Yokuşlar olmazsa olmazımız. Bize konuşacak malzemede lazım @tugrulpeker
27k Yarış raporu yayında. “CP’de ciğere vurmayan da ne bileyim?”
Keyifli okumalar…
Güzel iltifatlarınız için teşekkür ederiz, emeğinize sağlık.
Çok güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık. Varda yarışı Türkiye’nin önemli yarışlarından biri olacaktır, buna eminim. Adana Running ekibine de teşekkür ederiz.
İşaretleme konusunda 27k parkurunda gavur deresine hoşgeldiniz levhasını geçip aşağıya doğru inerken geniş bir açıklık olduğu için sadece o noktada bir yanılma yaşayanlar olmuştu ama hemen fark ediliyor (ben işaretleri takip etmeyip, önümde giden kişiden dolayı yanlış tarafa yönelmiştim)
2024 yılında 67k parkuru için şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum, emeği geçenlere tekrardan çok teşekkürler.
Biraz gecikmeli ve amatörce bile olsa benden de ufak bir yarış raporu…
Konuyu tekrar canlandırmak lazım
Malum bir aydan biraz fazla bir zaman kaldı.
Bu sene katılımcı sayısı daha fazla olacak gibi.
Bu arada parkur çok keyifli. Uzun yıllar MTB antremanlarımı burada yaptım ve o dönemlerde burada koşacağım aklıma bile gelmezdi
Varda trail neden bu sene geçen seneki heyecanı yakalayamadı, sponsor geliri mi düştü yoksa organizatör falan mı değişti acaba?
Ben ilk tanıtımını izlediğimden beri katılmayı çok istiyorum ama İstanbul Maratonu’ ndan 1 hafta sonra olduğu için gitmem zor.
Adana ve ciğer kebap yok galiba…
Hüseyin Hocam olmaz olur mu tabiki var:)
Neden düştüğüyle ilgili bir bilgim yok ama organizasyon değişmedi, en önemli destekçisi ve parkurun sorumlusu Adana Running Club’da tüm desteğini veriyor, CP’lerde çoğunluk görevli bizim arkadaşlarımız olacak yine umut ediyorum.
Şimdiden iyi koşular.
Bu sene katılmayı çok istemiştim ama fırsat olmadı. Özellikle AslaDurma vloglarında izlediğim Start’a trenle gitme konusu çok hoştu. Yarış takviminde bu periyotta bir yığılma var diye düşünüyorum naçizane.
Açıkçası ekonomik nedenlerden dolayı artık bazı yarışlara gidemez hale geliyoruz, şahsen daha önce katıldığım bir yarışa tekrar gidip gitmeme konusunda kararsız kalmaya başladım, yarış maliyetleri 5-10 bin TL ulaşmış durumdayken kemer sıkmak gerekiyor malesef…
Geçtiğimiz hafta sonu 27K parkurunda yarıştım. Parkuru çok beğendim. Hem oldukça hızlı koşulabilecek bir parkur hem de yıpratıcı birçok patika sınavı verdiren geçişleri içinde barındırıyor. Koşup geçtiğiniz yerler hem görsel hem de hissiyat açısından oldukça tatmin edici.
Uludağ ile karşılaştırılabilir, biraz da belki Aladağ… Yüksek irtifa yok ama zemin ve kimi iniş çıkışlar çetin. Tatlı su patikası değil kesinlikle. Ya da sırf zor olsun diye parkura uydurulmuş yokuşlar yok. Doğal bir yapısı var. Son 2 km’lik can sıkıcı bölüm sonu canavarı da buna dahil. Yarışın başladığı noktadan bittiği noktaya başka türlü gidilemiyor muhtemelen.
Yarışa expo alanının kurulduğu gardan kalkan trenle gidişin de ayrı bir tadı var. Zaten parkur boyunca “zorlu coğrafyadan geçen tren yolu” teması ile bir aradasınız sürekli. İnsanın doğa ile mücadelesinin tarihine tanıklık ederek benzer bir mücadele veriyorsunuz adeta. Bu da yarışı ikonik kılıyor.
Ancak kebap-ciğer fetişi finish alanında hoş olmayan bir atmosfer yaratmış. Toz toprak ve ocakbaşı dumanına kaplanmış bir pazar yeri sizi bekliyor yarışın sonunda. İnsanlar yarış sonunda bedava ciğer yemekten mutlu gibi ama çoğunluğun istediği ve onayladığı bir şeyin olması bunun doğru ve iyi olduğu anlamına gelmez.
Ben de bu hafta sonu 27K parkurunda koştum, memleket de Adana olunca ailemi görmek için de bahane oldu. Parkur zemininin teknik olduğunu ve özellikle son 3 kilometrenin oldukça dik yokuşlardan oluştuğunu geçen yılki vloglardan biliyordum. O yüzden zemin ve yokuşlar beni çok şaşırtmadı. Sadece 18-20 kilometre arası sanıyorum, kayaların üzerinden gidilen ve yer yer aşağı doğru inilen ve yer yer yukarı doğru çıkılan bir kısım vardı. Ben bu kısmı tehlikeli buldum, umarım herkes sağlıklı bir şekilde tamamlamıştır.
Start alanına trenle gitme fikri çok hoş bir kere, Belemedik istasyonundan starta kadar olan kısım da Adana’nın bitki örtüsüne hiç benzemeyen bir yeşil barındırıyordu, kendine has bir havası vardı. Finishte kebap fikri bence güzel, beni motive etmedi desem gerçekten yalan olur. Finisher poları da güzel bir sürpriz oldu.
Benim tüm yarışta belki de en çok hoşuma giden bölüm otobüsle dönüş kısmıydı. Herkes yorgun argın, kimileri yere oturmuş, kimileri yerde bir şeyler yiyor. Ama herkes keyifli keyifli bu yarıştan ve önceki yarışlarından sohbet ediyor.
Emeği geçen herkesin emeğine sağlık, bu tarz etkinlikler özellikle şehir dışından gelen katılımcıların, Adana’nın ülke geneline yayılmış olumsuz imajının aslında tamamen yaratılmış bir imaj olduğunu ve aslında çok güzel bir şehir olduğunu anlamalarına vesile oluyor. Gelecek sene de Varda’da olacağım.
Bu sene de 60k da yerimi aldım, yarışa değinmeden organizasyon hakkında konuşmak istiyorum sadece, MUAZZAM tek kelime ile!!! Bu sene katıldığım aladağlar ve dağyenicede yaşadıklarımdan sonra (detaylara girmek istemiyorum) hem yarış öncesi ulaşım imkanları hem de finish teki sınırsız yiyecek olanakları ile süperdi. Kayıt parasının komikliğine değinmiyorum bile. Onun için hem adana running club üyelerine hem de büyükşehir belediyesine şapka çıkarıyorum. Emeklerine sağlık. Umarım çoğalarak devam eder böyle organizasyonlar…
Bu sene 27K da koştum. Öncelikle organizasyon bence kusursuza yakın. Yarış öncesi, sırası ve sonrası tatmin edici. Tren ile start alanına ulaşım ve otobüs ile dönüş keyifli anılar biriktirmeye vesile oluyor. Kayıt ücreti düşman çatlatır. Cp ler temiz, düzenli, güler yüzlü ve dolu doluydu. Finish’te sınırsız ikramlar cabası. Finisher poları da gayet güzeldi. Dönüşte otobüse bindiğimiz sırada organizasyon sorumlusun gelip memnun kalıp kalmadığımızı sorup bizi güler yüzle uğurlaması da cabası.
Gelelim parkura. İşaretlemer çok iyiydi. Güvenlik önlemleri yeterliydi. Yer yer tehlikeli geçişler vardı fakat bu patika yarışlarının doğasında var. Bakınız yurtdışı trail yarışları. Komik tabelalar gülümsetti:) Hem inişlerde hem çıkışlarda çarşak zemin, bol kayalıklı patika,teknik iniş-çıkış, ve bol manzara isteyen varsa buyursun gelsin:)
Öyle köy yolu trail yarışlarına pek benzemiyor doğrusu. 18. km den sonra gavur deresine girdiğimde işaretin var olduğunu ama yol olmadığını görünce bi heyecanlandım doğrusu. Bi ara çıkışta koca bir kayaya sarılıp üzerinden tırmanmaya çalıştığımı hatırlıyorum:) son 1.5 km de 200 metre civarında yükseklik kazanımı da pastanın üzerindeki çilek gibiydi:)
27K ve 67K (bu sene mücbir sebeplerden 60 idi) parkurları bence her patika severin koşması gereken parkurlar. Tatmin edici doğrusu.
Memleketim diye söylemiyorum, bağımlılık yapar:)
Arkadaşlar; biz de üç arkadaş bu haftasonu yarışı koşanlar arasındaydık; çok keyif aldığımız bir organizasyondu; çektiğim foto ve kısa videolar ile birlikte tüm görüp hissettiklerimi kendi bloguma yazdım; merak edenler için şuraya bırakmak isterim lütfen, uğramadan geçmeyin Varda Ultra Trail 27K - 9 Kasım 2024