kuzey buz denizi kiyisindaki Murmansk sehrinden 4567 km daha geride Turkiyeden selamlar
@Orkun hocam latife yapiyorum ama mumkunse her antrenmanini boyle fotografli falan paylas lutfen. hem memleket gormus oluyoruz, hem de benim gibi, hava 5 derece, serin mi ne, bugun cikmasam mi diyen benim gibilerin agzina terlikle vurmus gibi ol
bu arada saka bi yana, ukalalik gibi olmasin ama sagligina dikkat et. evdeki buzdolabinda, sakalindaki kadar buz olmuyor
neyse 9 gunluk klasik grip haline gelmis corona arasindan sonra devam. omuz, bacak, sirt bolgelerinde acayip vucut agrisi, kas kesigi gibi agri yapti 2 gun, klasik semptomplarin disinda en farkli gosterge buydu. bir de ara ara terleme ve halsizlik…
Az once dondum antrenmandan, her antrenmani burada paylasip diger uyeleri de darlatmak istemiyorum, arada sectiklerimi ekliyorum, cogu uye zaten goruyor Stravada diye. Ama madem yogun istek! [ ] var bugunku antrenmani da paylasayim
Cuma aksami, Hava soguk, kapali spor salonunda interval antrenmani icin hersey uygun. Sonuc epey tatmin etti, ilk defa gittigim manejde cok verimli bir antrenman oldu.
Nabızımı düşürmek için artık yavaş koşuyorum. Nabızımda belirgin düşüş oldu, artık kırmızı bölgeye geçmiyorum. Mesafeye değil dakikaya bakmam da faydalı oldu.
guzel bir antrenman turu hedeflemissiniz. maf veya zone 2 antrenman diye aratirsaniz daha cok bilgiye ulasirsiniz. hedefiniz net bu antrenman turu ise zone 2 icin nabzini belirleyip ona gore hareket etseniz daha dogru olur. bu antrenmaniniz nabizini dusuk olmasina ragmen biraz karma olmus. 27 dakikasi anaerobik ile dusuk nabiz antrenman turune uygun olmayan bir nabizda.
benim hesaplamalarima gore nabzim 140 civari. naçizane herhangi bir antrenman bilgilerimde altta. ve antrenmanin tamamini da bu nabiz bolgesinde yaptigimi gorebilirsiniz 83 dakika.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ortalama 160-170 nabızdan inince insan mutlu oluyor. Ama dediğiniz gibi yine de yüksek. Ne kadar yavaş olmaya çalışsam da sona doğru hızlanıyorum, bu da etkiliyor. Buna daha dikkat ederek nabzımı düşürmeyi umuyorum.
gri bolge diye bir tanimi var. dusuk ile yuksek arasi. burada yapilan antrenmanin faydasi da tartismali. burada kalmamaniz icin yazmistim.
170 lerden buralara dusmek ve hedeflemekte basari tebrikler simdiden.
ben ilk zone2 ye basladigimda 9 pace lere dustum, teyzeler yuruyerek geciyordu bu forumda cok aglamistim bu konularda evet insan kendini durduramiyor, bi yerden sonra hizlaniyor iztem disi. oncesinde ciddi kossu birikimi olan biri icin yavaslamak cok zor ama hedefiniz bu ise sabir ile uygulamaya devam etmenizi dilerim.
Dunku yuksek tempo salon interval antrenmani sonrasi bugun Plana gore 8-10 km yenileme kosusu vardi. Hava guzel, tempo hafif, sehir isil isil, yeni yil kapida.
Yaklaşık 4 ay önce yaptığım antrenmanın nabız verisiyle bugünkü nabız verilerini sizinle de paylaşmak istedim. 6.40 paceden 5.30 pace’e olan gelişimim sağlıcakla kalın.