İstanbul'un Adımları

Tamamlandı 53,5km 6saat, grupta 1 kişi gözüküyor.Diğerleri belki stravaya atmadı.

Yeme içme yol trafik sıcaklık, ormanlık alan, kedi köpek, asfalt trail kısımları vs deneyimi yaşayan @ggg 'den okumak keyifli olacaktır.

5 Beğeni

Selamlar,

Sabah 5te Küçükyalıda buluşup 5.30 gibi 5 kişilik bir ekiple(@SamJam , @mehmetbas , Aykan ve Hajir) yola çıktık. Güzel bir ekip oluştuğunu söyleyebilirim. Sabahtan itibaren nemli ve basık bir havada başladık.Şu konuda şanslıydık ki, yaklaşık saat 10.30a kadar sisten kaynaklı olarak güneş görmedik. Nemden sırılsıklamdık ama hava bizi çok aşırı yormadı.

Köpek konusu hepimizin beklediği gibi geçti. Yolda birbirinden kızgın en az 50 köpekle tanışmışızdır. 5 kişilik bir grup olmamızdan dolayı bir sorun yaşamadık ama tabi her zaman olduğu gibi zaman zaman yürümek zorunda kaldık.

Yeme içmeyi ise yanımıza aldığımız jeller ve tuz tabletleriyle gerçekleştirdik. Takviye için ise 4 noktada durduk. İlk durduğumuz yer Çekmeköy alemdağ ormanının tam girişinde olmayan ama biraz daha önde kalan bir büfeydi. Dayı bizim içtiğimizden daha az soda söylediğimizi düşündüğü için biraz tatsızlıklar yaşadık. Daha sonrasında Polonezköyde bir büfede, Yolda tuvalet ihtiyacının ağır basması dolayısıyla bir piknik bahçesinde ve Paşamandırada bir büfede durduk. İlk büfedeki kötü deneyimimizin tam tersi, mükemmel esnaflardı son saydığım 3lü.

Yol Bostancı Çekmeköy arası asfalt. Özellikle Sancaktepe, Dudullu civarında hem köpek sayısı çok, hem de sokaklar pek düzenli değil. Çekmeköyden sonra Alemdağ ormanına girip oradan Polonezköy yürüyüş yolunu kullandık. Bu kısım ayaklara aldığımız darbeyi biraz azaltmak adına iyi oldu.

Daha sonrasında ise genelde bisikletçilerin kullandığı Riva’ya giden yolu kullandık. Koskoca Mahmut Şevket Paşa’yı bulamadık :slight_smile: Dolayısıyla Cumhuriyet mahallesi Paşamadıra güzergahını zorunlu tercih ettik.

Bu son yolda sıcağı fazlasıyla hissettik. Daha sık yavaşlayarak ve su tuz alımına önem vererek, güzel bir tempoyla ilerledik.

Toplamda 55 dakika civarı durmamız gerekti. Bunun büyük bir çoğunluğunun zorunlu tuvalet molasına gittiğini söyleyebilirim.

Genel olarak hepimiz iyi ki yaptık diyoruz. 5 kişi başladık ve hep birlikte bitirdik. Umarım başka bu tür aktiviteleri yine sizlerle paylaşma şansı yakalarız :slight_smile:

Bu da çektiğim video. Son 7 çekimimi auto modda çekerken hyperlapse e almış. şanssızlık oldu. sondaki sıcaklıkla mücadelemiz biraz güme gitti.

24 Beğeni

Selam @ggg ,
Ormana girişte 23TL aldıkları yer Taşdelen sanırım. Keşke daha önce haberim olsaydı, oradaki mahallelinin kullandığı bir giriş biliyordum. 500metre mesafedeydi. Sadece koşup geçilecek bir rota için o para alınmamalıydı. Ücretli otoyol gibi olmuş resmen.

6 Beğeni

Sormayın. Kaçak girişin olduğunu biliyordum ama yeri bilmiyordum. O an organizasyonu bozmak istemediğimizden ödedik. Gerçekten otoban ücreti gibi oldu. Güneyden kuzeye değil de kuzeyden güneye İstanbul yapsaydık, Polonezköy tarafından ormana girip, ana giriş kapısından çıksak kapıda bizden para istemeyeceklerdi oysa ki. 5 değil 4 kes bari pazarlığımız da işe yaramadı :slight_smile:

4 Beğeni

Merhabalar,

İstanbul’un adımları: Güneyden Kuzey’e Anadolu’yu 5 kişi bitirmiştik. Gençliğimiz ve heyecanımız hazır yerindeyken seriye devam etmek istiyoruz. 7 Ekim 2023 için bir organizasyon daha planlıyoruz:

İstanbul’un Adımları: Denizin İçinde Koşu

Bu sefer tarifeli deniz seferlerini kullanarak Maltepe çıkışlı adaları koşacağız. Hedefimiz Her adada 11 km koşup, dolayısıyla toplamda 44 km koşmuş olmak. Bu seferki koşunun farklı bir matematiği olacak. Çünkü sürekli koşmak yerine, koş, vapuru bekle, koş şeklinde olacağı için heyecanlıyız.

Organizasyon, lojistik açısından çok daha kolay olacak. Her adada belli bir km geçireceğimiz ve zamanları önceden grupla paylaşacağımız için, istediğiniz adada bize eşlik edebilirsiniz. Tabii hepsine katılabilirseniz daha mutlu oluruz. Ekim’in sıcak geçeceğini düşünüyoruz ama rüzgar, yağmur vs için malzemelerimizi yanımızda taşımamız gerekiyor. Katılmak isteyen olursa bana DMden ulaşabilirler.

Erkenden yazmak istedik ki, antrenman programları yüzünden katılamayanlara planlayacak zaman kalabilsin. Geçen sefer böyle dönüşler almıştık :slight_smile:

edit: ortalama pace olarak 5:30-6:15 aralığını düşünüyoruz.

21 Beğeni

Sabah 6.45 vapuruyla Maltepe’den 6 kişilik bir ekip olarak yola çıktık. Sırasıyla Büyükadayı bir kez, diğer adaları ikişer kez dolaştık.

Vapur saatlerini önceden planlamıştık. Dolayısıyla vapur geçişlerinde neredeyse hiç beklemedik. Buradaki tek istisna Heybeli’den Burgaz’a geçerken, önceden planlandığı gibi yaklaşık 50 dakikalık bir ara oldu. Bu arayı da beslenme fırsatı olarak değerlendirdik.

Heybeli sonrası, önceden planladığımız sayıdan bir eksik olarak üç kişi Burgaz’a devam ettik. Burada sıcaklık kendini hissettirmeye başladı. En çok da sıcaklığı Kınalının çıkışlarında aldık.

Yılın en koşuya müsait zamanlarından birinde aktiviteyi yapmışız diyebilirim. Hava Kınalı hariç, oldukça koşuya elverişliydi. Kınalıda da kuzey yönünün gölge olması bizi rahatlattı.

Beslenmelerimizi genel olarak vapura inip binerken büfelerden gerçekleştirdik. Bolca soda, ayran ve su içildi.

Belki yeni aktivitelerimizde İstanbul’un dışında da aktivite yapabileceğimizi konuştuk. Kriterimiz: zorlayıcı ve haritada güzel görünen aktiviteler yapmak :slight_smile:

Bir günde tüm adaları herkese öneririm. Bizim aktivitemiz 42 km sürdü, fakat her ada bir kez turlansa toplamda 27-28 km ile aktivite tamamlanabilir.

Güzel günün videosuna buradan ulaşabilirsiniz:

16 Beğeni

Cutoff olarak da gemi kalkış saatleri olsa (gemiye yetişemeyen adada kalır), son adadan yüzerek İstanbul sahiline çıkılsa al sana farklı konsepte bir organizasyon :clap::+1:Güzel olmuş, video uygun zamanda özellikle izlenecekler arasında.

6 Beğeni

Merakla bekliyordum, çokta keyifli geçmiş gibi görünüyor.
Mutlaka yapılması gereken bir aktivite olarak yazıldı :slight_smile:

3 Beğeni

Merhabalar,

Serimizin üçüncü ayağını 23 Aralık günü gerçekleştiriyoruz. İstanbul’un Adımları projesinin bir parçası olarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz koşuların ardından şimdi Sapanca’ya hazırlanıyoruz.

:star2: Etkinlik Adı: “İstanbul’un adımları: Sapanca 360”

Bu etkinlik, Sapanca Gölü’nün büyüleyici güzelliklerini keşfetmeyi hedefliyor. İlk organizasyonumuzda Güney’den Kuzey’e Anadolu yakasını, ikincisinde Deniz’in Ortasında Adaları keşfettik. Şimdi ise sıra Sapanca Gölü’nün çevresinde muhteşem manzaralar ve doğal güzelliklerle dolu tam bir tur yapmakta!

:evergreen_tree: Etkinlik Detayları:

Tarih: 23 Aralık 2023
Rota: Sapanca Gölü çevresi, 42 kilometre

Bu muhteşem koşu deneyimini yaşamak ve doğanın içinde koşarken güzellikleri keşfetmek isterseniz, bana özelden ulaşabilirsiniz. :national_park::man_running::running_woman:

15 Beğeni

Sapanca Gölü turumuz da oldukça eğlenceli geçti. 7 kişi artı bir bisikletle Kartepe SekaPark Piknik alanı’ndan yola başladık. Rotamız, Türkiye haritasını önümüze alırsak, saat yönü şeklindeydi.

İlk başlangıçta bir yerleşim yerinden geçiyoruz. Orada bolca köpek var. Sayıca üstün olduğumuz için, her ne kadar adam toplayıp gelmeye çalışsalarda bize sıkıntı çıkarmadılar. Tek ya da az kişi ilerlerken dikkat etmek lazım.

Sonrasında neredeyse kuzey kulvarın tamamı İzmit-Adapazarı yolundan oluşuyor. Trafiğin ters istikametinde emniyet şeridinde koşumuzu devam ettirdik. Arabalardan ve kamyonlardan ve hatta trafik polislerinden aldığımız destek, Türkiye’deki herhangi bir maratonda alınan destekten oldukça fazlaydı :slight_smile:

Doğu kulvarına bir orman yolundan giriyoruz. Burası tek kelimeyle muhteşem. Önce bir dereyi aşıp, sonrasında iki tarafı da su olan bir bisiklet yolu var. Oldukça sanatsal bir çalışma olmuş. Çok beğendik.

Gölün güney kulvarı ise bildiğimiz ve beklediğimiz gibi. Göl kenarından, muhteşem manzaralar.

Batısı zaten kısacık.

Toplamda 40 km sürdü. Yükselti yok gibi bir şey. Yolda su ihtiyacınız gidereceğiniz birçok yer var. Genel olarak beton/asfalt/taş zeminde koşuluyor. Yer yer belediyenin düzenlediği kırmızı toprak alanlar var.

strava kaydı burada:

Youtube videosuna da buradan ulaşabilirsiniz:

Özel not: Neredeyse iki kat kalabalık koşmamıza yardımcı olan @nkoner e özellikle teşekkür ederiz :slight_smile:

26 Beğeni

Bize parkur kazandırdığınız için biz de size teşekkür ederiz. @ggg

3 Beğeni

Merhabalar, hem off sezondan riskli aktivitelere katılmamak için, hem de uzun mesafelere katılamayıp, belki kısa mesafelerde kendilerini denemek isteyenlerle tanışmak için ocak ve şubat aylarını kısa ama keyifli rotalarda geçirmek istedik. yine 5-6 pace arası koşarız ama burada katılıma göre ikinci bir grup oluşturma şansımız oluşabilir. Yapay zekaya her şeyini yaptırdığımız afişimiz şu şekilde:

harita:

12 Beğeni

Yapay zeka herşeyi hazırlamış ; bence bırakın bu parkuru da kendi koşsun :slight_smile: Metro hattı boyunca koşmak kulağa değişik geliyor.Metro hatları pistir, gürültülüdür, tehlikelidir…Herhalde sadece İstanbul’da yaşamaya alışık olanlara heyecan verici geliyordur.'Koşmuyon etmiyon, sana ne!"diyebilirsiniz.Sadece daha önceki projeleriniz gerçekten yaratıcı ve heyecan verici olduğu için böyle arkadaşça bir eleştiri yaptım.Alternatif projelerinizle ticari faaliyetlere katılamayan -katılmayanlara güzel fırsat yaratıyorsunuz.

2 Beğeni

Aslında sırada bekleyen çok güzel projelerimiz var. Fakat antrenman programımıza uydurmaya çalışıyoruz yaptığımız koşuları. Mart ve sonrası için yalova-gemlik, kanal İstanbul’un projelendiği hattı boylu boyunca geçmek, boğazın iki tarafı gibi işler var.(önerilere de çok açığız) Bunları yapmak için dayanıklılık antrenmanlarımızın da aynı doğrultuda olması lazım. Kendi adıma 50-100 km aralıklarından 30lara kadar antrenman yükümü düşürdüğüm bir dönemdeyim. Çekirdek ekip de bu şekilde. Bu antrenmanla bu işlere kalkışmak da bile bile lades olacağı için, heyecanımızı yüksekte tutmak için ocak şubata kısa ama anlamlı işler çıkarmak istedik.
Her ne kadar söylediğiniz gibi şehrin hem de en yoğun olduğu bölgesinden geçiyor olsak da, aslında bu aktiviteyi iki şey için düşündük. Yaptığımız uzun koşulara gelemeyen kişiler varsa onların ulaşabileceği ve yapabileceği bir alternatif sunup ilerisi için onlarla bir bağlantı kurmak(hem bizi tanımış ve güvenmiş olurlar, hem de ilerideki projelerimize önden haberleri olur ve hazırlanabilirler) ve yine de sonuçta yaptığımız işin bir pazar koşusundan daha anlamlı olması. Gün sonunda a noktasından b noktasına gitmiş olmak değil de bir hattı takip etmek istemememizin nedeni de biraz bu.

9 Beğeni

Sizin kısa mesafe olarak nitelendirdiğiniz 21km bile daha önce bu mesafeyi koşmuş olsam da antrenmansız olduğumdan bu pacelerde bana zor gelebilir. Katılmak isterdim fakat size yük olmayayım. Şimdiden iyi eğlenceler!

4 Beğeni

Selamlar,

Günlerdir Pazar gününe nasıl sıkıştırırım diye düşünürken takvime bakmak geç de olsa aklıma geldi :slight_smile: Neyse ki Cumartesi benim için nispeten daha müsait bir gün. Sizin için de uygunsa aranızda olmayı çok isterim. Başlangıç noktasına ulaşımı nasıl planlıyorsunuz? Arabayı Yenikapı’ya bırakıp metroyla gelirim diye düşünüyorum 6:30 gibi binsem rahat yetişirim sanırım.

Bir de 9:30 gibi biter diye düşüyorum. Böyle olursa doktor randevuma da yetişebilirim.

NOT: Beylikdüzü tarafından araçla geleceğim, bu taraftan başka gelecek olursa haberleşebiliriz.

3 Beğeni

Mesela Yenikapıda direk beklerseniz, hep börek yiyebilirsiniz. Hatta hiç koşmazsanız, hep kek börek yiyebilirsiniz. Genelde bu güzel fikirleri koşuforumdan duymaya alışkın değilim :slight_smile: Ama güzel fikir.

7 Beğeni

Çok sevindim gerçekten. Beylikdüzünden gelmek isteyenler için özellikle altını çizelim, güzel bir fırsat olacaktır. Bir whatsapp grubumuz var. özelden atıyorum şimdi. Oradan Yenikapı ve Hacıosman buluşma saatlerimizi konuşuruz. 9:30u biraz geçebilir ekibe bağlı ama çok aşırı geçeceğini düşünmüyorum.

2 Beğeni

Bu sefer görece kalabalık bir ekiple yola çıktık.
Atatürk Kent ormanından gün ağırmadan başlayan yolculuğumuzun, sanayi durağına kadar olan kısmı karanlıkta geçti diyebilirim. Burada İTÜ durağından sonra Büyükdere Caddesine tehlikeli bir şekilde geçtik. Karşıya geçince fark ettik ki, aslında bir 300-400 metre ileride köprüden geçilebilirmiş. Bence risk almamak adına 700-800 metre uzatmaya değerdi.
Büyükdere caddesi de insanların arasında slalom yaparak geçti. Tabi sabah olduğu için normal saatlere göre yine de daha az kalabalıktı.
Mecidiyeköy sonrası Halaskargazi ile birlikte yol hem iniş eğimi olarak, hem de güzellik olarak keyifli hale geldi. En güzel kısmı ise, İstiklal caddesinde kalabalık bir şekilde koşmak oldu. Bunca yıldır İstanbul’da yaşıyorum, İstiklal’de bulunmaktan en keyif aldığım an dündü.
Ekip arkadaşımızın kuzeninin dükkanında kuru baklava takviyesi aldıktan sonra da Yenikapı’da soğuyan hava ve yağmurla birlikte organizasyonu tamamladık. Yol boyunca tek yokuşumuz Veznecilere giderken Süleymaniye Camii tırmanışı esnasındaydı. Bu güzel yokuşun başında “Trail of Tears” yazıyordu ve bence ismi de oldukça hak eden bir yokuş :slight_smile:
Umarım bu organizasyon iyi insanlarla büyümeye devam eder. Koşuforum sayesinde takibe alan, iletişime geçen kişiler oluyor. Gelmek isteyene ne yaptığımızı geçmişimizi anlatabileceğimiz bir forum sayfamız var. Bu imkanlar çok önemli. O yüzden bu sayfayı kullanmak büyük bir konfor. Bu organizasyonda da aramızda @Osma vardı. İyi ki tanıştık :slight_smile:

strava kaydı burada:

youtube videosu da burada:

Teşekkürler.

15 Beğeni

Bunu Testament’in cok guzel bir sarkisindan ogrenmistim. Ayari Kacanlar listesine de eklemistim. Asil hikaye cok uzucu : Trail of Tears - Wikipedia

7 Beğeni