Merhabalar 16 yaşındayım 178 boy 64 kiloyum 3 kasım tarihinde İstanbul maratonu 15 Km etabına katıldım 1 kez antrenman yaparak katıldım ve 1.43.02 derecesiyle bitirdim bir kaç sorum olacaktı.
1.Bu süre 1 kez antrenman yapmama göre iyimi
2.Bu dalda profesyonelleşmek istiyorum ne yapmam gerekiyor
3.Nabız değerlerim resimdeki gibi mi band 4 ile ölçtüm ne kadar doğru bilmiyorum. Bu nabız değerleri normal mi (4 Ay önce spor hekimliğinden sağlık raporu aldım EKG de çekildi)
Koşu sporunu sevmiş olmana sevindim. Dilerim uzun soluklu bir koşu hayatın olur. Daha çok genç olduğun için profesyonelleşme şansın çok fazla. Lakin bu spor antrenmanlara zaman ayırmayı ve devamlılık edinmeyi gerektiriyor. Sadece bir antrenmanla bu mesafeyi koşmasan daha iyi olurdu. İnsan pekala istese hiç antrenmansız maraton mesafesi dahi koşabilir ama bu uzun vadede sakatlıklar ve sağlık sorunları doğurabilir. Öncelikle vücudunun bu mesafeye hazır olması gerekiyor. Kasların, kemiklerin, tendonların, ciğerlerin, hatta zihnin dahi mesafelere karşı antrene olması gerek. Şayet aceleci davranmaz ve yavaş yavaş ilerlersen; yani kuralına göre oynarsan kazanacağına eminim.
Öncelikle bu forumdaki yeni başlayanlar için yazılmış konuları okuman işe yarayabilir. Zira hepimiz aynı yollardan geçip bu günlere geldik. Aynı hataları yapmamış olursun ve antrenmanları daha sağlıklı bir şekilde sürdürebilirsin.
Sonrasında aklına takılan soruları ilgili başlıklar altında yazabilirsin. Aramızdan yardımcı olmak isteyen birçok kişi çıkacaktır. Şimdiden iyi eğlenceler ve başarılar dilerim.
Not: Bu arada senin yaşında birinin 196 maksimum nabza sahip olması gayet normal. Grafikten çıkardığım sonuç; çok çok hızlı başladığın ve sonrasında yavaşlamak zorunda kaldığındır. Zamanla bunu tecrübe edeceğini ve daha makul bir hızda başlayıp aynı hızlarda yarışı bitrebileceğini düşünüyorum.