normaldr antrenman gunlugune yazacaktim ama buraya yazmam belki daha faydali olur. bugun bu konu da farkli bisey yasadim.
malum son donemde bir yandan kadans arttirmaya calisiyorum. kulaklik ya podcast ya muzik arkada metronom. antrenman sonunda kadans ip gibi duz cizgi cikiyordu.
bugun 4-5. km telefonun sarji bitti metronom olmadan ne yapabilecegimi merak ediyordum ama arada kisa sureli denemelerimde olumlu sonuc almadigim icin cok umidim yoktu. bu baslikta konustugumuz gibi yillarca kosan bir kosucu gibi tempomu dogal ayarlayabilecek yeterlilikte de degildim. ama yalanda da olsa cok uzak bir kadansta olmadigimi dusunuyordum. sonuc, cok uzakmisim
calistigim 170 lerden, 3 ay onceki kadansima geri donerek devam etmisim. bu kadsr dustugumu anlayamamam da garip.
isin ilginc kismi kadansimi koruyamamam degil. inanilmaz yoruldum. rutin, beni yormayan, copy paste bir antrenman, ustelik dinlenigim ama ayagimi kaldiramaz hale geldim. nabiz pace dagildim.
kendi orneklememden sunu anliyorum (yanlis bi cikarim olabilir), kadans arttirirken yoruluyorum, sonra alisinca kolaylasiyor, ama bugunku gibi yeniden alistigin duzenin disina cikinca yine zorlaniyorum. yani insan vucudu neye alisiyorsa en iyi performansini orada vermeye calisiyor, o tempoya adapte oluyor.
ikinci cikaririm da oyle birkac ay calisma ile kadansinizi yukari cekip orada dogal adaptasyon saglanamiyormus. en azindan ben beceremedim. vucut aninda eskiye ket vuruyor. metronoma devam
ucuncu cikarimim da (bu beni pek ilgilendirmiyor cunku ben deneye deneye devam ediyorum zaten veri biriktiriyorun) yaptiginiz klasik antrenmanlari, normal kadansinizin 3 asagisi 5 yukarisi 10 yukarisi vs vs. uyguladiginiz klasik tempo veya nabiz ile deneyip sonucu degerlendirilebilirsiniz. ornek surekli 160 kadans ile kostugunuz bi 10 k parkuru, birkac kez 165 ile kosup yorgunluk hissiyatiniza, nabziniza pozitif etkisini degerlendirebilirsiniz.