İstanbul'un Adımları

Dişime göre bi organizasyon bulmuşken katılayım dedim iyi ki katılmışım. Güzel insanlarla tanışıp konuşma fırsatım oldu.

Bu rotada Atatürk Kent ormanı hariç temiz hava bulmak zordu ama bu zaten alışkın olduğum bir şey. Benim favori noktalarım: 1- Haliç Köprüsü (bu geçişte gerçekten büyülendim. Boğaz köprüsünü geçmekten daha güzeldi çünkü manzara ve ambiansla daha iç içe hissettim kendimi) 2- İstiklal Cd (bu kısmın bu kadar keyif vereceğini beklemiyordum açıkçası. Burası da güzel bir geçiş oldu) 3- Atatürk Kent Ormanı (gün henüz aydınlanmamıştı pek bir şey göremedim ama havası gerçekten çok temizdi)

Fırsatını bulup jel alamadığım için üzülüyordum imdadıma baklava yetişti :slight_smile:

Her şey için tekrar çok teşekkürler.

3 Beğeni

Video kısa ve net olmuş, yoldan olunca tedbiren çok çekmedin diye düşündüm, ayağınıza sağlık keyifle takipteyiz uzaklardan.

°nabzın ölçümünde mi hata var yoksa değişmeyen nabzı mı icat ettin​:smile:

3 Beğeni

Şimdi okuyunca fark ettim. Hikayeyi de yine sizden dinlemiştim ama unutmuşum. Şu an bu vesileyle şarkıyı yeniden açtım :slight_smile:

3 Beğeni

Aslında 25 dakikalık bir video çıkarabiliyordum. Trafik değil de, karanlıkta çok çekmek istemedim. Biraz kırptım kalanını da :slight_smile:

Tabi. Ben hep 154 nabız koşarım. Hiç değişmez :slight_smile:

Saatimin hr sensörü paramparçaya yakın. Sabah mahmurluğunda da göğüs bandımı yanıma almayınca 1-2 km gittikten sonra hr sayımını tamamen kapattım.

3 Beğeni

Çok güzel parkur ve etkinlik, tebrikler.

3 Beğeni
  1. etkinlik hazır :slight_smile: İstanbul’un adımları 5: Samanlı’nın Heybesi, Armutlu’nun Kalbi
    Bu proje benim spesiyallerimdendi. O yüzden çok heyecanlıyım. Bu seferki rotamız Gemlik-Yalova.

Armutlu yarımadasını güneyden kuzeye geçmeyi planladığımız bu organizasyonda Gemlik iskele-Küçükkumla- Samanlı Dağları- Sudüşen Şelalesi- Gökçe Barajı- ağaçlı yol- Yalova İskelesi hattında geçiyor olacak.

koşu yaklaşık 45 km ve 800 eğim civarı geçecek.

afişimiz de şu şekilde:

Hem kendi güvenliğimiz hem de 45 km koşamayacaklar için arkadan araç ya da araçların gelmesini planlıyoruz. Dolayısıyla daha kısa mesafe koşacaklara 1 araç 2 dönüşümlü şoför ayarlayabilirsek katılıma açığız.

Araç dışında, otobüsle Gemlik’e ulaşıp Yalova’dan feribot veya otobüsle evimize dönmek gibi bir planımız var. ekibin çoğunluğu bu yöntemi kullanacak.

Check out this route on Strava: İstanbul'un adımları 5 | 43.7 km Running Route on Strava — İstanbul’un adımları 5

15 km ve üstü koşabilecek 1 ya da 2 kişiye lojistik destek sunma imkanımız da doğdu.

15 Beğeni

9 Mart Sabahı @mehmetbas ile ben otobüsle(bisikleti götürmek için gerekiyordu), @Osma arabayla İstanbul’dan, bir arkadaşımız da Yalova’dan aktivitemize katıldı.

Gemlik Sahil çok güzel, deprem hattı olmasa insanın ev alıp taşınası geliyor. Güzergahımız sırasıyla Gemlik, Küçük Kumla, Haydariye, Sudüşen Şelalesi, Termal, Kadıköy, Yalova Sahil, İdo Terminal şeklindeydi. Önceden rotayı saatlerimize yüklemiştik ama tabelaları takip ederseniz bir sorun yaşamadan ve saatinize bakmadan rotayı yapabileceğinizi düşünüyorum. Zeminin yüzde yüze yakını asfalttı. Yol ayakkabısı için oldukça uygun.

Hava Mis gibiydi. Soğuk ama koşmak için oldukça elverişli bir soğukluktu.

K.Kumla’dan hemen sonra bir çıkış başlıyor. burası dik bir çıkış. Yürü koş şeklinde çıkmayı tercih ettik. Aktivite boyunca nabzı çok yükseltmemeye özen gösterdik.

Yukarı çıkarken körfezin güzel manzarasıyla başlayan görsel şölen yol boyunca devam ediyor. Bazen bir tepeye aşık oluyorsunuz, bazen suyun akışına. Arada Haydariye diye bir köyden geçtik, ilk kez gördüm köyü. İnsanları o kadar sıcaktı ki, anlatamam. Daha öncesinde Bursa’nın farklı köylerinde tam tersi birçok manzaraya şahit olduğum için bu köyü özellikle övmek istedim.

Daha sonra uzun bir iniş var. Arada Sudüşen şelalesine uğradık. Giriş 20 lira kişi başı. Çok eskiden de gelmiştim. O zaman burası çok daha bakir ve güzeldi. Anlaşılan 20 liraları, bize daha kötü bir deneyim sunmak için topluyorlar.

Termalde iniş çok dikleşiyor. Hepimiz bir an önce bitsin diye konuşuyoruz. Hemen ardından Gökçe Barajı. Sanki burası da eskiden daha güzel gelmişti bana.

Sonrası, ağaçlı yol. Benim Türkiye’de tempo antrenmanını yapmayı en çok sevdiğim yer. Arabalardan dolayı biraz riskli oluyor ama farklı bir keyif alıyorum bu yoldan. Yine çok keyifliydi.

Sonrası Yalova sahil ve İDO iskeleye ulaşıyoruz. Başladığımız gibi hep birlikte bitiriyoruz.

Koşunun strava kaydı burada:

Yolda Kumluca, Haydariye ve Termalde bakkal bulma imkanı var. Biz Haydariye’de durduk. Bunun dışında Haydariye’de ve Sudüşen şelalesinden sonra sık sık su hayratı bulunuyor. Tabi yazın da böyle mi, kontrol etmek gerekecektir.

Koşunun videosu da burada:

17 Beğeni

Neresinden başlasam bilemiyorum. Nasıl gideriz, nasıl geliriz, nasıl yaparız, nasıl ederiz derken gün geldi ve Gemlik’te bir araya geldik.

Arkadaşların zaman ya da tempo kaygıları yoktu. Aksine Kumla-Haydariye arasındaki yokuşta tempoyu tamamen bana bıraktılar. Ben nasıl rahat hissedersem öyle çıktık. Zikzaklı yolda gözümüze kestirdiğimiz köşelere kadar koşup kalan kısımları yürüdük. Tüm rota boyunca bazı yokuşlarda grubun önüne düştüğüm anlarda beni frenlediler. Böylece enerjimi boşa harcamamamı sağladılar. Mental, teknik, tempo stratejisi, beslenme hangi konu olursa olsun desteğini bir an bile esirgemeyen üç arkadaşıma da minnettarım. 3 saat sonrasında bu güne kadar hep kramp sorunu yaşadım. Onların sayesinde 5 saat ve sonrasında dahi bunu yaşamadım.

Ben özellikle bir yer belirtmek istemiyorum. Rota üzerinde parmağınızı nereye koyarsanız etkilenecek bir sahne mutlaka bulursunuz.

Samanlı’nın Heybesi, Armutlu’nun Kalbi… Bence bu koşunun bir 2.'si mutlaka olmalı. (Nisan-Mayıs ayları göz banyosuna daha fazla yeşil renk katabilir gibi…)

Bu harika gün için tekrar teşekkürler :pray: @ggg

Hayatta mümkün olmaz gibi görünen birçok şeyi yapmak kabildir, fakat bunlar için ödenen bedeller de ona göredir. Eğer ne kadar yüksek olursa olsun, böyle bir bedel ödemeye karar verebiliyorsanız, sizin için yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Mesele işi yarıda bırakıp, bedelleri ve zamanları boşuna harcamamaktır.

Büyük adamların ölçüleri başka, bizim gibi orta seviyede insanların ölçüleri başkadır.

Nüvit Osmay - İnsan Mühendisliği

10 Beğeni

Ekip olarak hepimizin birbirini çektiği, taşıdığı, moralini düzelttiği anlar oldu. Çok şanslıyız ki hep güzel insanlarla büyümeye devam ediyoruz. Varlığın bizim gücümüz :slight_smile: Tek başımıza gitsek 30. kmde Termal’de dolmuşa binmek çok cezbedici olacakken, bir arada 50 olsa yine koşası geliyor insanın. Roger Waters’ın da dediği gibi Together we stand, divided we fall.

9 Beğeni

Başlık değişecek gibi geliyor, ayağınıza sağlık keyifli olmuş

4 Beğeni

Sevgili @ggg farklı şeylere imza atıyorsun, yürekten tebrik ediyorum. Bu rotaları tek tek bir gün mutlaka yapacağım. Bir öneride bulunmak istiyorum. Hem youtube açıklamaya ( ben öyle yapıyorum ) hem de mümkünse buraya strava aktivite kısa yolunu koyabilir misiniz? Bir gün koşmak istersek rotaya kolay ulaşalım. Emeğinize sağlık. ( Bu arada sizin hızlara bir gün çıkabilirsem, mutlaka bu koşulara katılacağım. )

8 Beğeni

Çok haklısınız. İleride bulmak çok daha zor olacak bu kayıtları. Hemen ekledim. İlk fırsatta eskileri de ekleyeceğim. Çok teşekkür ederim bu arada.

6 Beğeni

Keyifle izliyorum ben de, katılmayı da çok isterim. Ufak bir sorunum var atlatmaya çalıştığım, umarim sonrasında beraberce deneyimlemek kismet olur. Tebrikler :clap::clap:

5 Beğeni

Umarım en kısa sürede ufak sorununuzdan kurtulursunuz ve birlikte adımlama fırsatını yakalarız. Her zaman bekleriz :slight_smile:

3 Beğeni

Takip ettiğim kadarıyla tümünü cumartesi günleri yaptınız. Hep böyle mi olacak yoksa pazar günü olma durumu da olabilir mi?

3 Beğeni

Genel olarak pazartesiden önce bir gün dinlenmek için cumartesiyi tercih ettik ama tabi hep böyle olacak diyemeyiz. Belki pazar hatta belki cumartesi pazar hep birlikte aktiviteler de olabilir.

3 Beğeni
  1. organizasyonumuzu İznik Gölü-Gölcük parkurunda yapıyoruz. Gölden başlarsak 46-48 km arası sürecek olan organizasyonumuzun rotası henüz hazırlık aşamasında. Fakat aşağı yukarı şöyle bir şey olacak:

Bu da organizasyon afişimiz. Parkuru yarı yarıya koşmak isteyenler de araba başı en az iki şoför ile organizasyonu tamamlayabilirler. Gölcük’te buluşup, ulaşımla İznik’e geçip, sonra yolu koşarak geri dönmeyi hedefliyoruz.

12 Beğeni

Kolay gelsin. Fakat, neden hala “İstanbul’un Adımları”? :slight_smile:

3 Beğeni

Aktivitelerimizin hepsi İstanbul’dan sabah çıkıp akşam yemeğimizi evimizde yiyeceğimiz mesafede ve katılımcılar daha çok İstanbul ve artı İzmit ekseninde. Bu hep böyle olacak diye bir kaidemiz de yok. Yani bir gün İstanbul’un adımları Patagonia’ya da gidebilir. Ama isimle oynamayı düşünmüyoruz. Değiştirseydik, bir sonraki ismimizin de konseptinin dışına çıkma durumunda yine aynı şeyi yapmamız gerekecekti.

6 Beğeni

Şimdiden iyi koşular dilerim. Youtube içeriklerinizi de severek takip ediyorum. Bu koşu için de video çekmeyi unutmayın lütfen :slight_smile:

2 Beğeni