9 Mart Sabahı @mehmetbas ile ben otobüsle(bisikleti götürmek için gerekiyordu), @Osma arabayla İstanbul’dan, bir arkadaşımız da Yalova’dan aktivitemize katıldı.
Gemlik Sahil çok güzel, deprem hattı olmasa insanın ev alıp taşınası geliyor. Güzergahımız sırasıyla Gemlik, Küçük Kumla, Haydariye, Sudüşen Şelalesi, Termal, Kadıköy, Yalova Sahil, İdo Terminal şeklindeydi. Önceden rotayı saatlerimize yüklemiştik ama tabelaları takip ederseniz bir sorun yaşamadan ve saatinize bakmadan rotayı yapabileceğinizi düşünüyorum. Zeminin yüzde yüze yakını asfalttı. Yol ayakkabısı için oldukça uygun.
Hava Mis gibiydi. Soğuk ama koşmak için oldukça elverişli bir soğukluktu.
K.Kumla’dan hemen sonra bir çıkış başlıyor. burası dik bir çıkış. Yürü koş şeklinde çıkmayı tercih ettik. Aktivite boyunca nabzı çok yükseltmemeye özen gösterdik.
Yukarı çıkarken körfezin güzel manzarasıyla başlayan görsel şölen yol boyunca devam ediyor. Bazen bir tepeye aşık oluyorsunuz, bazen suyun akışına. Arada Haydariye diye bir köyden geçtik, ilk kez gördüm köyü. İnsanları o kadar sıcaktı ki, anlatamam. Daha öncesinde Bursa’nın farklı köylerinde tam tersi birçok manzaraya şahit olduğum için bu köyü özellikle övmek istedim.
Daha sonra uzun bir iniş var. Arada Sudüşen şelalesine uğradık. Giriş 20 lira kişi başı. Çok eskiden de gelmiştim. O zaman burası çok daha bakir ve güzeldi. Anlaşılan 20 liraları, bize daha kötü bir deneyim sunmak için topluyorlar.
Termalde iniş çok dikleşiyor. Hepimiz bir an önce bitsin diye konuşuyoruz. Hemen ardından Gökçe Barajı. Sanki burası da eskiden daha güzel gelmişti bana.
Sonrası, ağaçlı yol. Benim Türkiye’de tempo antrenmanını yapmayı en çok sevdiğim yer. Arabalardan dolayı biraz riskli oluyor ama farklı bir keyif alıyorum bu yoldan. Yine çok keyifliydi.
Sonrası Yalova sahil ve İDO iskeleye ulaşıyoruz. Başladığımız gibi hep birlikte bitiriyoruz.
Koşunun strava kaydı burada:
Yolda Kumluca, Haydariye ve Termalde bakkal bulma imkanı var. Biz Haydariye’de durduk. Bunun dışında Haydariye’de ve Sudüşen şelalesinden sonra sık sık su hayratı bulunuyor. Tabi yazın da böyle mi, kontrol etmek gerekecektir.
Koşunun videosu da burada: