@Orkun bu görüntüler gerçek mi yada benzer ışık oyunları gördün mü?Sıcak deniz gören Rus turistler gibi şaşkınlık yaşatıyor mu?
Benim yasadigim bolgede kuzey isiklari gorunuyor ama sehir isiklar olmayan issiz, kirsal bolgelerde daha cok gorundugu soyleniyor. Havanin soguk ve bulutsuz olmasi gerekiyor, su anda - 16 fakat bulutlu, burada yesil agirlikli, asagiya yasadigim sehirden bit foto birakiyorum.
2023’ün son uzun antrenmanı. Yeni yılda herkese başarılar, sağlıklı ve başarılı bir yıl olması dileğiyle.
Son bir haftadir yilbasi tatili icin hanim geldigi den dolayi bir haftadir aksamlari kosamadim, seneyi sehir merkezinde yuruyusle tamamladim. Sene sonunda elimizde kalan 2200.1 km kosu, 18460 metre irtifa kazanimi. 2024’un herkese saglik, basari ve mutluklar getirmesi dileklerimle, kosmaya devam.
Merhaba
Sabah koşusunda ilk defa bir akıllı saat ile koştum. Nabız verilerim bu şekilde. Koşularımı hep bu şekilde sürüyor. Yüksek oksijen ihtiyacı vs . Nabzımın neden bu kadar yüksek olduğunu anlamadım. İlk defa bu veriler ile koştum. 100 kiloyum bunun etkisi tabi olabilir ama normalde koşan biriyim.
bu veride hiziniz yok, temponuz yok.
normal temponuzun uzerinde anaerobik bolgede kosmussunuz hatta bir ust seviyede bile kosmussunuz. bu kilo ile bu tempo ve nabiz riskli olabilir. hatta bence riskli
yuksek temponuza bunun disinda bir suru etken olabilir ama bence yavaslamalisiniz. yok benim normal tempom bu diyorsaniz, saat ile durumunuzu gormus oldunuz. veriler size yavaslamniz gerektigini soyluyor.
@sryz çok teşekkürler cevabınız için.
Çok yavaş koştum aslında. Öncesinde sadece telefondan strava kullanıyorum. 6:45 pace ile 10 km’yi 1:10 dk gibi zamanlamada koşuyordum .
cok yavas kosmussunuz diyemeyiz. 7 pace.
saat ile nabiz tartismali bir konu ama amazfit fena bir saat degil ve anlik hatadan ziyade sizin ortalama nabziniz yuksek. olcum faktorundeki olasi hata, bu oranda bir sapma olusturmaz diye dusunuyorum. cok gevsek, siki, ter vs gibi major bir durum yok ise.
bazi insanlarda nabiz normal insanlara gore yuksek olabiliyor o grupta misiniz acaba?
saat ile kosmaya ve durumunuzu anlamaya devam edin bence.
tekrar verilerinize donecek olursak 8.53 hiz ise paceniz 7 civari kosmussunuz demektir. saat pace gostermiyor mu acaba?
7 pace sizin icin hizli olabilir. bu hiza alismis ve bu nabiz ile kosuyorsaniz bence yine yavaslamalisiniz.
bence hiza tempoya paceye takilmadan antrenmanlarinizi 140-150 nabiz arasinda olacak sekilde yavaslayin. artik hiz pace kac olursa. ben bunu denedigim ilk zaman bi ara 9 pace ye dusmustum. yurume jog arasi bir hizdi.
Çok teşekkür ederim cevaladığınız için.
Saat koşu sırasında pace gösteriyor ama 8:45 gibi gösterdi bazı yavaşladığım yerlerde 9:10 gibiydi. Normal bir şekilde takılıydı kolumda.
Öncesinde telefon ile strava kullandığımda nabız bandı kullanıyordum 117 - 124 arasıydı nabzım. Bu şekilde tempolu yürümenin 1 tık üstü koşup nabzımı düşürmeli miyim ?
Bİr doktora görünmem gerekebilir mi ?
hocam yanlis bilgi vermisim ozur dileril. evet paylastiginiz kosudaki pace 8.53. ben hiz sanmistim onu.
8.53 pace ile bu nabiz acikcasi sizin gibi oncesinde de kosuyorum diyen biri icin biraz yuksek
bence saati bir iki antrenman daha kullanin. cok siki veya gevsek olmamasina dikat edin. stravaya da gogus bandini baglayarak karislastirmali bir antrenman yapamaz misiniz? strava ve gogus bandi o nabzi soyluyor ve saat bu kadar yuksek ise saatte bir sorun olabilir.
ve bu karsilastirmayi yurumenin biraz ustu kollar ve vucudun sallandigi dusuk tempolu bir jog tarzinda yapabilirsiniz. yaklasik bu pacelerde antrenman bence size yanlisin ne oldugunu soyleyecektir
Evet. Telefon ile deneyeceğim ama telefonum güncellemeleri almadığı için stravayı çalıştırmıyor artık. İlk fırsatta bunu deneyeceğim. Çok teşekkürler.
Bilekten nabza guvenemezsiniz. Bilekten nabiz sacmalar.
Göğüs bandı varsa onu kullanın onun verileri daha doğrudur, amazfit bit 3 ölçüm doğruluğuyla ilgili bir teste rastgelmedim. Göğüs bandı ile saatin verilerini karşılaştırıp ona göre saatinin verilerini kaale alıp almamayı düşünebilirsiniz. Burada bir başlık altında yayınlarsanız diğer kullanıcılar içinde bir kaynak olur. Bu nabızda bu uzunlukta yapılan bir antrenmanın oldukça yorucu ve zorlu olması gerek eğer böyle hissetmiyorsanız saatin verilerinden şüphelenmelisiniz.
bu kadar major bir fark icin saatin hatali olctugunu varsayabiliriz ama fark yine de bu kadar major olmamali. optik okuyuculu bileklik, saat vs ne kadar eski de olsa hicbiri bu kadar kotu sonuc vermez.
fikir vermesi ici bu seri icin bir karsilastirma.
https://www.reddit.com/r/amazfit/comments/wslcnj/i_kept_hearing_that_the_amazfit_didnt_have_an/
nabzim nispeten dusuk, kosu istegim ve gucum fazla. ikinci kez oluyor bu. yorgunum hafta uzerimden gecmis, is guc, 2 yuzme, 2 kosu anrenmani, 1 alkolu, hareketi fazla parti. bugun sabahtan aksama durmadigim bir gun. aksam cikayim 3-5 kosayim bi ter atayim diyorum zaten yorgunum yorulurum donerim diyorum. kostukca nabiz dusuyor, ayaklar kosmak istiyor, kisa kosarim diye yanima sivi almadim ama 15 km kosuyorum vs vs. bazen vucut sasirtiyor beni…
sivi alimi yol, 12 derece, yaklasik sivi kilo kaybi 1 kg.
birde hersey standart, uzun ve stabil bir kosu yapmisken, fikir vermesi icin uc farkli uygulamanin sonuclarini ekliyorum. belki birisinin isine yarar. ciddi farklar var.
ilki huawei. benim ana donanim ve uygulamam.
sonraki garmin. garmin nabzi bilekten aldi. huawei kol bandindan. nabiz ortalamada 1 birim oynuyor. max nabiz biri 151 biri 153 olcmus. neredeyse ayni ve benim icin bu stabilite yeterli. ama tercihim baska bir teknoloji cikana kadar kol bandi.
sonuncu strava. nabzi huaweiden aliyor. ama diger herseyi kendi kafasina gore hesapliyor sanki. strava icin sunu anladim, ne kosuyorsaniz yarim km fazla kosmalisiniz, distance konusunda gercekten acimasiz sifirci hoca gibi iki saatinde gpsi harika ama isleri gps ama strava paşam ben daha iyi bilirim diyor. ilginc
sureler hepsinde yakin ama km farkli olunca pace de hepsinde farkli.
gerekli gereksiz bir karsilastirma olarak birakiyorum
Yeni yasamaya basladigim sehir cok inis cikislar olan bir sehir. Bugunku kosunun yaridan fazlasi tirmama Ile gecti. Ileri vadede bu antrenmanlar Bana pozitif geri donecek eminim. Bugun hafif tempo 50 dakika demisti antrenorum fakat kendimi iyi hisettigim icin 15 dakika fazla kostum. 3. Km den sonra kar yagisi basladi, merkezde sokaklar cumartesi aksami icin fazla tenhaydi.10 gundur devam eden - 25 lerden sonra hava bir miktar isinmaya basladi. Kosmaya devam.