Ayakkabısını bağlamakta zorluk çekenler buna gıpta etti, maşallah @yoldabirivar
Antrenman yaparken aslında ne kadar yorulduğunuzun çok iyi farkında olmanız gerekiyor. Daha önce yine yanlış antrenman sonucu aşil tendonumda tendinit oluşmuştu, şimdi de -2 farklı doktordan aynı yorumu aldım- vücut direncim düştüğü için hayatımda daha önce hiç yaşamadığım bi eziyet içindeyim.
Daha önce Covid’lilerle birlikte çalıştım bişey olmadı, eşimle çocuğum influenza oldu yine bişey olmadı, etrafımda herkes tarafından nadiren hasta olmamla alakalı olarak parmakla gösterilen biriy(d)im. Geçen Cumartesi sol gözümün yaşarmasıyla gözümde enfeksiyon olduğunu öğrendim. Sonrasında çığ gibi büyüdü, Pazartesi akşamından beri ateşim 38,2’nin altına inmedi dün geceye kadar. Enfeksiyon sağ gözüme de sirayet etti, ayrıca da ya domuz gribi ya da covid geçiriyorum. 2 farklı doktordan aldığım yorum; vücudumu kontrolsüz bi şekilde zorlamam neticesinde direncimin düşmesi ve sonuç olarak gözüme giren -normalde yüksek ihtimalle vücudumun bertaraf edebileceği- bi yabancı madde gözümü kolaylıkla enfekte edebiliyor, virüsler kolaylıkla enfekte edebiliyor…
Sonuç; 1 antibiyotik hap, 1 grip hapı, 1 ağrı kesici hap, 1 boğaz spreyi, 2 göz damlası, 2 göz kremi kullanıyorum. Hepsinden önemlisi önümü göremiyorum
Diyeceğim o ki; bilmiyorsanız yapmayın vallahi de ben hayatımda böyle eziyet çekmedim, 1 hafta oldu bırakın iyileşmeyi anca 2 gündür daha kötüye gitmiyorum diye seviniyorum
Çok geçmiş olsun. İlaçlar iyi gelecektir biraz daha sabır.
kesinti / toparlanma / tam dinlenme… adına ne dersek diyelim bu haftaları ihmal etmemek gerek.
Yüklenmeler sonucu yeterince dinlenme olmalı ki gelişim olsun. Yoksa insan yıkımın içinden çıkamıyor.
Hahahah Ben anime manyağıyım Dragon Ball Ve Dragon Ball Z Serisini hepsini izledim Çok sevdiğim sapık bir karekter:d:d:d:d:d
Arkadaşlar şu fotoğraftan sonra bana bu lakabı takmışlardı:d
Son 7 günün 6’sında toplamda 45,6km yürüyüş.En uzunu 8km;sabah serinde 1 saat mahalle turu veya piste yavaş yürüyüş.
Koşsam dizi elime alacağımı hissediyorum.Su içmek ve aburcuburu azaltıp abartmadan sakin mesafe ile bu hafta 3kg civarı azalma oldu.Bu da 10-12km yürüyüşlere zemin hazırlar, 5km’yi de seviyoruz.Sağlık olsun, önce ailemize çevremize; yürüyüş forever.
Adım adım.
Son 7 günün her günü toplamda 41km yürüyüş, en uzunu 9km.
Bir zamanlar günde toplamda 41km yürüyebilirdim, şimdi kafanın içindeki yürüyüş çok daha uzun ve yavaş.
“Kendini ayarlama” kısmında yavaş, adım adım uygun.
Yaklaşık 2 haftada %4 hafifleyiş, son 6 günün çoğunda sabahları 114,x kg. Su içmek iyi geldi. Koşmanın zamanı gelmedi.Yürüyüş sonsuza.
Uc gundur is gezisi nedeniyle Saint Petersburg’udayim. Bu uc gunun icinde hergun kosabildim. Bugun ise Pushkinrun grubunun her pazar gunu Zenith takiminin stadyumu olan Gazprom Arena ya yakin toplandigi noktaya gidip 6.00 kosu grubuna katildim. Tamamen ucretsiz olan etkinlik senelerdir her pazar yapiliyor. Toplamda 5 grup var, 4.45, 5.00, 5.30, 6.00 ve 6.30 temposunda 5/10/15/20 km kosuyorlar, isteyen daha da fazla kosabilir. Ucretsiz soyunma odasi, esya birakma noktasi, ucretsiz su, cay, kahve, sekerleme, pogaca ikramlari var. Bu hafta sayamadim ama herhalde 100 den fazla katilimci vardi. Once toplu isinma yapilip fotograf, video cekimi yapiliyor, ardindan sirayla gruplar kosmaya basliyor. Ben 6.00 tempo Ile baslayip 6.30 Ile tamamladim zira inanilmaz nem vardi (%80 85) ve nabiz inanilmaz yukseldi, herhalde soguk bolgeden geldigim icin alisamadim neme henuz. Plan 19kmydi fakat son 2kmsi Saganak altinda gecen kosuyu 11.5km de biraktim. Kosmaya devam
Bu hafta yukarıdakş grafikten 6sn daha yavaş pace ile 10km 86dk yürüdüm @Duman’a kıyasla.Yorucu oluyor, bunu bir de maraton için düşünenler olunca alkışlıyorum, 6 saat maraton mesafesi cutoff takılmadan yürümek.
Toplam 4 günde 15 -10-10-4,5km toplamda 40km civarı yürüyüş. Kafa biraz daha sakin.
Pacesiz düzenli günlük 40-60 dakikalık yürüyüşlerim devam ediyor Geceleride yatmadan evvel 15-20 dk esneme germe hareketleri ile…Herkese sağlıcaklı gelişimli sporlar
12 temmuz’dan beri adimimi atmadim…tatil ve seyahatler derken…yarin sabah erkenden kalkip koycegiz sicaginda bisiler yapmaya caliscam…idmanlari 5 agustos’ta tekrar baslatmam gerekiyor bakalim, bu zamanda ne kadar geriye dustum…sonbaharda ne yapacagima karar verecegim haftalar yaklasiyor
Bugün olimpiyatlarda erkek 20 km yürüyüş vardı birinci 78:55 ile bitirmiş. Elite yürüyüş nasıl iştir diye bakınca elitlerinin adım uzunlukları 1,20 cm ve kadansları 180’nin üstüne çıkıyormuş. Timeout olmadan 6 saattin maraton yürümek başarılabilir yılda 1-2 maratona katılan biri olarak denemem heralde
Sonuclari gorunce bugun hesaplattim, ortalama pace 4.18’e geliyor. Cogumuzun kosuda ulasamadigi hizlarda yuruyorlar. Disaridan bakinca yavas gibi geliyor ama bu pace ile interval yapinca nabiz 160-170’e dayaniyor bende.
20km 01.25.54’e gore diger mesafeler asagidaki gibi cikiyor.
Takribi 15-20 dk kadar süren Esneme hareketleriyle güne başladım Akşama doğru 40-60 dk yürüyüş ve Yatmadan evvelde ufak bir esneme-germe ile günü sonlandırmayı düşünüyorum Sporu hayatımdaki bir aktivite değil günlük rutine haline getirmiştim Herkese gelişimli sporlar Sağlıcakla
Son 7 günün 3 günü hareket,
10km tempo yürü, 8km (7dk21sn pace) koş, 10km yürü.
113,x kg iken koşmamak gerektiğini dizimde hissettim, bir sonraki koşu 8,x kg zayıflayıp 3-5 km sakin koşu.
Bu arada unutmusum, bu etkinlikte baslangic oncesi esneme hareketlerini toplu olarak yaptiran ve 6.00 grubuna pacerlik yapan Olga Markova Boston Maratonunu1992 de 2.23.43 ve 1993 de 2.25.27 Ile bayanlarda kazanan kosucuydu. Biraz kendisi Ile sohbet etme sansim oldu, cok tatli bir insan. Gelecek hafta pazar Petersburgda olursam yeniden katilmayi dusunuyorum etkinlige.
Haftanın 2 günü 3km üzerinde yürüyüş
(Birinde 2 seansta 14km
Diğerinde 3 seansta 22,7km)
22,7km sonrası klasik tahriş, dinlenen 2 gün ve 111,x-112,x kg’ları görmeye başladım.
Bir ayda 4-5kg zayıflamak ve bunu 2 ay peş peşe yapmak iyi kısmı.
Fiziki ve kafaca tüm çevremizdekilerle sağlık olsun, koşu yürüyüş gelir
Not:Önceki yıllarda bu dönemlerde haftada 150-170km arası yürümek de boş zaman, erken kalkmak ve sadece yürümek uyumak ile ilgili bir dönemmiş
Sakatlık sonrası ilk denemelerim. Çok düştüm kondisyondan. Edirne 10k yı nasıl koşacağım bilmiyorum 2 hafta kaldı. Geliboluya daha dinç girerim sanıyorum.
Yarış tabii ki bir etkinlik. Bu aslında bir meditasyon aracı. İnsanın kendiyle başbaşa kaldığı, kendini dinlediği ve aslında ne olduğunu hatırlama seansı. Özellikle erken saatte yapılan boş yollarda yalnız koşular, tarlalar ve gökyüzü… Henüz arazi deneyimim olmadı ama yarış raporlarını okudukça ve izledikçe özellikle yarışlardaki doğayı, yalnızlığı ve atmosferi gördükçe bütünüyle bir elektriksel boşalma, rahatlama ve arınma seansı olduğunu tahmin ediyorum.