Koşu Forum Antrenman Günlükleri

5 Beğeni

2 Beğeni

Arkadaş hiç mi canın yanmadı daha yeni 250km koştun sen…

:exploding_head:

4 Beğeni

Yarin kosulacak Moskova Maratonu oncesi bugun 10km kosusu vardi. Hazir Moskova’ya eve gelmisken firsat bu firsat kostum. 20 000 kisinin uzerinde katilim oldugunu soyledi organizatorler. Hedefim 46-49 dakika arasi bitirmekti, sonuc olarak 47.11 Ile tamamladim. 10km’de Yeni hedef, yeni yasimda 45 dakikanin altina inmek. Kosmaya devam.

15 Beğeni

5 Beğeni

İstanbul Maratonuna doğru

6 Beğeni

Pacesiz,racesin sporu günlük ritüel olarak yapmaya devam ediyorum 1 saatlik yürüyüş ortalama 5 km kadar Yatmadan öncede biraz esneme hareketleri

Haftada tek mola günüm sabahlı akşamlı geniş çaplı esneme germe hareketleri olan gündür
Herkese sağlıcaklı gelişimli sporlar

9 Beğeni

3 Beğeni

Temmuz’dan beri ilk gerçek Patika antrenmanımdı. Yolda koşa koşa dağların usullerini unutmuşum biraz.

6 Beğeni

Is gezisi icin 3 gunlugune geldigim St. Petersburg’da son gecede merkeze dogru kosmaya karar verdim. Aslinda Plana gore 1.5 saat hafif tempo kosacaktim, 14. Km de merkeze gelince bari yari maratona tamamliyayim dedim, merkezi geze geze 8 km daha kostum hafif tempoda. Havalar sansima bu sene cok iyi gidiyor, merkezde de cok turist var aralardinda kosmak epey zor. Bu arada konu popularitesini yitirmis gibi, hafiften canladirmak gerekiyor bence. Bu yuzden ilk katki benden olsun. Herkese iyi haftasonlari.

14 Beğeni

Kış kıyamet resimlere alıştık bunlar bi tuhaf geldi

6 Beğeni

Gecen hafta kar yagmisti 5-6 cm, haftasonuna dogru hava isindi +7 civarinda geziyor, ruzgar da olmasa aslinda tam yazdan kalma gunler diyebiliriz :slight_smile:

3 Beğeni

Evet.Ben de Orkun hocamı zihnimde sakalı ve yüzü buz tutmuş olarak kodlamışım. :rofl::rofl:

4 Beğeni

45-50 dk Ortalama 5 km yürüyüş

7 Beğeni

Sali gunu ofiste otururken pazar gunu 22.12. 24 de (yani bugun) St
Petersburg’un yakinindaki Gatchina sehrinde 1-5-10km mesafelerde Zdrastvusy Novy God (Welcome, New Year Merhaba yeni yil) kosusu oldugunu gordum. Nedense bu sene yaris icin onceden hic plan yapmadim, hep spontane oldu ayni bu haftaki kosu gibi. Haftasonu normalde antrenorum plan olarak Cumartesi 19, Pazar 23km kosu vermisti. Yarisin oldugunu ve 10km ye katilip katilamiyacagimi sordum, onay verince yarisa 4-5 gun kala slot u aldim. Dogrusunu soylemek gerekirse oncesinde Yaris rotasina bakmadim, katilim ucretini odedikten sonra baktigimda ise her biri 1.25km uzunlugunda olan duzlukleri gidis-gelis olarak planlayip her 1.25km nin sonunda 180 derece donus Ile bir turu 2.5km ye tamamlamislar. Yani her tur 2.5km ve ayni parkur 4 kere donuluyor. tabi is isten gecmisti. 10 km de toplam 8 tane sert donus olmasi ve yerlerinde buz olmasi nedeniyle rekor icin degil, yaris tecrubesi olmasi icin civili ayakkabilari giyip kostum. 103 kisinin katildigi 10km kosusunda 48.27 Ile 4.50 pace, genel klasman 28. Yas kategorisinde (45-54) ise 6. oldum. Benim icin guzel bir deneyim oldu, 2024 te ilk resmi yarisimi Murmansk’ta 19 Mayista 4. ve sezonun son yarisini da bugun Gatchina da kosmus oldum. Bu arada bu mutevazi yarista chip gogus numarasinin arkasindaydi, asagida fotosunu ekliyorum.

Kosmaya devam.

13 Beğeni

Selam Orkun bey, sert kar ve tam buzlu zeminler arasinda koşarken fark var mı, ayrıca çivili ayakkabı ve koşu Zinciri/kramponu kullanımı arasında da fark var mı. Hem zemin hem de çivili ayakkabı, zincir aparatı kullanımı arasında fark varsa, hangi zeminde hangi malzeme daha kullanışlı acaba?

1 Beğeni

Murat bey, Ben cok deneyimli bir kosucu degilim, biraz kendi sinirlarimi ogrenmek, biraz da Ben bunu yapabilirimi kendime ispat etmek icin kosuyorum. Zincir/krampon kullanmadim bir yorum yapamiyacagim. 3 sene once kislari buzda ve derin karda kosmak icin Salomon SpikeCross 5gtx almistim, 1100km kostum bu ayakkabilarla. Elbette ayakkabi cok sert bir ayakkabi, buzda tutunmasi mukemmel, dusmek imkansiza yakin.

Sert karda ve buzda kosmak civili ayakkabi giydigim icin bende hemen hemen ayni, bir fark goremedim.

Sonuc olarak eger buzda ve derin karda kosuyorsaniz ve asiri Hiz planiniz yoksa civili ayakkabi (ki marka olarak cok secenek yok) cok isinize yarayacaktir.

5 Beğeni

Temmuzdan beri bağlı kaldığım planımı dün ve bugün de tavizsiz devam ettirdim.

Dün 40km kuzeydoğu rüzgarı + 10km de benim hızım, 50km hızla yüzüme çarpan yağmur. Bugün, 60-70km arası, bu bilgisini paylaştığım rüzgâr. Parkur tarlalar arasında, tepe sırtından geçen bir kadastro yolu. Her yönden esen rüzgarlara açık bir yer.

Rüzgar ve nem hissedilen sıcaklığa etki eden 2 ana etken. Burda nem yok, rüzgar yokken ve güneş te varsa, hava sıcaklığı 5 derece bile olsa, kısa kol ve hatta üzerim çıplak bile çalışıp, kosabiliyorum. Ama rüzgar bu şekilde olunca;

İlk kez olarak uzun taytin üzerine uzun pamuklu eşofman,

Uzun kollu streç içlik üzerine tişört+rüzgarlık olarak yine ilk kez 3 katman,

Polar kumaş eldiven üzerine su ve rüzgar gecirmez ellik,

Boynumda buff, başımda bere olmak üzere 12km koştum.

Bu rüzgarın;
1400metresini soldan
1400 metresini sağdan,
4600metresini sırttan…ki koşunun en keyifli kısmı bu anlardı. Benim fazla birşey yapmama gerek kalmadı :slight_smile:
4600 metresini ise tam cepheden aldım. Bu kısım kabus gibiydi. Düz yolda 130 nabız ile 6:30 pace kosabiliyorken, bu rüzgarda %2 eğim ile inerken! 169 nabız ile ancak 6:25 pace. Zorlayıcı, bambaşka bir antrenman stili.

Günün en güzel kısmı, koşunun bittiği yer ile soba kurulu odamın mesafesinin 15 metre olması :slight_smile:

Hepimize keyifli koşular…

8 Beğeni

Ortalama 1 saat 6 km kadar yürüyüş

10 Beğeni

Rüzgarla imtihanim devam ediyor. Bu sefer pes edip, planı revize ettim. Aralık ayı başında başladığım intervallerde, bugün 5x800 @ 4:10 pace yerine, yolun, rüzgârı yandan alan 300 metrelik kısmında 9x300 (@ 3:30 pace tempo + 7:30 pace jogging) ve sonuna (soğumadan önce) bir tane 150mt sprint ekledim. Kendim için yeni dönem diyebileceğim bu süreçte ikinci kez 191bpm olarak Max nabzı gördüm. İlkini 2 ay önce bir tepe çalışmasında görmüştüm.

7 Beğeni