Merhabalar efenim. Dün birşeylere çok sinirlendim. Yorgun bacaklara 44k daha bastım. Üstünde 3 bira 1kilo spagetti ton balığı ve handmade yoğurt gömdüm. Sabaha zımba gibi kalktım. HRV ne oldu acaba? Umrumda değil

Bu mesafelere ayakkabı dayanmaz !
Atların giydiğinden lazım
Gülücük nasıl atılıyor bilsem atacağım
Aranıza zenginler var biliyorum. Bana adidas adizero pahalı olan güzel yastıklı modellerinden 2 aya bir alırsanız kürsü yaptıkça reklamınızı yaparım.
Edit: @Muratakan öğretti. Artık gülücük atıyorum hepinize
300 km hacime çıkma ve diyet günlüğü
Temmuz ayının zayıflamak ve forma girmek için değerlendireyim dedim üstteki tablo çıktı. İlk başta zorlasa da on günün sonunda alışmıştım. 5 kg üstünde zayıflamayı hedeflemiştim başardım. İşte biraz daha yatay bir seyir ve toparlanmayı düşünüyorum. Nabız için aerobik aralıkta kalmayı denedim ama sıksık biraz üstüne geçtim 142 denebilir. Başkaları için ilham olur umarım.
3,5 günlük Antalya Kemere kamp attım Gezi ve kampçıyım Yoldabirivar olarak Sahra Çölünde de yürüyüşlerim vardır Bir ihtimal Likya Yolunda da kamplı bir gezi yapabilirim
Konumuza dönüyorum Denize girmeden önce sabahları güzel bir esneme hareketi yapıyorum Ben kilometrelerce yüzebilen biriyim Yüzmekte yürüyüş gibi hem fiziksel olarak hem zihinsel ve ruhsal olarak çok iyi geliyor
Mesafede pişti olmuşuz, 30 saat fazla vakit atırmışım ama koşmak yerine yürüyüş.Toplamda 1-2kg fark.Bazı vucudu strese sokup yeeterince dinlenmeye fırsat vermeyip kilo vermeyi zorlaştırdığımı hissediyorum.Yürümek güzel, 2 ay önceki tek tük koşudaki ağrı sızı sakatlık vb pek hissedilmiyor.
@yoldabirivar esneklik ve 50 metrenin üzerinde yüzebilmek (ki sen kilometre diyorsun) takdir ettiğim, bana çoook uzak şeyler, tebrikler.
@Duman yağdan vermişsin 3kg, asıl güzellik bu
Yok o yağ yüzdesindeki düşüşü gösteriyor pek itibar etmiyorum bir gün ölçtüğü diğerini tutmuyor kilo verisini loglamak için kullanıyorum. Eee bu kadar uğraşa vermişizdir 3-4 kg yağdan.
Tebrikler. Diyet amaçlı ne yaptınız acaba?
Özel bir şey yapmadım makarna yok, pilav yok, börek çörek yok, ekmek ciddi oranda azaltıldı, yağlı falan yok. 18:00’den sonra yemek yok. 19’dan sonra koşu. Belli bir diyet planı ve sadakatli olmak stres yaratıyor bende onun için uygulamıyorum. Diyete uyabilen için uygulamak yararlı olacaktır. Protein için yumurtada vazgeçmen artırırım, magnezyum ve diğer yararları için kabak çekirdeği kullanırım.
Koşu yada yürüyüş hacmini arttırarak vücuttan kütle azaltmak aslında iyi haber değil . Yürüyüş hacmini arttırdın ve günlük , haftalık ve aylık bir periyoda başladın. Fazla kalorini yürüyüş ile yakıyorsun. Vücut yediklerini yağ olarak depolamiyor ve depoladığı fazla kilo (yağ) dan yakıyor.
Yürüyüş (spor) ile günlük kaç kalori yakmak gerekiyor ki hem yediğimiz fazla kaloriyi hemde depolanan fazla yağı yaksın. 1000 mi? 1500 mü?
Spor ile günlük 1000 kalori yada fazlasını yakmak çoğu insan için yorucu olur dahası depolanan diğer kaynakları (mineraller,D vitamini,kreatin,glutamin) tüketir.
Sadece yürüyüş-koşu vücudun kas ve güç kaybetmesini engellemiyor. Geniş omuz ve göğüs kafesi amacımız olmasa bile üst vücut egzersizleri gücü ve kas,kemik kütlesini korumak için şart. Kas ve kemik gerekli kaynakları, yakıtı depoluyor .
Bir sonraki seviyeye geçmek için tüm vücuda egzersiz planı sunmak , günlük ihtiyaç duyulan kalorinin fazlasını almamak gerekiyor.
Size çok benzeyen esnek bir arkadaş var , Google calisthenicmovement Alex yazın
Günaydın koşu forum ailesi (şirket müdürlerinin biz bir aileyiz demesi gibi oluyor böyle de)
Her zaman uçup kaçmıyorum. Hep iyi zamanları attım buraya. Bugün de “koşamama” yı atıyorum. Mental güç bizim gibi dayanıklılık işi ile uğraşanlar için beslenme uyku ile eş değer.
Dün off day verdim bacaklar dinlenik olmasına rağmen bu sabah, hatta bu yıl ilk defa bacaklar gitmedi. Gitmek istemedi. Çünkü kafam o kadar dolu ki, koşuya sıfır odak ayırdım. Elektrolit hazırlamışım mutfak tezgahında kalmış. Haberim yok eve gelince gördüm ve unuttuğumu hatırladım.
Dert de şu iş güç ayarlama, ev taşıma, düzen bozma, aile, sevgili falan işte standart dertler ama aynı anda hepsi olunca kafa koşuya vakit ayırmadı.
Bunlar olacak, olacağını biliyorum. Her gün mükemmel antrenman çıkmayacak.
Gün gelir koşamazsanız eğer sorun sizde değil kafanızda
Sağlam vücut sağlam kafada bulunur:d Tez zaman toparlanıp ağrısız rahat koşu dileğiyle Sağlıcakla
Fotis benim en büyük motivasyon kaynağım olmuş. Abiyi düşünmeden uzun koşamıyorum. Sanki 50 metre önümde 4.10 pace birlikte yapıştırıyoruz gibi halüsinasyon mü hayal mi birşeyler görmeye başladım. 2027 Eylül de görüşmek üzere Fotis abi. Sakın sakatlanma, yaşlanma, koşudan soğuma.
Bu koşu şu ana kadarki en uzun koşu. Tek tabanca. 2 kere suyum bitti. Minimum tempoya indirmek zorunda kaldım. Hava 41 derece oldu öğlen. Pili tasarruf moduna aldım. Çıtır dehidrasyonlu sıcak fön rüzgarlı Salda gölü turu, Yeşilova ve Burdur yolu gezintisi yaptım efenim. Tavsiye etmem. Tek tabanca susuzluk adamı hüzne boğuyor. Benim burada ne işim var! Fikri kafaya giriyor.
Allah yardım etti ama. Açılmamış yarım litre kaynar su buldum. Onun verdiği nitro ile petrole varıp kola badem çikolata 1.5 litre su ile devam edip bitirdim. Uzun yavaş ama hedef tamamlandı.