Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Kafanı çok takma.Hiç zorlayıp daha büyük ve ciddi sakatlıklara yol açma bence .Zamana bırak ve düzenli antreman yap .Çıkartabildiğin kadar hiç telaş yok.Genç insanlar pek anlamıyor ama o bacaklar size hayatınız boyunca lazım.Daha ileride pişman olmamak içşn yavaş yavaş gitmek lazım diye düşünüyorum

8 Beğeni

Haklısınız,

Çok teşekkür ediyorum. :+1:

2 Beğeni

edirne maratonu 1 eylul degil mi?

ayrica bence abartiyorsun. 7 km 6.38 ile kosmussun. ha 7 ha 10 k ne farkeder :grinning:

daha 1 sene olmus edrine maratonu ve resmi ilk 10 k kosum. butun amcalar teyzeler beni gecmisti :grinning: simdi bubsene 42k kosssam mi diye dusunuyorum. cok sıkmadan 1 senedeki gelisim…

4 Beğeni

:slightly_smiling_face: 1 eylül dediğinde daha çok var sanılıyor benim gibi hangi ay günde olduğumuzun farkına varmayanlar için.Kısaca 2 hafta var ve 7k 6dk38sn pace @sryz’nin dediği gibi 10k için , keyif için güzel hız.
https://edirnemaratonu.org.tr/

ALES var diye nisandan eylüle ertelemişler.

Not:Yaklaşık 1 saat önce, kabaca 190dk 18km yürüyüş sonucunda yürümenin değil yürürken düşünmenin zorlayıcı olduğunu anladım.(ayak tabanları hafif ağrı, 22°C, Eylül geliyor)

6 Beğeni

ya zaman kavramim tamamen kopmus @fatihboyaci hocam, sanki yazin ortasinda gibiyim ama yaz bitti ve eylul geldi :unamused: iyi hatirlattin valla…

2 Beğeni

Merhaba. Edirne maratonuna katılacak arkadaşlar.
BiLGiLENDiRME * 9. Uluslararasi Edirne Maratonuna katilan tum sporcular Kredi Yurtlar Kurumu Sultan Celebi Mehmet Ögrenci Yurdunda 30tl karsiliginda konaklama imkani saglanmistir. Adres: Kurtulus Mah. 20117 Sok. No:2 (Eski Toki) Merkez/Edirne Not: Yurt Etkinlik alanina 3km mesafededir.
www.edirnemaratonu.org.tr

4 Beğeni

Arkadaşlar herkese iyi günler dilerim.
Ben 6:00 pace ile koşmak istiyorum ve bu pace’i yakalamakta oldukça güçlük çekiyorum. Bu nedenle saatimin metronom özelliğini kullanmak istiyorum. 6:00 pace için metronom vuruşu kaç olmalı. Bir türlü ayarı yakalayamadım, elinizde bir tablo varsa paylaşabilir misiniz?

1 Beğeni

Merhaba,

Saatinizde içinde bulunduğunuz km’nin ortalama pace’ini gösteren ve yine içinde bulunduğunuz km’nin mesafesini gösteren seçenekler vardır. Bunları alt alta getirerek bir ekran oluşturabilirsiniz. Bu şekilde metronom kullanmaya gerek kalmaz. Ben istediğim pace’de koşmak için bu yöntemi kullanıyorum.

2 Beğeni

Zamanında ben de bakmıştım, 6 pace için 155-165 bpm arası gibi jenerik bilgiler bulmuştum ama kişiye göre de değişebiliyor. Bu biraz sizin boyunuz, adım aralığınız, koşu stiliniz vs. ile daha doğrusu bu tempodaki kadansınız ile ilgili diye düşünüyorum. 6 pace koştuğunuzda kadansınızın kaç olduğuna bakın, spotify, apple music gibi platformlarda müzik listeleri var, örneğin 160bpm yazarsanız bu ritimdeki parçaların olduğu bir liste ile koşabilirsiniz.

1 Beğeni

Ben anlamadim. Metronom ne ise yarayacak? Adimlarinizi ayarlayacaksaniz kadans ile pace dogrudan iliskilenmez. Bunun yerine pace alert tanimlayabilirsiniz. Ust limit olarak 5:58 alt limit olarak 6:05 tanimlayin, disina cikinca otsun.

6 Beğeni

Bu başlığı okumanızı tavsiye ederim.

2 Beğeni

metronom ile pace ayarlamak gibi ilave zorluk yerine, en mantiklisi bu…ben tum idmanlarimi + yarislarimi bu sekilde kosuyorum…kaldi ki bizim seviyemizde kosanlar icin uc bes saniye hizli veya yavas cok da fark etmez/etmemli…o sebeple ben hep hedef pace arti eksi 5sn koyarim…

podyum kovalamiyoruz…gecimimizi kosudan saglamiyoruz…hem fiziksel hem mental olarak daha saglikli olmak icin yaptigimiz kosuyu kendimize gereksiz yuke donusturmeyelim…

3 Beğeni

Merhaba,

Pazar günü 9. Uluslararası Edirne Yarı Maratonu 10K yarışına katıldım. Benim ilk yarışımdı bu. Genelde 134. oldum 260 kişi arasından. 30-35 yaş diye bir kategori görünmüyor 35-40 tan başlıyor kategoriler ama kategorisizler sanırım genç erkekler olarak geçiyor. Yaş kategorisinde de 57 kişi arasından 38. olmuşum. Tam ortalardayım. Resmi sonuçlara göre 10.3K parkuru 1:01:41 ile tamamladım. En önemlisi de 10K yı 59:53 ile 1 saatin altında koşmayı başardım.
Kendi saatimin ölçümüne göre de 10K yı 59:49 ile bitirdim. Bu kişisel rekorum. 92 kiloyum, 5 kilo daha versem sanıyorum 55 dk koşarım.

Yarışın atmosferi çok başka. Kalabalıkla birlikte çok daha hızlı ve adapte olarak koştum. Kendi antrenmanlarımda bu seviyeye çıkmamıştım. Çok fazla çıkmadığım pacelerde normalden uzun süre koştum. Koşarken de birlikte koştuğum insanlarla sohbet ettim ve çok zorlanmadım. Yarışın nasıl bittiğini bile anlamadım.

Yarışın bu kadar eğlenceli geçeceğini tahmin etmiyordum. Çok keyifliydi. 19 Mayıs şenlikleri gibiydi. Sanırım şimdi Gelibolu 10K ya gideceğim çünkü çok keyif aldım.

Yarıştan sonra eşimle sandwich ikramlarını yiyip çay içerken 21K da da Üzeyir Söylemez 1. geldi. Ben bitirdikten 10 dk sonra geldi. Youtube da zaten antrenmanlarını izlemiştim. İsmini Türkiyede ki yarış
sıralamalarını incelerken çoğu zaman 1. olarak görüyordum. Elit bir atlet. Sonrasında organizasyonun emanet çadırından çantamı teslim almaya gittiğimde tesadüfen karşılaştık. Ayaküstü ufak sohbet ettik hatıra selfie si çektik.

Organizasyondan da memnun kaldım. Güzel bir gündü. :slightly_smiling_face:

13 Beğeni

Eline sağlık
Güzel yarış olmuş

2 Beğeni

Tebrik ederim. Koşu özetin altta. :innocent:

3 Beğeni

Teşekkürler. Gelibolu 10K inşallah böyle ucu ucuna değil de direk 58 lerde falan bitiririm :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Merhaba, Edirne yarimaratonu sonuçları nereden görebiliriz. Kendi web sayfasında göremedim.

1 Beğeni
2 Beğeni

Sporun benim için aktivite olmayıp yemek-içmek gibi bir rutin olduğunu daha önce de belirtmiştim Diz kaynaklı koşuyu bırakıp yürüyüş yapıyordum Yürüyüşe de çok faydasını gördüğüm bir etkinlik Bisiklet sürüşleri Quadriceps kas gurubunu çok iyi çalıştırıyor Hem fiziki hem ruhani olarak ta rahatlatıyor Herkese sağlıcaklı sporlar

8 Beğeni

belki birini daha motive eder diye izninizle yaklasik 6 ay sonra basligi hortlatiyorum :blush:

9 Beğeni