Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Jason Bourne Dan daha hızlı!

5 Beğeni

https://youtube.com/shorts/ZScIDRW94Ww?si=5AU1G5U3rwXFeC_f

Benim sıralamada 1 numara bu :laughing:

5 Beğeni

Bi suredir paylasim yapmadigimi farkettim. Bizde malum soguklar basladi, her ne kadar eski senelerdeki gibi olmasa da eksi sicakliklar kendini gosterdi. Benim en sevdigim antrenman donemi soguklarin oldugu kis mevsimi. Nabiz iyice dusuyor, hizli tempoda dahi terleme minimum oluyor. Bu aksam is cikisi - 15 derecede (ki hissedilen - 21 gosteriyordu) antrenman yaptim. Simdi beni dusunduren Iki hafta sonra +35 de tatilde nasil kan ter icinde antrenman yapacagim.

Unutmadan, “Kotu hava yoktur, dogru secilmemis ekipman vardir ©”

22 Beğeni

Tebrikler. Bu kışa ait beklediğim fotoğraf geldi. :rofl::laughing:Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

4 Beğeni

Gerci cok yerde sozunu ediyorum ama surada da biraz aciklamistim. Arada bir sabah uyanip, bugun kendimi bir goreyim diyorum ve cikip maraton mesafesi kosuyorum. Simdilik yasima ve gecmisime gore 4 saat alti olmasini ongoruyorum ama tabii bir gun belki bunu 4:15 veya 4:30 yaparim. Yani kendimi her an bunu yapabilecek seviyede tutmaya calisiyorum. Yil bitmeden bir daha goreyim dedim…

22 Beğeni

Sanırım hedef tempoda önünüzde koşacak arkadaşınız yok. Hedef tempo belirleyip o temponun altına inmeden 5k yı bitirmeyi deneyin. Başarısız olursanız tekrar tekrar deneyin.

6 Beğeni

Zayıf bacak dışarıda kaldı ve adım uzunluğunu - tempoyu düşürdü gibi bir ihtimal olabilir mi ?

2 Beğeni

Bence çok takılma. Nihai hedefin daha uzun mesafeler ise devam et. Ben zamanında 20 dk altında koşmak için epey bir çaba harcamıştım. Sonunda 19:57 gibi bir sürede koştum. Seneler sonra pandemi dönemi Antalya maratonuna hazırlanırken, haftasonu sokağa çıkma yasağı olduğu için uzun koşuların bazılarını hafta içi mecburen pistte yapmıştım. Yol koşularında saatim km başında değil 5K’da bir lap alır. 30K’lık koşuda 4. ya da 5. 5K’yı 19:20lerde koştuğumu görünce inanılmaz şaşırmıştım. 19:57 koştuğumda daha ötesine geçmem imkansız gibi geliyordu ama çok daha iyisini 5K özelinde bir idman yapmadan koşmuştum. Sen de benzer bir süreç yaşayabilirsin. Bence devam et :slight_smile:

4 Beğeni

İsveç, Norveç, Rusya’yı tutmaz ama, bu da bizim buralardan

15 Beğeni

avrupa ülkeleri şöyle dursun, benim gibi keçiörende koşan biri için fotoğraflar cennet. :smiling_face_with_three_hearts: :+1:

6 Beğeni

Ben de kısa bir 2025 yılı değerlendirmesi yaparak yılı kapatayım.

Haftalık hacim grafiği aşağıdaki şekilde. Geçen senenin sonundan başlayarak bu sene şubat ortalarına kadar sarkan sakatlıklarım yüzünden 2025’e biraz yavaş girmiştim. Tam yaza doğru tempoyu arttırmışken Haziran ayında geçirdiğim zatürre hem antrenmanlarımı 1 ay kadar kesmeme sebep oldu, hem de vücutta bıraktığı tahribatı atlatmak bir kaç ay vaktimi aldı. Bu dönemde yaptığım çok yavaş ve kısa koşular bile beni inanılmaz zorlamıştı. Ağustos’tan itibaren ise hem hastalık etkilerini atıp hem de düzeni tutturunca yıl sonuna kadar haftalık 50 km civarında hacimler ile yılı tamamladım.

Şunlar da 2024 ve 2025’in toplam yıllık verileri. 2024 sakatlıklar ve ameliyatlar sonrası koşuya geri döndüğüm ilk yıldı, 2025’de toplam mesafeyi 2024’e göre %50 kadar arttırmış oldum. Yükseklik kazanımı verisi biraz yanıltıcı, 2024’de koştuğum bir parkur aslında düz olmasına rağmen haritada engebeli görünüyordu. Yani sonradan düzleştirilmiş gibi düşünebilirsiniz. Hem o parkurda turlayınca da aslında olmayan yükseklik kazanımı yazmış oldu Strava :slight_smile:. Bu yıl o parkuru bırakınca daha gerçekçi sonuçlar çıktı. Bu değerlere bakınca tam bir sahil koşucusu olup çıktığımı tekrardan görmüş oldum :smiley:.

Adettendir, 2026 hedeflerimi de yazayım diye düşündüm ama sanırım çok net bir hedefim yok. Genel bir hedef olarak 50 km’lik hacimleri sürdürmek ve bu yıl daha fazla yarış koşmak istiyorum. Yıllar önceden kalan 10km ve yarı maraton PR’larımı da geliştirebilirsem ne mutlu bana. Maraton için acele etmiyorum, onu biraz akışa bıraktım, yıl içindeki motivasyonuma göre karar vereceğim sanırım.

7 Beğeni

Lapa lapa kar yağışında lapa lapa yürüyüş Ortalama 60 dk 4,5-5 km

Herkese gelişimli sporlar Sağlıcakla

6 Beğeni

Zatürre aşısını araştırın, ilerisi için faydalı olabilir.

4 Beğeni

Herkese mutlu huzurlu yıllar. Bu yılın ilk koşusunu yaptım. Keçiören konusunda haklısınız sanırım:))

5 Beğeni

Güzel yağmur çiselemesi ile güzel bir yerde yürüyüş-koşu 50 dk 6 km ortalama ile

9 Beğeni

Merhabalar, bir park içerisinde her bir turu 2,450m olan parkurdaki bugünkü koşumu paylaşıyorum. Niyetim önümüzdeki aylarda 20 tur atmak. Daha sonra ise 6 saat koşuyu burada denemek istiyorum.

13 Beğeni

Bir gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: 90 Yaşında 200m Sprint Atmak

Güzel bir havada güzel Üsküdar sahilinde yürüyüş-koşu Ortalama 50 dk 6 km
Kullandığım saat benim çocukken hayalini kurup taktığım saat modelidir Garminleri,Honorları sattık ama bu saatin yeri ayrı

8 Beğeni

19 ay ara verdikten sonra bu yılın başında koşmaya başladım tekrardan. Tabi nabız mabız fena olmuş, en iyi koştuğum 6:24, onu da 168 ortalama nabızla koştum yani. 3 sefer bu şekilde olunca ve akşamları sıkıntılı olmaya başlayınca dedim böyle olmayacak, ChatGPT ve Gemini’yle ortaklaşa antrenman programı hazırladık :smiley: zone 2 antrenmanlarla devam ediyoruz şu an. Nitekim, 7:30 - 8:00 pace aralıklarında ve 145-152 nabız aralıklarında sıkıcı sıkıcı koşular yapıyorum :slight_smile: 5 Mart’tan beri 7. sefer 5 kilometremi koştum dün akşam bu şekilde, 8:10 gibi bi tempodan 7:30’a kadar düştüğü oldu aynı nabızda. Tabi bu kadar hızlı ve kalıcı düşmesi mümkün değil, e günden güne beslenmem olsun dinlenmem olsun gösterdiği fark neticesinde değerler bu kadar oynayacak ona yapacak bişey yok ama yine de daha önce görmediğim değerleri görmeye başladım gibi yavaş yavaş. Hepsinden önemlisi, eskiden 5 kilometrecik bile koşunca 2 günde atamıyordum yorgunluğunu, şu an 5 kilometre koşunun bünyemde yarattığı hiç bir yorgunluk hissetmiyorum. Amacım kısa vadede yüksek tempolara ulaşmaktan ziyade uzun vadede düşük nabızla koşabilmek.

Bu hafta 3. koşumu dün yaptım, yarın sabaha da bi Maltepe sahil patlatırsam süper olacak.

8 Beğeni

Çakma mı o!!! En çok çakması üretilen model askerde kullanmıştım tüm saatler atomik hariç bir hata payı vardır ama çakma olmasında sebep sık sık ayar yapmak zorunda kalırdım. Askerden geldikten sonra ilk yarı maratonlarımda kullanmıştım pek verimli değildi aşırı terletiyordu kronometre bölümünden kendiliğinden çıkıyordu o zamanlar şişman olmamında etkisi var bir koşuda kordunu kopunca yol üstündeki çöp kutusuna atmıştım.

3 Beğeni