Selamlar, bugün Adana Running Club (yarışı düzenleyenlerden) olarak 67 parkurunun CP1 ve CP4 arasını test amaçlı koştuk-yürüdük. Ben organizasyonda pek aktif çalışamadığım için bu segmente ilk defa gittim ve parkura tutuldum, bayıldım diyebilirim. Kendi düzenlediğimiz yarış diye demiyorum - gerçekten demiyorum- özellikle bu bölüm şahane.
koştuğumuz bölüm 21km boyunca sürekli çıkış içeriyor, ara ara düzlüklere gelse de yoğunlukla yürü koş yapabileceğiniz yokuşlar. Zemin koşmaya çok müsait, ayağınızı nereye koyacağınızı düşünmediğiniz kafanızın bir nebze rahat olduğu bir zemin.
Benim sayabildiğim 6-7 tane koşucuları aldatabilecek sapak mevcut, 3’lü 4’lü ayrımlar. Yarış günü buralar tabelalarla, şeritlerle iyice işaretlenecektir ama hepinizin de bir arkadaşından veya kendisinden tecrübe ettiği kadarıyla muhabbetle şeridi kaldırıp altından geçenler ve yoluna devam edenler mevcut
Bu bitmek bilmeyen tırmanışı ben çok sevdim, nedeni: eğer antrenmanlı bir koşucuysanız koşulabilir olması, kafanız rahat, çok uzun süre boyunca çıkışa odaklanacaksınız ve nabzı kontrol etmeniz daha kolay, doğa müthiş, hele 21km sonunda inişe geçmeden önce göreceğiniz manzara her şeye değer. 1400 metreden tren istasyonunu ve biraz ileride CP4’ü görüyorsunuz.
Çıkışın sonuna geldiğinizde az önce bahsettiğim gibi aşağıda muazzam bir manzara ve iniş var. “8km orman içi toprak-taşlık yol, kesintisiz iniş” Muhtemelen böyle bir iniş Türkiye’de çok az yarışta vardır (bütün yarışlara katılmadığım için, bilgisi olan varsa eklerse sevinirim) Ormanın içinde tatlı bir şekilde istasyona ve daha sonra CP4’e ulaşıyorsunuz.
Belemedik, Kapıkaya taraflarında defalarca koşmuş olmama rağmen diğer tarafa hiç geçmemiştim meğer saklı bir hazine duruyormuş. Parkurun bu bölümünü çok ama çok sevdim eminim koşanlar da benimle aynı fikire sahip olacak.
Gelelim uyarılara:
-
Eğer çıkış sevmiyorsanız ve yeterli antrenmanınız yoksa 27 ve 14 parkurunu düşünebilirsiniz ama emin olun o parkurlar da hiç kolay değil. Taşdurmaz tarafı ve parkurun son 7km’si gerçekten koşucuyu silkeliyor ve içeride de çok konuştuk: kulaklarımızın çınlamasına hazırız.
-
67 parkuru için baton alınmasını tavsiye ederim. Bacağına beline güvenen veya yeterli baton antrenmanı olmayan almasın tabi.
-
cp1-cp4 arası fena rüzgar yiyeceğiniz bölümler mevcut, Eylül ayında üşüdük, Kasım ayında muhtemel bir yağışta çarpabilir.
-
Sapaklara, dönüşlere, işaretlere çok ama çok dikkat edin, saatinize mutlaka rotayı yükleyin, mecburen bazı sert dönüşler mevcut.
-
cp2-cp3 arası sert geçebilir, daha fazla suya ihtiyacı olan, suyla birlikte jel alanlar ekstra flaske-şişeye ihtiyaç duyabilir.
-
8km’lik inişte bacaklarınızı harcamayın
-
Kesinlikle antrenmansız gelinecek bir yarış değil.
CP4 Belemedik - Finish arası
Taşdurmaz’a kadar tatlı tatlı güzel manzaralar eşliğinde geleceksiniz, sol tarafınızda aşağıda Çakıt suyu akacak, tren raylarını, 1900lerin başından kalma atıl ray inşaalarını, tünelleri, kaya oyuklarını göreceksiniz. Hatta bir oyuktan geçerken bazı kuşlar ses çıkartarak size saldırmaya çalışacak:)
Sonra zırt dediği yer Taşdurmaz’a geleceksiniz, müthiş bir manzara.
Enerjinizi Taşdurmaz dediğimiz 67’nin 50.kmleri, 27 parkurunun 9.kmlerindeki 3kmlik sert çıkışa (3km de 300m civarı yükselti, 1kmsi çarşak zemin) ve yarışın son kmlerine bırakın. Bundan sonraki devam eden parkurda da çıkışlar mevcut ve bazı yerlerde tekrar teknik zemine geçiş yapıyor.
Gerisi Yerköprü’ye kadar uzanan bir iniş ve son bir dolambaçlı uzun bir çıkışla (ben burayı koşmadım ama sert geçeceğini söyleyebilirim) finishe tırmanacaksınız.
Son olarak (buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim) eğer antrenmanlıysanız ve uzun tecrübeniz varsa bu yarışın hakkı 67. Yok ben sezonu kapatıyorum strese giremem ve tatlı tatlı kebabımı yer dönerim diyorsanız 27 koşun.
Adana B. Belediyesi’nin yarışa desteği güzel, ARC ve Rossist Event’de çok iyi çalışıyor.
Şimdiden iyi yarışlar dilerim.
https://www.instagram.com/vardaultratrail/
https://www.instagram.com/adanarunningclub/