Sağlık Raporu Alabilmek

Aynı yolu izledim ancak aile hekimi spor lisansı için herkesten kardiyoloji muayenesi ve Ekg istiyoruz, bunu getirirseniz ben imzalarım biter dedi. Zaten onu alınca o dr’a imzalatırız

1 Beğeni

Konuyu araştırınca bisikletforumda Şubat 2020’de baya hararetli tartıştıklarını okudum.Sonra taf’ın şu talimatı var:

Madde 8’e göre lisansı olan sporcu vize için beyan ile sağlıklı olduğunu belirtiyor. Doktor raporu, lisanslı sporcu için istenmiyor. Yinede telefonla yetkili birini arayıp bilgi de alinabilir.
Sağlık kontrollerinin, kardiyologdan muayene olmanın önemine bilinmekte.
Talimat bu şekilde, bizim forumda nabız düşük :grin: :nazar_amulet:
Başka bir branş federasyonu başka şart isteyebilir.

1 Beğeni

Ben de bu talimatı görünce, raporsuz bir şekilde İzmir Halkapınar lisans ofisine gittim ama bu şekilde başvuruyu kabul etmediler :slightly_smiling_face:

Raporu Ege Üniversitesi Spor Hekimliğinden almıştım. 50 TL ücret alınıyor.

1 Beğeni

Doğrusuda bu zaten :+1: süreçte, evrak işi gibi görünen bu kısım aslında en can alıcı nokta, hele de benim gibi 40+ olanlar için.

1 Beğeni

Anadolu yakasında Burhan Felek dışında bir yer var mı lisans çıkarabileceğimiz?

Merhaba,

Belli bir km üzeri yarışlar lisans ya da sağlık raporu istiyor.

1-) Lisans çıkarsam 1 yıl mı geçerli? Ayni şekilde sağlık raporu ne kadar süre geçerli?

2-) Sağlık ocağına geldim biz rapor veremeyiz kardiyolojiye gitmeniz lazım dediler. Kimisi sağlık ocağı veriyor diyor anlamadım ben bu işi.

1 Beğeni

1-Lisanslar her yılın ekim ayı sonuna kadar geçerli oluyor.Aldığınız sağlık raporunun da geçerlilik süresi 6 aydır.

2-Sağlık raporu konusu tamamen doktor insiyatifine kalmış durumda.Bazı aile hekimleri veriyor bazısı ise riske girmiyor.Ben spor hekimliğine gitmiştim.Önceden kardiyoloji kontrolüm olduğu için sadece tam kan sayımı yaptı ve raporu verdi.Olmayanları direkt kardiyolojiye yönlendiriyordu…

4 Beğeni

Lisans yenileme için tekrar sağlık raporu alınıyor dimi?

Bu seneye kadar sağlık beyanı yeterli oluyordu.Ancak bu sene yenilemede rapor istediler…

2 Beğeni

Sağlık raporu aldıktan sonra geçerlilik süresi 1 yılmış, ben 1 ay önce lisansı yenilerken memur arkadaş 1 yıl dolmadan lisansın süresi bitince gelirsen aynı raporla vize ederiz dedi. Tekrar rapor almaya uğraşmayın sistemde bu rapor 1 yıl kalacak dedi.

3 Beğeni

Aile hekimlerinden alabilirsiniz.

1 Beğeni

Aile hekimi vermedi. Kardiyolojiye gitmen gerekiyor diyor

1 Beğeni

Doğrudan vermiyor, kardiyolojiye yönlendirip oradan aldığı verilerle “Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu - EK-5” başlıklı bir rapor veriyor, bu raporun içinde “Z02.5 - Spora Katılım İçin Muayene” kodunu seçiyor. Bunu yapmıyorsa bilmediğindendir, bu şekilde tarif ederseniz yapacaktır.

5 Beğeni

Tamam kardiyolojiye gitmem gerekiyor yani her halükarda dimi? Ama raporu yine oradaki sonuçlarla sağlık ocağından alacağım?

1 Beğeni

Evet istediği için gitmek gerekiyor. İnisiyatif aile hekiminde, raporu doğrudan da verebilir, ek tetkikler de isteyebilir. Devlet hastanesine sevk edebilir veya uğraşmamak için özel bir hastanenin kardiyoloji bölümüne de gidebilirsiniz (ben öyle yapmıştım). Kardiyolojiden alınan sonuçlarla tekrar aile hekimine gidip gerekirse bir önceki mesajımda bahsettiğim şekilde açıklama yapıp sağlık raporunu alabilirsiniz. Şu başlıkta da benzer bilgiler var.

4 Beğeni