İstanbul'un Adımları

Merhabalar, küçük bir ekiple(3 kişi) arada sırada kendimize İstanbul içi veya çevresinde biraz zorlayacak ama keyif ve bitirince güzel his bıraktıracak koşular yapmak istiyoruz. Bunun ilk adımı olarak Anadolu yakasını 20 Ağustos’ta Güneyden Kuzeye koşmayı planlıyoruz.

Bostancı iskelesinden başlayacak koşumuz kabaca, Bostancı-Başıbüyük-Kayışdağı-Çekmeköy-Alemdağ ormanı-Polonezköy-Mahmut Şevket paşa-Riva rotasında olacaktır. Katılmak isteyen olursa özelden ulaşabilirler. Rota, tam olarak böyle çıkmaz ama +/- 4 km sapması olacaktır.

İleride aynısını avrupa yakası için yapmak, ya da tek koşuda tüm tepelere çıkmak gibi farklı versiyonları için de planlarımız var :slight_smile:

31 Beğeni

Çok güzel fikir, eminim çok keyifli olacak. Şimdiden katılacak arkadaşlara iyi eğlenceler.

3 Beğeni

Çok heyecan verici bir düşünce. Keşke o kadar koşabilecek seviyede olsaydım.

2 Beğeni

Nasıl lojistiğini yapabiliriz bilmiyorum ama ayarlayabilirsek, bir kısmına da katılabilirsiniz müsaitseniz :slight_smile:

1 Beğeni

Sizin rotayi gorunce aklima @aykutc’nin su yazisi geldi

10 Beğeni

Tebrikler, çok güzel bir proje. Her geçen gün zorlaşsa da özellikle tatil günlerinde ve erken saatte başlanırsa İstanbul’da hala koşulabilecek birçok yer var. Bu rota da oldukça güzel bir seçim. 2021’de 19 Mayıs Sanal Koşusu’nda koştuğum rotanın dönüşüne çok benziyor. (https://www.strava.com/activities/5322609040).

Birkaç kişi birlikte yapacağınız için çok sorun olmayabilir ama tek başına koşmayı düşünen için özellikle Alemdağ ve Polonezköy etrafındaki yollarda çok fazla köpek olduğunu belirteyim. (Köpeklere alışık biri olarak gruplar halinde onlarca köpekten bahsediyorum). Beni birkaç kez durdurup 5-10dk uzlaştıktan sonra izin vermişlerdi.

Üste Mert’in linkini verdiği Avrupa yakasındaki İki Deniz arası rotası şu anda ne durumdadır, rota nasıl değişmiştir ben de merak ediyorum. Koşan olursa 10 yılda neler değişmiş belki bir karşılaştırılma yapılabilir.

Anadolu tarafında 50km civarında bir alternatif isteyen biri için Marmaray hattını da tavsiye edebilirim. Kadıkoy’den Gebze’ye koşup Marmaray ile geri dönmek gibi. Bu da lojistik olarak oldukça kolay bir alternatif. Aynı şey Avrupa tarafındaki Marmaray hattında da yapılabilir tabii, ama onu henüz deneyimlemedim.

10 Beğeni

Çok kıskandım :blush: Umarım bir gün o seviyelere gelirim de bu tür etkinliklere katılırım. Bu düşünceniz bile daha iyisini yapmam için bir motivasyon oluşturdu :slight_smile:

2 Beğeni

Dediğiniz gibi dönüş yolunuza çok yakın gerçekten. Köpeklerle alakalı uyarılar için ayrıca teşekkür ederim. Tabi şimdilik sadece önümüzdeki maça bakıyoruz ama @spinodal ın gösterdiği Avrupa yakası iki deniz arası için de rotanın ikinci koşusunu yapmaya iştahlandım diyebilirim. Tabi hala koşulabiliyordur umarım.

Ayrıca her zaman olduğu gibi ayağınıza sağlık.

Genel olarak herkese çok çok teşekkürler. Zaten çok hevesliydim. Sizlerin destek veren mesajları hevesimi fazlasıyla arttırdı :slight_smile: koşu ve spor camiası gerçekten çok güzel :slight_smile:

3 Beğeni

Lojistiği nasıl çözeceksiniz, su ve diğer şeyler için bir destek aracı mı olacak?

2 Beğeni

Koşu sonrasında ki günlerde rotayı stravaya kaydetmeyi unutmayın diyecektim, rota stravada çizilmiş.
Rotayı stravda açılacak şekilde paylaşılabilir.
Lojistik için öncesinde po shell opet market vs belirlenir, belirlenmiştir.Kervan geçmez yerler de olabilir.

2 Beğeni

Benzin istasyonlarını, çeşmeleri kullanacağız. Çantayla koşarak gideceğiz. Dolayısıyla jel tuz vs yanımızda olacak. Dönüş için de dönüşte eşimin bizi almasını umuyorum :slight_smile:

10 Beğeni

Merhaba,

Yüzde 100 ilgileniyorum. Kasım’daki maraton sonrası eski antrenman temposundan çok uzaklaştım. O yüzden düşünme hakkımı kullanmak istiyorum :grin:

  • Katılan arkadaşlar nerede oturuyorlar? Lojistik bence de en önemli konu. Dönüşte ortak bir yere bırakma durumunuz var mıydı?
  • Pace’i çok umursamayacaksınızdır diye düşünüyorum ama yine de herhalde 5:30 - 6 pace arası mı planlıyorsunuz?
  • 20 Ağustos saat kaçta başlayacaksınız?
2 Beğeni

çok sevindim. özelden ulaşıyorum hemen. Sonra da ulaşacaklar için planımız şu şekilde:

  • Halkalı, Beşiktaş ve Küçükyalı’dan katılıyoruz. Lojistik son durumda şekillendireceğimiz bir durum olacak. Garantisini veremesem de bizleri kıramayacak arkadaşlarımızın dönüş için kalabalık olursak bize yardımcı olabileceğini hissediyorum. Planlamasını zamanı gelince yapabiliriz diye düşünüyorum.

  • Rahat koşmak istiyoruz. FKT ya da challenge değil, birazcık da İstanbul’un keyfini çıkarmak istiyoruz. Bunu yaparken de grup olarak dağılmamak istiyoruz. Dolayısıyla 5:30-6 pace çok uygun. Azalır artar ama kimseyi yolda bırakmak gibi bir niyetimiz yok.

  • Tabi sıcakları da düşünerek olabildiğince erken başlamak istiyoruz. En geç ilk Marmaray Bostancı’ya ulaştığında başlamak gibi bir hedefimiz var. Ama bu da ekip içinde konuşarak değiştirebileceğimiz bir durum.

5 Beğeni

Selamlar
Katilmak isterdim ancak tarih sicak bir zaman dilimi ve şuan istanbul da degilim :frowning:
Şöyle havaların az biraz daha serinledigi bir zaman dilimi ( 1 ay sonrasi gibi ) daha güzel olurmuş.
Tarih kesinse sizin deneyimleri izlemek kalır artık bize de :slight_smile:
Ya da bir sonraki deneyime ortak olmak olabilir.

3 Beğeni

Bir sonraki sefere bekleniyorsunuz diyelim :slight_smile: Böyle işlere zaman belirlemek zor oluyor.

1 Beğeni

Cok guzel rota, simdiden iyi eglenceler. Boyle denemeler insanin kosu heyecanini diri tutuyor.

Ben de daha once yenikapi start ile cubukludan araba vapuru ile karsiya gecerek kadikoye kadar yurumus oldugum rotayi kosarak yapmayi dusunuyorum bir iki yil icinde. Tabi araba vapuru gecis suresi ve beklemesi biraz dusundurtse de er gec denerim diye dusnuyorum :slight_smile:

8 Beğeni

Bunun biraz uzununu bisiklet ile yapmıştım. Bu da uçtan uca İstanbul sayılır mı?

12 Beğeni

Net olmus, mis gibi rotaymis. Donusu marmaray iledir diye tahmin ediyorum :slight_smile:

4 Beğeni

Gidişi ilk Marmaray ileydi. Anadolu yakasından Küçükçemece’ye gidip ordan başlayıp Maltepe’de bitirmeli :slight_smile:

4 Beğeni

Bende katılmak istiyorum çok güzel ama ta mamını koşa bilirim miyim b. ilmiyorum Amakoşmakisterim özel den nasıl ulaşabilirim

4 Beğeni