Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Gluteus medius kasını incittikten sonra kadans arttı abuk subuk bir işler bakalım tamamen iyileşince düşecek mi.

6 Beğeni

Kum,çakıl güzel bir parkur 30 km sonrası olası kramp sinyal sebebiyle koşuyu bitirmenizin örnek bir davranış olduğu düşüncesindeyim Sağlıcakla

3 Beğeni

Zamanında arazi toplulastirmasi ve yeni tarla yolları yapılırken taşlı cakilli toprak sererek stabilize yol haline getirilmiş. Özellikle çeltik sahalarının oldugu Trakya düzlükleri ve alçak tepeleri eski dönemlerden kalma kumlu çakıllı nehir yataklarının oluşturduğu zemin tipine sahip. Oralardan bolca alınıp stabilize yollarda kullanılıyor. Bu tür yollarda, çok kurak donemlerde, üzerinden geçen araçların tekerlekleri kuru toprağı aşındırarak çakılları yüzeye çıkarıyor. Yağmurlu dönemlerde yüzeye çıkan çakıl, taş gibi malzemeler toprağa (çamura ) gömülüp tekrar düzgün bir yüzey haline geliyor. Tabi yağış fazla olduğu zaman, bu sefer de camur-balcik bir yapı oluşuyor. Yılın 3 ayı Çamur, 3 ayı çakıllı, 6 ay ideal hale geliyor :slightly_smiling_face:

Krampı yemeden bıraktım :grin:

4 Beğeni

Murat Abi, gerçekten güzel ve uzun bir koşu olmuş.

10 kilometrede elektrolit/jel kullanılan devirde, 30 kilometrede hiç besin desteği almaman üzerine uzun uzun konuşulacak bir konu.

Besin desteği almaman ve görünüşe göre keyifli bir antrenman geçirmen, bence antrenman öncesi yaptığın beslenmeye bağlı. Parkur ve ayakkabı gibi detaylardan bahsetmişsin ama ben en çok antrenman öncesi beslenme sürecini merak ettim.

Belki de farkında olmadan, elektrolit desteğine ihtiyaç duymayacağın 1-2 günlük iyi bir yükleme yapmışsındır.

Birde sonrasında ağrı sızı olmadıysa süper :slight_smile: :nazar_amulet:

4 Beğeni

Bunu yapmamanı tavsiye ederim. Bu şekilde performans değerlendirmesi yaparsan yanıltıcı olur. Onun haricinde güzel idman olmuş. Tebrikler :clap:

4 Beğeni

Su yazida bunun nasil olduguna deginmistim. Ikinci yarisinda…

Bu arada yazi da eskimis, belki bir guncelleme yazmak gerekir, teknolojideki gelismelerle.

4 Beğeni

Aslında bu koşuya özel değil ama son 1 haftadır fazla yiyorum. Onun desteği olmuş olabilir… yanliz ben hiçbir zaman 30K’ya kadar olan koşularimda su haric takviye almadım. Yol Maratonu ve 30k üzeri Traillerde ise masada ne varsa onları kullandım. 30+ için Doğru mu yapmışım tabi ki hayır.

10km koşuda ister enerji ister elektrolit takviyesi olsun, gerekli olduğunu düşünmek zor. Yani vücutta her zaman o mesafeye yetecek hazır yakıt vardır. Elektroliti ise dusunemiyorum bile. 10K’nın tamamında ve herhangi bir koşunun son bir kaç kilometresinde alınan besinlerin faydadan çok zarar vereceğini düşünüyorum. Sindirim sistemi de enerji harcıyor sonuçta. Son birkaç kilometrede alınan besin koşu bittikten sonra faydalı hale gelebilir. O da olsa olsa sadece toparlanmaya fayda saglayabilir bence.

Pause yaptığım sureler de dahil verilerimi excel’e giriyorum. Orada dikkate alıyorum.

Strava’yi kullanmaya başlayalı 6 hafta oldu. Oraya yüklediğim koşuların 3 tanesinde bu şeklide su içme zamanlarıni durdurdugum aktivite var. Bu konu strava’nın değerlendirmelerini nasıl etkiler bilemiyorum. Hatirlattigin için teşekkür ederim, dikkate alacağım :slightly_smiling_face:

Mert hocam ben bunu nasıl kaçırmışım, hem de taa 2016dan beri. Teşekkür ederim, değerli bir bilgilendirme olmuş. Benim yükseklik çözünürlüğü konusundaki düşüncem ‘harita gorselindeki eş yükseklik egrileri en sık kaç metre aralıklarla gösteriliyorsa, çözünürlük te o saniyordum. Yani Z eksenin çözünürlugu şeklinde düşünüyordum ama yatay alan çözünürlüğünde ortalama yükseklik değerleriymiş :blush:.

Bu grafik benim çit içi dediğim, 20 turda 10km kostugum parkurumun yükseklik kazanımı grafigi. Su terazisine göre burada 370mt, Huawei watch GT 4 saatimin barometrik ölçümüne göre 320mt, strava’ya göre ise 230mt yükseklik kazanımı var. Bunların açıklamasına sizin yukarıdaki yazınızda ulaşabiliriz artık.

Benim dikkat çekmek istediğim nokta, bu grafik turlu bir koşunun grafiği… yani tepe ve dip noktaları yatay eksene paralel bir çizgi üzerinde olması gerekirken sürekli aşağıya düşüyor. Akşam havanın ısısı hızlı bir şekilde düşerken bu duruma sıkça rastlıyorum. Öğlen vakitleri veya ısının daha yavaş düştüğü dönemlerde grafikteki bu düşüş daha az oluyor veya hiç olmuyor. Tabi barometrenin hızlı bir şekilde düştüğü/değiştiği zamanlarda, doğal olarak daha garip eğriler de oluşuyor. Özellikle de burada :grimacing:. Hep merak ediyorum sabah koşmuş olsam hava ısısı artarken bu grafik aşağı değil de yukarı yönelir mi diye? Ama sabah koşmayı tercih etmediğim için bunu öğrenme şansım olmuyor.

2 Beğeni

10km koştu 60dk…üst değiştirdi, sıvı aldı, bişey yedi (3dk pause yapmadı) ve 57dk’da 10km daha koştu. Strava 1saat57dk hareketli diyecek.Yada diyelim 2 saat süre olarak kaydoldu, ikinci yarıdaki 3dk hızlanma gözükmeyecek.

Bence saatte bir 10km’de bir kez, 5dakika altındaki durdurmalar şu yönden iyi: piste dönerken 80.dakikanın koşudaki 80. dakika oldugunu biliyorsun.

Alternatif olarak pause yerine lab tuşuna basılabilir o sürede, koşuya dönüşte yeniden lab tuşu.

3 Beğeni

Burada belirleyici olan hangi amaçla, ne için idman yaptığın? Interval tarzı bir idman yapmak istiyorsan, verdiğin örneğe göre, 10K’ları hızlı koşmak istiyorsan -10K’ları hızlı koşmak için de 30K idman yapılmaz- bir anlamı olabilir. Belki. Uzman değilim açıkcası ama ben pek görmedim. Pistte 1K, 1.6K’lık intervaller koşacaksındır, saati durdur, dinlen, koş. O zaman olur.

Fakat @Muratakan açıkca demişki maraton idmanı yapıyor. 30K uzun koşu. Bu 30K uzun idmanındaki performansına, ortalama hızına, nabzına bakarak maraton hedef hızı ya da süresi belirleyecekse kesinlikle yapmaması gereken bir şey saati durdurmak. Saati durdurdun, su içtin, jel yedin, nabzın düştü. 30sn bile olsa fark etmez. Elde edeceğin sonuç aldatıcı olacaktır. Demek istediğim bu. Ama böyle bir amacın yoktur, minimum duraklama ile 30K mesafeleri bir göreyim dersin o zaman tabiiki bir mahsuru yok.

Aşağıda benim pazar günü yaptığım idman var. Şimdi ben bu değerlere bakarak İstanbul Maratonu için hedef hız belirleyebilirim. Çok fazla yanılma payı olmaz. Fakat @Muratakan ın yanılma ihtimali çok daha fazla olur.

8 Beğeni

@Muratakan 150bpm’de rahat türkü söylüyordu.150bpm üzeri 2 hece çıkıyor, 3-4 soluk,sonra aynı 2 hece haay—di (hadi devam et anlamında).Son 1km 28metre tırmanış bana fazla geldi.

11 Beğeni

Bugün interval çalıştim. Bırak şarkı söylemeyi… tempo aralarında aldığım nefese şükrettim :sweat_smile:

Ben 111.7kg olsam, 5k 6:18 pace ile koşmak için ortalama nabız 200’u geçerdi sanırım… tabi o da gecebilirse. Tebrikler :clap:t3::clap:t3:

6 Beğeni

Birgün birlikte koşarsanız bir şarkıyı düet olarak isteriz :blush:

4 Beğeni

Farklı iller… Ankara, İstanbul,Adana, Tekirdağ,Antep,Denizli, İngiltere, Rusya (İrlanda, Bursa,Düzce) vb ilk aklıma gelenler;ayrı şehirlerdeyiz.Kısaca zor

3 Beğeni

Yanlız hatırlatayım, biraz bet sesliyim :grin:

2 Beğeni

Teknolojilerde çareler tükenmez :smiley:

2 Beğeni

Ortalama 40 dk yürüyüş 4 km kadar Koşu saatlerine veda ettiğimden şu kadar mesafe şu kadar zaman şu kadar nabız,mabız:d görseli paylaşamıyorum Kulaklığımı takıyorum Bazen Ayarı kaçanlar podcast bazen Queen,Pealr Jam…Herkese gelişimli sporlar Sağlıcakla

9 Beğeni

9,96km 77dk48sn 7dk49sn pace, 132bpm 158 kadans - sakin yavaş-24 tur (3dk15sn) yazdım stravaya.

7dk’nın 15-30sn altına indiğimde yıpranma oluyor.Birkaç gün önce dizimi hissedince ya yürü ya çok yavaş koş dedim.

Diz olmadan olmuyor.

12 Beğeni

Zorlamadan nicelerine sağlıcakla devam dileğiyle

2 Beğeni

Pazar koşusu :blush:

10 km de hedefim sub 50 ye ulaştım ( 48:11 )

6 yada 8 kilo verip 10 km de sub 40 hedefim var .

11 Beğeni

Biraz eski ama göze hoş gelebilir Sahra Çöl gezi ve kampımdaki yürüyüşümü paylaşayım istedim
Ortalama 1 saat yürüyüş yapmıştım Harika bir atmosfer vardı Herkese gelişimli,sağlıklı sporlar

10 Beğeni