir miyim acaba sorusunun belirmeye başladığını farkettim. Dolayısıyla sizlerin yıllara sari olarak hız mesafe vs gelişiminiz nasıl oldu? Mesela ilk başlarda örneğin 07.00 pace ile koşan biri , iki üç yıl sonra 04.30 lu pace lere gelebilir mi? Mesafe olarak gelişiminiz nasıl oldu? Aslında burada sizlerin hikayelerini paylaşmanızı arzu ediyorum. Bu yeni başlayan bizleri çok memnun edecektir.
-
Kilo ile ilgili olarak ta biraz kilo verdim. Eski göbekli halime göre fitim ama hala kilolarım var, belki bi 10 kilo versem çok daha iyi olacak. Fakat uzun zamandır kilo verme sürecim de durdu. Kaslandığımı , giderek fitleştiğimi hissetmeme rağmen kilo konusunda ilerleyemiyorum. Bu konuda da bunu başarmış kişilerden hikayelerini paylaşmalarını bekliyorum.
Uzun bir yazı ile giriş oldu, sanki bir yıldır forumu takip etmenin acısını ilk gün uzunca bir yazı yazarak çıkarmış oldum😊
Umarım bu başlığa ilişkin dönüşler olur ve hepimiz faydalanırız.
Teşekkürler.