Sakatlıklar ve sonrası

Yani iyileşme süresi bakımından “ciddi” ifadesi kullandım . Bir haftaya yaklaşan bir süredir spor yapamiyorum bu durumun kısa da olsa bir müddet daha devam edeceğini düşünerek stres yapıyorum :expressionless: Hocamız(!!!) üzerine gitmelisiniz , yanlış yapıyorsunuz , geriliyorsunuz tarzı ifadelerle daha çok stres yaptirttigi için ben ve bir arkadaşıma ; bende buraya yazmak istedim . Ve söylediklerinizde haklısınız

2 Beğeni

Ben evde lastiklerle dizi güçlendirme çalışıyorum mesela! Koşamadığım zamanlarda koşu parkuruna gidip yürüyorum. Bir kez sınırı geçen, sıradan olmayan ciddi bir sakatlık herşeyi bitirebilir diye sabırlı olmaya çalışıyorum.

(Ha bir de indirimde spor malzemesi, saat vs bakıyorum internette… bunu bırakmalıyım😀)

5 Beğeni

Cevap için teşekkür ediyorum evet sabırlı olmakta yarar var zor olsada :expressionless: Alışveriş kısmı için ; sahip olma duygusu insanı anlık olarak mutlu etse de alışkanlığa - bağımlılığa döndüğü vakit büyük sıkıntı :grinning:

4 Beğeni

Esenlikler, üzüldüğünüz nokta çok normal bir insan psikolojisi olduğunu bilmenizde fayda var. Aslında genel olarak insan kendisinin doktorudur tabi araştırmak şartıyla. En azından bu dönemleri iyileşme safhası olduğunu düşünmek ilaç gibi gelebilir en nihayetinde bir serüvenin parçası olarakta adlandırabilirsiniz. Antremanı en minimum şekilde tutarak güncel formunuzu yakalama açısından atlatmanız mümkündür ve bu sizi psikolojik olarakta rahatlatır. Ancak yine tekrarlıyorum durum ciddi olmadığına kanaat getirdiğiniz şekildeyse şayet.

2 Beğeni

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum.Aynen öyle çünkü yaklaşık iki üç gün evvel koşmayı denedim saha etrafında yavaş tempo ve 4. Turda yine bileğim hafiften sizlamaya başladı . Demekki bu böyle olmayacak dedim ve dinlenmeye bıraktım .

2 Beğeni

sakatlığınız nedir? yani esnetme hareketleri ile tedaviye katkı yapabiliirsiniiz. doktor müsadesi ile yürüyüş veya bisiklet gibi aktiviteler ile kondisyonu kaybetmezsiniz.

2 Beğeni

turuncu ile işaretledigim kısmın etrafında yani sol ayağımın tam yanında bilek kısmındaki o kemiğin etrafında şişlik oluştu basarken ağrı yapıyordu :unamused:

1 Beğeni

Basarken ağrı oluşturan bir sakatlık için yukarıdaki sözler ne çok güven veriyor :roll_eyes:
@mmustafa’nın dediği bisiklette yük binmez ama zaten bu hafta kar kış kıyamette band dışı koşmak veya ev bisikleti hariç dışarıda bisiklet çok zor.

1 Beğeni

:unamused: sanırım bir müddet daha yürüyüşe talim etmek en doğrusu . Bu arada koşu programı oluşturmak istiyorum ama ne yapmam nasıl yapmam gerekiyor bilmiyorum çünkü çok kısa zamanda nerdeyse 10K civarı kosuyordum o yüzden sakatlandim . :expressionless:

1.Sakatlıkla alakalı:

Ve
Sakatlanmak için ne yapmalı? (bunu yazmışımdır)
2.Antreman programı;
https://chrome.google.com/webstore/detail/elevate-for-strava/dhiaggccakkgdfcadnklkbljcgicpckn?hl=en
Buradan yükü,formunuzi veya saatten ne kadar sakatlanma riskiniz olduğunuzu görebilirsiniz.

Niçin kosuyorsun? Antreman amacın ne?

@Furkann 400m’yi 65sn’de koşmak için.Buna göre antreman.Antreman çesitleri, @SedatKurtulus, ritimblog ve kosuforum sayfaları:

4 Beğeni

Aralarında okumadiklarimda varmis çok teşekkür ediyorum Fatih bey bilgilendirme için :raised_hand:

1 Beğeni

Benzer bir olay benim de basimdan gecmisti asil tendonum kopma sinirina gelmis agir ve agrili bir fizik tedavi surecinden sonra 4. Ayim sanirim ancak yavas yavas eski haline dondu diyebiliyorum sabretmek su donemde yasaklardan dolayi acikcasi daha kolay oluyor :slight_smile: gecmis olsun umarim en kisa zamanda atlatirsiniz.

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Umarım bundan sonrası bizler için daha sağlıklı ve sakatsiz bir spor dönemi olur inşaallah :pray:

2 Beğeni

sakatlıklar illa olacaktır önemli olan daha güzel geri dönebildiğimiz bir spor yaşamımız olsun :slight_smile:

3 Beğeni

Merhaba, bu bağlantı çalışmıyor:

http://www.yarisbul.com/makaleler/makaleler/acemi-kosucularda-sakatlik-riski-ve-engellenmesi/

Acaba güncel hali var mıdır? Teşekkürler.

1 Beğeni

@umutlu_kosucu http://www.blog.yarisbul.com/acemi-kosucularda-sakatlik-riski-ve-engellenmesi/

4 Beğeni

mesafe ve hızı kademe kademe arttırmak gerek. zaman zaman hepimizde bir takım ağrılar oluşuyor. zamanla hangisinin sorun yaratacağını tahmin ediyorsunuz. koşu sıklığı ve hızı biraz düşürün bence. her ağrıdada doktora gitmek yerine bir süre vücudun kendi kendini tamir etmesine zaman tanımak gerek diye düşünüyorum. tabi ağrı şiddetleniyorsa günden gine,o zaman bir hekime başvurmakta fayda var.

3 Beğeni

Burda okumuş olduğum bircok yazıyı keşke daha önce okumuş olsaydım . Neyse buda bir ders oldu en azından bundan sonra daha dikkatli olacağım :grinning:

4 Beğeni

Merhaba @leylaa hanım
durumunuz düzeldi mi ?

1 Beğeni

Aa evet şuan iyiyim çok teşekkür ediyorum :hugs: