Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Bugün 50k koştum. Nabza hiç bakmadım HRV, uyku bilmemnesi, antrenman hazırlığı vs alayını kapattım. Sadece eski usül koştum geçtim. Mutluyum huzurluyum tavsiye ederim.

15 Beğeni
3 Beğeni

Selam,

Ben de dün Uludağ Ultra için son Aydos idmanımı yaptım. Yavaş tempo sakin bir idman oldu. Fırsattan istifade biraz drone ile oynadım. Aşağıdaki gibi bir video çıktı ortaya. Benim Vlog, Youtube video vs. pek bir bilgim tecrübem yok. O gözle izleyin videoyu :slight_smile:

12 Beğeni

Merhaba Mehmet Ali, Çekimler DJI Neo ile mi, eğer öyleyse kumanda etmek için ne kullandın (RC veya Telefon veya kendi uzerindeki tuşlar ?)

Videonun başlangıcındaki yangın yolunu koşarak çıktın, ikincisinde ise eller dize gitmiş. Yorgunluk mu, aşırı eğim mi? İkinci eğim daha fazla görünmekle beraber, sanırım ikisi de %35ten fazla.

2 Beğeni

Selam,

Evet DJI Neo ile çektim. Aslında kumanda kullanmadım. Telefondan her bir modun detay ayarını yaptıktan sonra bir kumandaya ihtiyacın yok. Üzerindeki tuşla istediğin modu seçip aktive edebiliyorsun. Farklı uçuş ve takip stilleri olan modlar bunlar.

Bir drone gibi uçurmak istiyorsun telefondaki uygulamadan kontrol edebiliyorsun ama telefondan kumanda edince sınırlı özelliklerini kullanabiliyorsun. Ancak 40-50mt mesafe içinde kumanda edebilirsin. Daha fazlası için harici kumanda lazım. O zaman gerçek bir drone gibi kumanda edebiliyorsun.

Videodaki ilk yokuş daha parkurun başları o yüzden rahat koşabiliyorum. Ellerim dizimde yürüdüğüm yokuş ise meşhur “The Wall of Death” segmentinin başlangıcı. Çok daha dik. Orayı full koşarak çıkmak pek kolay değil :slight_smile:

3 Beğeni

DJI Neo forumda kendine ait bir başlığı hak ediyor gibi. Sanırım @ggg de Çal dağı kilciktaki cekimlerinde Neo kullandı. Bu başarılı takip etme özelliği patika koşucuları için çok cezbedici.

Kumanda konusunu özellikle sordum. Telefon ile kumanda mesafesini gündeme getirmek için ama sen zaten 50mt ile sınırlı olduğunu söyledin. Telefon wifi gücünden kaynaklı bir kısıt. Kumanda 4-6K fiyat farkı yaratıyor. Kumandasız ise 7km’lik kumanda mesafesi 50 metreye iniyor.

Edit: Dji Neo ile ilgili açılmış başlık varmış.

https://kosuforum.com/t/dji-neo-ile-kosu-takibi

3 Beğeni

Merhabalar, öncelikle ben bu başlığı çok sevdim. Ara ara günlük gibi kullanıyorum. Umarım rahatsızlık veriyorumdur. Bazı forum üyeleri ile tanıştık konuştuk onların bilgisi var ama genel anlamda bilmeyenler için yazıyorum. Tek başına ufacık ilçede tek koşucu olarak sadece içsel motivasyon + Ulu Gök Tanrının verdiği ‘küç’ ile koşmaya çalışan 30 undan sonra kötü yaşantıyı bırakıp koşu hayatına atılan bir bireyim. Bu görseli de yeni başlayanlar motive olsun diye atıyorum. Övgü almak için değil. Övgüler bana yapay geliyor. Bu sezon ultra koşmaya çalışmak istedim. Yarı maraton, maraton tempolarına çıkmak, interval yapmak hiç istemedim. Hız odaklı değil dayanıklılık odaklı çalışmalar daha çok hoşuma gitmeye başladı. Belki de yaş geçiyordur onun etkisidir.
Velhasıl kelam tek bir hedef koydum
Spartatlon’a elbet bir gün katılıp, 24 saat altında ‘tükenmeden’ güle oynaya bitirip, Leonidas’ın sol ayak baş parmağını öpeceğim. Hangi yıl olur? Bilmiyorum. Şanslı olup kura çıkar mı? İnanıyorum. Gerekli kriterleri yerine getirdim mi? Onlar kolay koşular. Özetle Spartatlon’u koşmadan ölmek istemiyorum. Şuan ki antrenmanlarım sanki doğru yolda olduğumu gösteriyor. Sakatlanmadan haftada 140km çıkarabilmek şuan için başarıdır. Hele ki bu sıcaklarla (Denizli’de yaşıyorum)
Yeni baslayanlara önerim, kendinize kısa orta uzun vadeli hedefler koyun. Motivasyonu dışarıda değil içeride arayın. İçeriden aldığınız motivasyon sizi gerek koşuda gerek iş ve özel hayatınızda başarıya ulaştıracaktır. Bundan emin olun. Herkese kolay gelsin. İyi antrenmanlar dilerim :man_raising_hand:t4:

11 Beğeni

Görseldeki veriler ile arabamın yol bilgisayarındaki veriler neredeyse aynı :grinning_face:
Başarılar Samet Kaymak

2 Beğeni

50 km koştuktan sonra ertesi gün 30 km koşmak çok fantastik. Bunu toparlanması falan yok mu. Ortalama pace ve nabız kaç oluyor.

2 Beğeni

Strava’ da tüm datalar açık inceleyebilirsiniz.
50k 5.44
Ertesi gün çift antrenman sabah 13.50k 5.51+ akşam 17.50k 5.28
nabız ile ilgilenmiyorum. Hissiyat odaklı koşucuyum.
Edit: uyurken toparlanıyorum. Sabaha dinç uyanıyorsam koşuya çıkıyorum. Yorgunluk varsa akşam koşuya çıkıyorum.

4 Beğeni

Kiyaslama yapmaniz icin asagida Rusya Maraton mesafesi sampiyonu komsum Dimirty Nedelin’in degerlerini birakiyorum.

Hazirlik zamanlarinda tum kullanicilara acik sekilde paylasim yaparken kaydetmistim, Kazan Maratonu oncesi yaptigi paylasimlara baktimda Nisan 2025 kosu hacminin 845km civarinda oldugunu, kimi gunler cift hatta uc antrenman yaptigini gordum. Google’in Eşik Tempo (Threshold Tempo diye cevirdigi pace’i 2.55 min/km VOMax’i 72, Eşik nabizi 169, antrenman sayisi 76, yukseklik kazanimi 6433 metre, gunluk ortalama 29.12km olarak cikmis.

Elitlerin nasil sezona hazirlandigi acisinda bence ilginc bilgiler.

5 Beğeni

Maraton koşucusu olmak mı zor ultra mı deseniz ben maraton daha zor derim. Hatta bence en zoru 5k. İlk 1. km den sonraki 4 km hakka yürüyüş gibi geliyordu bana. Garmin yalan söylemesiyle ilk 5k hedef yarışımda nabız Max 207 olmuştu. Saate baktım panikledim ve 1.yi kovalamaktan vazgeçtim. 2. Oldum.
Bana en çok lazım olan şu abinin verileri :grinning_face_with_smiling_eyes: bir ara açıktı. Umarım birileri kaydetmiştir :folded_hands:t4:
Edit: @spinodal hocamın Spartatlon camiasında eli uzun olabilir. Bence bu verilere sadece o ulaşır :blush:

1 Beğeni

Check out Fotis Zisimopoulos on Strava

Stravada kayıtları açık​:+1:

1 Beğeni

Yeni açmış bu abi, yakınlarda baktığımda data yoktu. Benim tahminimce Strava ödeme yapınca data açıyor olabilir :grinning_face_with_smiling_eyes: Geçen sene bisiklet hiç hatırlamıyorum, bu sene baya sürüş yapıyor ilginç.

1 Beğeni

Bence insanlarla ilgilenip insanlari takip etmelisiniz. Bu ve bunun gibi arkadaslar insan kategorisinde sayilmaz. Gelmis gecmis en iyi Spartathlon derecesini yapan arkadastan soz ediyoruz. Efsanevi Kouros’un gecilemez denilen rekorlarini alasagi etti. Pazar jogu atar gibi 246 km’yi 20 saatin altinda kosuyor. Daha ne diyeyim…

8 Beğeni

Sanat eseri olarak takip edilebilir :smiling_face:

7 Beğeni

Fizik tedavi ile Quadriceps kaslarını güçlendirme aşamasındayım
Bacaklarımı yormayacak şekilde haftada 1-2 gün ortalama 600-800 ip atlar,esneme germe akabinde de buz tedavisi ile rahatlıyorum
Herkese gelişimli sporlar Sağlıcakla

6 Beğeni

Adam gercekten cok acayip. Sabah kalkiyorum Strava ya bakiyorum 40 km trail kosmus sonra aksam bakiyorum 100 km bisiklet yapmis oluyor bazen. 5:10 pace de bi ara nabzina baktim 103 nabzi vardi -36 kazanimda. Ne is yapiyor acaba merak ettim sanirim isi bu.

2 Beğeni

Günaydınlar değerli kosuforum ailesi. Bulunduğum ilçede yalnız koşmaktan sıkıldığım için Instagram üzerinden yaptığım antrenmanları paylaşıyordum. Lokasyon ekleyip az da olsa belki heves eden, ilgi gösteren olur da ona/onlara da koşu zehrini verirsem birlikte dağ bayır koşarız hayali ile çıktığım bu Instagram projem patladı. Ben paylaşım yapıyorum insanlar beni izliyor. Yürüyüş yapanlara dm atıyorum. Hanımefendi iseler konu spordan başka yere gidiyor. Beyefendiler nedense koşu işine ilgi göstermiyor :man_shrugging:t4:

Velhasıl kelam ben de bu durumdan sıkılınca, biliyorsunuz Spartathlon hayali ile antrenman yapan biriyim. Hesabı Spartathlon antrenman günlüğüne çevirdim. Takip ederseniz birazcık büyütürsek belki sponsor falan filan ayarlarız. Antrenman hacmim çok arttı. Ayakkabılar hemen perte çıkacak. 2 ayda bir ayakkabı alırsam ben batarım :sweat_smile:
Link mi yapıştırmam lazım tam anlamadım ama umarım yasak ya da yanlış yapmıyorumdur @spinodal varsa bir kusurum maruz görünüz efenim :pleading_face:

5 Beğeni

Koşu arkadaşı bulmak evlenmekten daha zor , bence hiç zorlama .

8 Beğeni