Gülücük nasıl atılıyor bilsem atacağım ![]()
Aranıza zenginler var biliyorum. Bana adidas adizero pahalı olan güzel yastıklı modellerinden 2 aya bir alırsanız kürsü yaptıkça reklamınızı yaparım. ![]()
Edit: @Muratakan öğretti. Artık gülücük atıyorum hepinize ![]()
![]()
![]()
Gülücük nasıl atılıyor bilsem atacağım ![]()
Aranıza zenginler var biliyorum. Bana adidas adizero pahalı olan güzel yastıklı modellerinden 2 aya bir alırsanız kürsü yaptıkça reklamınızı yaparım. ![]()
Edit: @Muratakan öğretti. Artık gülücük atıyorum hepinize ![]()
![]()
![]()
300 km hacime çıkma ve diyet günlüğü
Temmuz ayının zayıflamak ve forma girmek için değerlendireyim dedim üstteki tablo çıktı. İlk başta zorlasa da on günün sonunda alışmıştım. 5 kg üstünde zayıflamayı hedeflemiştim başardım. İşte biraz daha yatay bir seyir ve toparlanmayı düşünüyorum. Nabız için aerobik aralıkta kalmayı denedim ama sıksık biraz üstüne geçtim 142 denebilir. Başkaları için ilham olur umarım.
3,5 günlük Antalya Kemere kamp attım Gezi ve kampçıyım Yoldabirivar olarak Sahra Çölünde de yürüyüşlerim vardır Bir ihtimal Likya Yolunda da kamplı bir gezi yapabilirim
Konumuza dönüyorum Denize girmeden önce sabahları güzel bir esneme hareketi yapıyorum Ben kilometrelerce yüzebilen biriyim Yüzmekte yürüyüş gibi hem fiziksel olarak hem zihinsel ve ruhsal olarak çok iyi geliyor
Mesafede pişti olmuşuz, 30 saat fazla vakit atırmışım ama koşmak yerine yürüyüş.Toplamda 1-2kg fark.Bazı vucudu strese sokup yeeterince dinlenmeye fırsat vermeyip kilo vermeyi zorlaştırdığımı hissediyorum.Yürümek güzel, 2 ay önceki tek tük koşudaki ağrı sızı sakatlık vb pek hissedilmiyor.
@yoldabirivar esneklik ve 50 metrenin üzerinde yüzebilmek (ki sen kilometre diyorsun) takdir ettiğim, bana çoook uzak şeyler, tebrikler.![]()
@Duman yağdan vermişsin 3kg, asıl güzellik bu ![]()
Yok o yağ yüzdesindeki düşüşü gösteriyor pek itibar etmiyorum bir gün ölçtüğü diğerini tutmuyor kilo verisini loglamak için kullanıyorum. Eee bu kadar uğraşa vermişizdir 3-4 kg yağdan.
Tebrikler. Diyet amaçlı ne yaptınız acaba?
Özel bir şey yapmadım makarna yok, pilav yok, börek çörek yok, ekmek ciddi oranda azaltıldı, yağlı falan yok. 18:00’den sonra yemek yok. 19’dan sonra koşu. Belli bir diyet planı ve sadakatli olmak stres yaratıyor bende onun için uygulamıyorum. Diyete uyabilen için uygulamak yararlı olacaktır. Protein için yumurtada vazgeçmen artırırım, magnezyum ve diğer yararları için kabak çekirdeği kullanırım.
Koşu yada yürüyüş hacmini arttırarak vücuttan kütle azaltmak aslında iyi haber değil . Yürüyüş hacmini arttırdın ve günlük , haftalık ve aylık bir periyoda başladın. Fazla kalorini yürüyüş ile yakıyorsun. Vücut yediklerini yağ olarak depolamiyor ve depoladığı fazla kilo (yağ) dan yakıyor.
Yürüyüş (spor) ile günlük kaç kalori yakmak gerekiyor ki hem yediğimiz fazla kaloriyi hemde depolanan fazla yağı yaksın. 1000 mi? 1500 mü?
Spor ile günlük 1000 kalori yada fazlasını yakmak çoğu insan için yorucu olur dahası depolanan diğer kaynakları (mineraller,D vitamini,kreatin,glutamin) tüketir.
Sadece yürüyüş-koşu vücudun kas ve güç kaybetmesini engellemiyor. Geniş omuz ve göğüs kafesi amacımız olmasa bile üst vücut egzersizleri gücü ve kas,kemik kütlesini korumak için şart. Kas ve kemik gerekli kaynakları, yakıtı depoluyor .
Bir sonraki seviyeye geçmek için tüm vücuda egzersiz planı sunmak , günlük ihtiyaç duyulan kalorinin fazlasını almamak gerekiyor.
Size çok benzeyen esnek bir arkadaş var , Google calisthenicmovement Alex yazın ![]()
Günaydın koşu forum ailesi (şirket müdürlerinin biz bir aileyiz demesi gibi oluyor böyle de)
Her zaman uçup kaçmıyorum. Hep iyi zamanları attım buraya. Bugün de “koşamama” yı atıyorum. Mental güç bizim gibi dayanıklılık işi ile uğraşanlar için beslenme uyku ile eş değer.
Dün off day verdim bacaklar dinlenik olmasına rağmen bu sabah, hatta bu yıl ilk defa bacaklar gitmedi. Gitmek istemedi. Çünkü kafam o kadar dolu ki, koşuya sıfır odak ayırdım. Elektrolit hazırlamışım mutfak tezgahında kalmış. Haberim yok eve gelince gördüm ve unuttuğumu hatırladım.
Dert de şu iş güç ayarlama, ev taşıma, düzen bozma, aile, sevgili falan işte standart dertler ama aynı anda hepsi olunca kafa koşuya vakit ayırmadı.
Bunlar olacak, olacağını biliyorum. Her gün mükemmel antrenman çıkmayacak.
Gün gelir koşamazsanız eğer sorun sizde değil kafanızda ![]()
Sağlam vücut sağlam kafada bulunur:d Tez zaman toparlanıp ağrısız rahat koşu dileğiyle Sağlıcakla
Fotis benim en büyük motivasyon kaynağım olmuş. Abiyi düşünmeden uzun koşamıyorum. Sanki 50 metre önümde 4.10 pace birlikte yapıştırıyoruz gibi halüsinasyon mü hayal mi birşeyler görmeye başladım. 2027 Eylül de görüşmek üzere Fotis abi. Sakın sakatlanma, yaşlanma, koşudan soğuma.
Bu koşu şu ana kadarki en uzun koşu. Tek tabanca. 2 kere suyum bitti. Minimum tempoya indirmek zorunda kaldım. Hava 41 derece oldu öğlen. Pili tasarruf moduna aldım. Çıtır dehidrasyonlu sıcak fön rüzgarlı Salda gölü turu, Yeşilova ve Burdur yolu gezintisi yaptım efenim. Tavsiye etmem. Tek tabanca susuzluk adamı hüzne boğuyor. Benim burada ne işim var! Fikri kafaya giriyor.
Allah yardım etti ama. Açılmamış yarım litre kaynar su buldum. Onun verdiği nitro ile petrole varıp kola badem çikolata 1.5 litre su ile devam edip bitirdim. Uzun yavaş ama hedef tamamlandı.
5 yıl 2 ay sonra ilk kez yarı maraton… daha doğrusu 15km üzerinde bir mesafeyi koştum.
Başlamadan önce, koşmamak için kendime bir sürü bahane uydurdum. Ama sonra disiplin esastır deyip başladım. Başladıktan sonra da bitirme gücünü '“eğer bitirirsen köye gidip ne yemek istiyorsan alabilirsin.. ekmek, et, çekirdek, kola, çikolata ne istersen şeklinde motive olarak bitirdim.
Başlangıç disiplin ile, bitirme motivasyon ile.
Sol bacakta güçsüzlük (ağrı) hissettim.
Normalde (önceleri) 25km’lere kadar su icmezken, bu sene susuzlukla performansim çok fazla düşüyor. Bu yüzden rotayı bir kaç kez kapımdan geçirecek şekilde duzenledigim için kurduğum istasyondan 10 ve 20. Km’lerde su içtim.
30sn kadar süren 3 su molası ve karanlıkta meradan geç donen surulerin birinin köpeklerine kendimi tanıtmak için harcadığım 1 dakikalık duruş oldu.
Bu girdiyi, ödülüm olan çekirdeği yerken yazıyorum ![]()
Sanırım yaş ilermesi ile birlikte daha fazla sıvı ihtiyacı oluyor .
Sıvı ve mineral ihtiyacı da olabilir
Her 5 yada 6 km de sanki daha uygun olabilir
Devam abi! Sen de ben de köylüyüz. İmecelik bunu gerektirir
yaş sadece bir sayı. Girin bakın Spartathlon’ da ne dedeler ne nineler 246km bitiriyor. Nice HM Pr’lar görelim. Başarılar dilerim. Güç seninle olsun![]()
Tebrikler. Arayı fazla açmadan devam et mutlaka ![]()
Nicelerine sağlıcakla Umarım tez zaman güçlenir ve koşularınızı sürdürürsünüz
yaklaşık doksan gün sonra ilk defa 2km koşu yaptım. pek çoğumuzun yakından bildiği bacaklarda ve popoda karıncalar, yanmalar eşliğinde adeta askerden yeni gelmiş gibi hevesle koştum. ne gariptir ki koşarken olmayan ağrılar koşudan sonra ortaya çıkıyor.
ağrılar geçmedi ve daha kötüsü sanki hiç geçmeyecek gibi bilemiyorum belki de hasta psikolojisini yenemedim (bkz. hasta psikolojisi). ayrıca alçıda bekleyen ayak, alçı sonrası sorunsuz bölgelerde de bir sorun veya ağrı sinyali veriyor. acele etmeden kuvvet egzersizlerine devam ediyorum fakat antrenmansız geçen zamanda bünye koşudan hem fiziken hem de zihnen uzaklaşıyor. 2026 yılına bu ağrılarla girersem galiba çok sevdiğim koşu sporunu bırakacağım. ![]()
7.15 pace temkinli olman iyi, darbesiz bisiklet yüzme güçlendirme sabır ile 2026da çok daha iyi olacaktır.Bir de sorunlu bölge bilekti, hassas tedbirli sabırlı; 8 ay sonra 1 mayıs dengesiz hız yoğunluk mesafe yapmadan dikkat ile çok iyi koşacaksın ![]()
![]()
İyileşmeyi gerileten ve geciktiren davranışlar var.
Sporsuz geçen zamanı telafi etmek için egzersiz yükünü artırmak,
Dinlemeyi zaman kaybı saymak ,
Sakat bölgeyi vücudun tamamından bağımsız saymak ve sadece o bölgeye yoğunlaşmak,
Olumsuz düşüncelere odaklanmak ,
Sakatlığın geçmeyeceğini varsayıp buna göre gelecek planları yapmak ,
geçmiş olsun
@fatihboyaci ‘ya yüzde yüz katılıyorum. Doğru olanı yaptıkça beklediğinden belki daha uzun ya da daha kısa sürede geçecek ama bir şekilde geçecek yani. Yanındayız![]()