Yapay Zekadan Coaching Hizmeti Almak

Yapay zeka seçeneklerini son dönemde araştırmaya başladım. Bir iki opsiyon denedim ve içlerinde en hoşuma giden https://athletica.ai/ oldu. İlk 2 haftalık deneme süresi ücretsiz. Herhangi bir kredi kartı falan da istemiyor. Garmin saatiniz ile eşleştiriyorsunuz ve oradan aldığı verileri de kullanarak size bir program hazırlıyor. Hazırladığı antrenmanı günlük saatinize atıyor. Yani coaching hizmeti aldığınız bir koşu koçunun yaptığı şeyleri yapıyor.
Ben normalde Garmin’in günlük önerilerini kullanıyordum. Oradaki sıkıntı ertesi güne verdiği programı gece saat 12’den sonra görüyorsun. Ben o saatten önce yatmaya çalışıyorum ve sabah kalktığımda ne koşacağım sürpriz oluyor. Ne ona göre besleniyorum, ne de saatimi ona göre ayarlayabiliyorum. O açıdan bu yapay zeka programını önceden görmek de avantaj sağlıyor.
Aynı zamanda kuvvet antrenmanları da veriyor. Ben şu ana kadar memnun kaldığım için abilere bir de mail atıp Türkiye’nin ekonomik şartlarından bahsederek %15 de indirim aldım. Düşünenler ile indirim kodunu paylaşabilirim.
Biraz reklam gibi oldu ama site ile hiç bir organik bağım ve menfaatim yoktur.

6 Beğeni

Ben yaklaşık 4 aydır TrainAsOne kullanıyorum, yıllık bin lira civarında bir ücret ödemiştim, performansım da hissedilir şekilde artış gözlemliyorum, tavsiye ederim.

4 Beğeni

Konudan bağımsız, tüm hizmetleri ve sorumlulukları ai’ye bırakmış bir insanoğlunun sonunda varlığını sorgulayacak olan sanırım yine ai olacaktır. Tanrının nötr bir zeka - bilinç olma ihtimali.

3 Beğeni

Teşekkürler. Buna bakmamıştım. Bir de bunu inceleyeyim.

edit: TrainAsOne’a da baktım. Güzel ve athletica.ai’ye göre daha hesaplı duruyor. Ama subscription’ı telefon aplikasyonu üzerinden ve google play ile yaparsanız 1400TL. Yoksa kendi sitesinden bugünkü pound kuru ile yıllık 4100TL’ye geliyor.

2 Beğeni

yanılıyorsam söyleyin, bir sürü açık programın yayınlandığı bir çağda değil miyiz?
bu tür ücretli programlara amatörlerin ihtiyacı olabilir mi.

1 Beğeni

@dragon benim cevabım;

Dailymotion’dan kaç video izliyoruz( ki Dailymotion ücretli mi değil mi bilmiyorum).Reklamlı, abone olarak ücretsiz veya ad blocker vs ile YouTube öncelikli, dünya çapında.

Şimdi YouTube 5 kullanıcı atıyorum 60TL diyelim.Eğer 1 kullanıcı 1000TL olsa değer mi derim.

Sonuç, verilen program sana özel,sakatlıktan koruyan,gelişmeye neden olan ve aylık maliyeti 2 kez (1 ay çöreği+1 açma) poğoça fiyatı ise düşünülür.(Ay çöreği yiyenler belli oluyor :blush: )

Benzer ücretsiz AI ile performans alınan uygulamalar varsa, bu konuda bir başlık vardı, oradaki tavsiye edilenlere de bakılabilir.

3 Beğeni
1 Beğeni

2030larda devlet yönetimlerinin ai’ye bırakılması konuşuluyor. Bu bağlamda söylediğiniz senaryo hiç de uzak değil sanırım.

1 Beğeni

Konuyu açmadan önce bu başlıkları görmüş ve içerikleri okumuştum. Burada bahsedilen ai koçların chatgpt’den farkı terzi işi size özel program çıkarması. Garmin’den tüm metriklerinizi indirerek size özel ve bir sonraki antrenmanınızı da bir öncekine göre gerekirse değiştiren bir hizmet sunması. Ondan yeni başlık açmayı uygun gördüm.

2 Beğeni

Ben ücretsiz hizmet veren size özel terzi işi program hazırlayan bir uygulama görmedim. Varsa paylaşırsanız sevinirim. Elbette para vermek gönülden geçen şey değil.

1 Beğeni

Dogru yapmissiniz. Benim paylasmamin nedeni, forum altyapisinin konulari iliskilendirmesini saglamak. O konulara bakan bunlari da kolayca gorsun diye yani…

3 Beğeni

Düzenli koşmaya başladığımdan beri, bir programa bağlı kalarak hedef yarışlarıma hazırlanmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz senelerde iki yarı maratona, iki farklı garmin koçunun programlarıyla hazırlanmıştım. Antremanları saatten takip edebilmek gerçekten hoşuma gitmişti. Sonra bir sene kadar TrainAsOne kullandım, bu süre zarfında da bir yarı maraton ve Kapadokya 38k’da koştum. TrainAsOne’ı genel olarak başarılı buldum, eksilerinden biri belki assessment run dedikleri, deneme koşularına çok fazla yer vermesi olabilir. Şubattan sonra da yine forum sayesinde haberdar olduğum, garmin connect uygulamasında gözükmeyen ama web sitesinden programa başlanabilen, nabız temelli ücretsiz bir yarı maraton programı olan Full Potential’a başladım. Bu program neredeyse sadece Z2 ve Z4 koşulardan oluşuyor .Daha önce antremanlarda hiç bu kadar uzun Z4 koşuları yapmadığım için başlarda garip ve zorlayıcı gelmişti ama gerçekten gelişim açısından en çok fayda gördüğüm program da bu oldu. Üç aylık program sonunda saatin gösterdiği Vo2Max değerim 5 birim, yarı maraton sürem de 7 dk iyileşti. Yarış sonrası yavaş koşulara ağırlık verince tabii Vo2Max eski seviyesine hızla indi:) Şu an AIEndurance isimli bir uygulamaya başladım. Garmin’den aldığı son 330 koşunun analizini yapıp zoneları belirledi ve programı çıkardı. Bunda bir ana hedef yarış koyup, araya da birden fazla ikinci hedefler koyulabiliyor. Ana hedef bu sefer maraton olduğu için endurance koşulara ağırlık verecek anladığım kadarıyla.

6 Beğeni

AI Endurance’a bakmıştım ama pek ısınamamıştım. Siz ikisini de deneyen birisi olarak TrainAsOne’ı mı yoksa AI Endurance’ımı önerirsiniz ve neden? Şu an TrainAsone’a fiyatından da dolayı daha yakın gibiyim.

Bir de fullpotential ücretsiz mi ve bir gün öncesinden bir gün sonra ne koşacağınızı biliyor musunuz?

2 Beğeni

Full Potential Garmin kullanıcıları için ücretsiz tabii, aynı Connect’teki diğer yarı maraton programları gibi. Bir hafta-on günlük bir program belli oluyor bütün uygulamalarda, sonrası koşularının analizleri sonrası ekleniyor. AIEndurance zoneları birkaç farklı şekilde belirleyebiliyor. Saat koşu gücünü ölçüyorsa onun üzerinden ya da benim de kullandığım hrv’den türetilmiş eşik diye bir yöntemle ölçüyor. Aerobik ve anaerobik eşikleri, Vo2Max paceini belirlemede tutarlı gibi geliyor. Verdiği bütün antreman hızlarını da GAP üzerinden veriyor bu arada. Daha birkaç haftadır kullanıyorum AIEndurance’ı ama bu sebeplerden daha hoşuma gitti diyebilirim.

4 Beğeni

Pardon Full Potential yapay zekaya dayalı adaptif bir plan değil, onu yanlış söylemişim. Kendi içerisinde, haftada 3 antremanlı acemi programından, haftada 8 antremana kadar çıkan gelişmiş programa, birden çok seçenek var. Yarış gününe kadar da tamamı belli programın. Nabız aralıklarınızı bilmeniz önemli burda, ona göre şu kadar Z4’te koş, şu kadar Z2 gibi antremanları var.

3 Beğeni

Ben çokca AI tabanlı uygulama kullandım. Humango, Runmotion, AI endurance, athletica AI, trenara, trainasone vs.

Bazıları çok hafif kalıyor bazıları ise patlatıyor. Ben daha çok Trenara ve Humango da biraz kalmıştım. Şimdi soru sorup cevap alabileceğim gerçek koçla çalışıyorum.

2 Beğeni