Koşu Forum Antrenman Günlükleri

serin derken :stuck_out_tongue_winking_eye: ustunuze ince bisey alin usutmeyin :blush:

2 Beğeni

Le Mans 24 saat yarışlarında “gerçek erkekler uyumuyor, bütün gece yarışıyor” diye bir tabir vardır. Sizinki de gerçekten öyle. Biz de burda kışın antrenman aksatmıyoruz vb. diyerek kendimizi kandıralım :slight_smile: nazar değmesin.

İstikrarınızın devamını dilerim,
Sağlıcakla kalın.

2 Beğeni

Bugun dune gore daha hafif bir program ve daha sicak Hava vardi. Elbette programi aksatmak olmazdi,kosabildikce kosmaya devam.

!

4 Beğeni

Antrenorum - 15 uzerindeki havalarda saglik acisindan kosu mesafelerini 1.5-2 Kat dusurebilecegimizi ve /veya yavas tempoya gecebilecegimizi, mumkunse salonda Kuvvet calismalarina agirlik vermemizi, 3-5 antrenmanin sagliktan daha onemli olmadigini soyledi ki bence de cok hakli. Kosabildikce, imkan oldukca kosmaya devam edecegim. Elbette her antrenmani burada paylasmak mumkun degil, en azindan belki bir kisiye motivasyon olur diye arada paylasmaya devam edecegim. Gelecek antrenman pazar gunu 1.5 saatlik bir antrenman , beklenen sicaklik - 20 :slight_smile:

5 Beğeni

devam

2 Beğeni

5 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Kadans Sorunsalı

Bugün yağmurlu ve rüzgarlı havada 800m deneme aldım 2.10 gelebildim saat nabızla mesafeyi pistte koşmama rağmen yanlış ölçtü zaten hızlı ve kısa tempolardada pek doğru ölçmüyor hedefe adım adım devam

4 Beğeni

Pazar gunu geldi catti, plana gore 1.5 saat temizlenmemis karda guclenme kosusu yapmam gerekiyordu, hissedilen - 22 gosteriyordu evden cikmadan once, bir an dusundum acaba cikmasam mi diye ama her zamanki gibi ciktim. Tecrubeli bir arkadasimin dedigi gibi “Kosu icin kotu hava yoktur, dogru secilmemis ekipman vardir” Dogru ekipmanla derin karda keyifli bir 15k kosusu oldu. Kosmaya devam.

11 Beğeni

@Orkun abi simdi senin de altina yazacagim, hafif soguktu, falanca dereceydi ama hissedilen diye ama sakalinin halini gorunce ic sesim ahlaksiz cumleler kurdu :stuck_out_tongue_winking_eye: valla bravo buyuk motivasyonsun bize…

2 gun kosamayip, hic olmazsa ip atlayayim dedim. tuvalete surunerek gider hale geldim… ama pes etmedim ciktim kostum :stuck_out_tongue_winking_eye: simdi komple yuruyemiyorum :blush:

4 Beğeni

Kısa mesafe de nabzı doğru ölçen saat yok zaten kullandığınız saatte parkur koşusu modu vardı o özelliği deneyebilirsiniz. Gerçi ben parkurda koşmadığım için denemedim ama teorik olarak işe yaraması lazım.

2 Beğeni

Onuda denedim çizgiye 10-15m kala ötüyor tur süresi her tur geride ölçüyor bence benim koştuğum pist uzun üniversitenin pisti bi taraf uzun gibi gözüküyor bi tarafın dönüşü çok keskin hocaların biri diyo bura uzun biri diyo normal düzgün ölçme şansımda olmadı pek

2 Beğeni

Pace 6 ile düşük nabız yarı maraton denemesi.

7 Beğeni

Birşey sorcam bende bugün sizin tempo ve nabzınıza yakın koştum sizde en altta 4. Bölge olarak yazıyor bende 2.3 nabızlar yakın neden bölge sizin yüksek acaba

3 Beğeni

Benim koşu daha uzun kaçıncı kmde 2,3 idi hatırlamıyorum 10,5 iken 3.1 idi sanırım 6-7 arası 2,3 değeri olabilir. Neden kişiye göre değişiyor tahminim dinlenik nabız, hesapladığı vo2max, yorgunluk ve antrenman endeksi değerlerini (tırmanma ve inişte etkilebilir) işin içine katıp buna göre puan veriyor. Koşarken aerobil aralıkta(saatte sarı ile gösteriliyor) kalmaya dikkat ettim.

Daha çok nasıl 2000 kalori olur diye aklına takılmış olabilir 90 kg biri normal.

1 Beğeni

Anladımm ben onu sadece nabız zone bölgesi sanıyordum daha detaylı oluyormuş o teşekkürler

2 Beğeni

Maksimum kalp atış yüzdesi yöntemine göre hesaplanan aerobik nabız zone bölgesi demek daha olurdu çalakalem yazarken doğru kelime insanın aklına gelmiyor.

1 Beğeni

Kuzey kutup dairesinin daha da ilerisinde Kuzey Buz Denizi kiyisina komsu Murmansk sehrinden herkese selamlar. Bugun sehirde ucuncu gunum, plana gore 1.5 saat hem sehri hem iklimi tanima kosusu vardi. Sansima Hava - 6 ve ruzgar orta derecedeydi. Sehirden kisaca bahsedersem yedi tepeli bir kent gibi, surekli inis ve cikislar var, duz alan hemen hemen yok gibi. Nem %96 kaldirimlarda kar pek temizlenmiyor, surekli gece, gunes 2 Aralik 11 Ocak arasi hic dogmuyor, su anda saat 12.30 ve halen sabah seheri gibi hafif bir aydinlik var o kadar. Hafta ici aksam uzun mesafe antrenmanlari zorlayacak gibi gorunuyor. Yine de bahane yok, kosmaya devam.

12 Beğeni

Vücut 4.20-4.30 paceye alıştı rahat yorulmadan zone 3 nabizda devam

8 Beğeni

valla cidden helal…el tokadi yemeyen kendininkini balyoz zannedermis derler ya…0-10 derece arasindaki hava, 75-80% nem ve ortalama 35-40km ruzgar icin “zorlayici hava sartlarinda idman” gozuyle bakiyorum, ama kalima senin yaptiklarin geliyor sonrasinda…durmak yok, yola devam :slight_smile:

4 Beğeni

Gecen bende Moskovada - 22 de kosarken ne bu Hava diye dusunuyordum, aklima bisikletle dunya turu yapan arkadasim Gurkan Genc geldi. Misafirim oldugu Moskova’dan Ocak ayi basinda Petersburg’a yolcu ettigimde yolda - 45 leri gormustu, o aklima gelince halime sukredip antrenmana devam ettim :slight_smile:

5 Beğeni