Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Güzel bir dinlenme koşusu yarışa son 4 gün :muscle:t2:

7 Beğeni

Soguk mu? Yooo kesinlikle degil :slight_smile:

11 Beğeni

@Orkun , koşarken nefes aldığında (koşmaşan, yürüsen bile) o soğuk hava cigerlerde üşüme, Allah korusun sönme, zarar vb durum olmaz mı?

(Kısa süreli terli kıyafet bile 0-5 °C de cigerlerimde hassasiyete neden oluyor,3-4 hafta öksürük vs.Daha soğukta nefes almayı bile düşünemiyorum).

4 Beğeni

Dun aksam icjn konusmam gerekirse, havada zerre ruzgar yoktu, yogun bir sis tabakasi vardi. Boyle havalarda hissedilen ne kadar dusuk sicaklik bile olsa ruzgar olmamasi buyuk avantaj oluyor. Dun aksam sadece bir kere foto cekmek icin (9. Km de) 20-30 saniyelegine durdum, diger zamanlarda hep kosu halindeydim. Kosu boyunca ozellikle sirt bolgesinden terlemedim bile. Tabi kiyafet secimi cok onem kazaniyor bu havalarda, dun de tene temas eden termo uzerine ilave bir Kat longslive giymenin ve toplamda 4 Kat ust giysinin dogru bir karar oldugunu anladim. Ornegin gecen pazar - 12 derecede ruzgarda 22km kostugumda cok daha fazla usumustum dune oranla.

Cigerlerle alakali belki ben 20 senedir alistigim icin ulkenin sartlarina bende bir sorun olmuyor. Ama 100 mil yarisinda gecen sene bir kadin kosucu arkadasim 120.km de cigerlerini usuttu ve yaristan ayrilmak zorunda kaldi. (durumu iyi, bu sene ayni yarista 100 mil bitirdi Aralikta)

5 Beğeni

5 gönderi yeni bir konuya bölündü: Yüksek nabız hakkında

Sensörler çıldırmış olmalı soğuk havadan mı yüksek basınçtan mı ne hissediğim zorluğun üstünden bir nabız artışı çok mantıksız.

2 Beğeni

Biraz canlı jogging

2 Beğeni

Selam Kaan yarışma nasıl geçti?

1 Beğeni

Aleyküm selam hocam pek güzel geçmedi son haftalardaki yorgunluk azda olsa devam ediyordu 1500m de hedefim 4.20 nin altında koşmaktı 4.34 gelebildim ertesi gün 3000m de 9 dakika olan hedefimi 10.00 ile bitirebildim. Yaza kadar yarışlar devam ediyor derecelerimi daha çok geliştireceğim

5 Beğeni

Şu taper öncesi ‘planlanmış aşırı zorlama’ tam bir kumar. İyi ayarlayamayınca yarış günü kazançtan çok kayıp oluyor. Tebrik ederim. Daha iyi olacağına eminim. Daha önce 4:20 koşmuş muydun antrenmanlarda yoksa ilk mi olacaktı?

2 Beğeni

Geçen sene aynı yarışta 4.20 koşmuştum bu sene hedefim 4.05-4.10 arasıydı 18 şubatta yine yarışmam var orda deneyeceğim yine

4 Beğeni

nankörsün koşu :pensive:

tam 20 gun 3 hafta ara.
3 hafta once standart antrenman mesafem 12-13 km’lere gelmisti, neredeyse hic yorgunluk hissetmeden hergun kosabilir haldeydim. bugun 10 km bitmedi, ayaklarim surundu. kosmak dahil vucudumun cok guclu olmadigini biliyordum ama bu kadar geriye dusecegimi dusunmemistim. 10 aydan beri ilk uzun ara ve sonuc bu. bir daha ara verdigimde karsilasacagim sonucu ogrendim.

7 Beğeni

Kondisyon böyle birşey abi azalan mitokondri,hücreler vs. Ama sadece buna bağlamamak lazım bu yaşadığın durum bazen antrenman döneminde bile hepimizin başına gelebiliyor. Hava şartları, uykusuzluk, mental yorgunluk, kanda mikrop vs. Ama Bir enfazla iki antrenman sonra eski formunuza gelirsiniz. Fakat size tavsiyem bir sonraki koşunuza başlamadan önce “acaba aynısı olur mu” düşüncesine kapılmayın yoksa beyin bunu hemen kullanır patronun kendi olduğunu size hissettirir :blush:

4 Beğeni

@herdogdu yorumlarin ve olumlu destegin icin tesekkur ederim.
dedigin gibi beynin bunu kaniksamamasi icin biraz mucadele sart.bu isin cogu zaman sayisal tarafina bakiyoruz ama bir de bunun gibi mental taraflari da mucadele gerektiriyor.

bugun yeniden cikmadan once 12-13 km leri bir sure unutup 7-8 ile baslayip birkac antrenman sonrasi arttirmayi planladim. ama daha 3. 4. km den sonra donmeyi dusundum :unamused: var biseylerde bakalim…

şöyle bisey var ben de ( sadece bende yoktur da) vucut yaptigim antrenmani fiziksel olarak zorlanmadan yapiyorsa, antrenmandan ziyade baska seylere odaklanabiliyorum. fiziksel olarak dinc olmadigimda veya hissetmedigimde ise fokusum saat, sure, nabiz, vesvese oluyor.

neyse gevezelik ettim, devam :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 Beğeni

Uğur Mumcu’yu Anma Koşusunda sınırları zorlarken bereyi çıkarınca nabız bir düşüp sonra yükselmiş ilginç.

5 Beğeni

Yine nabızı yanlış ölçülmüş bir antrenman sonlarda tepe aşağı inmeme rağmen nabız 190 üstü gösteriyordu nabız bandı şart oldu artık.

3 Beğeni

Nabız bantı alırsanız bir karşılaştırma incelemesi bekleriz.

2 Beğeni

Benim de Huawei saatim var (GT Runner) ve nabız bandı alıp karşılaştırma imkanım oldu. Aynı antrenmanı hem saatle hem de nabız bandıyla ölçtüğümde, saatin düşük nabızlarda isabetli olduğunu ancak 160’lı nabızlardan sonra özellikle iniş-çıkışları yakalayamadığını gördüm. Tekrardan ikili kayıt yaptığım bir antrenman olursa buraya atmaya çalışırım.

4 Beğeni

Aynen öyle dediğiniz gibi benim saatte jogging antrenmanında düzgün ölçüyor pazar uzunu hızlı yüksek nabizda gittigimde bi anda 190 üstüne cikiyo bida asla inmiyor

2 Beğeni

genel gecer kural olarak (sokak kurali mi yoksa bilimsel bir kural mi emin degilim), 3 gunden fazla verilen aralarda geri donus icin iki kat sure gerekir ve bu maksimum 12 gundur diye bir uygulama var (triatlet olan bir arkadasimdan duymustum ve kendim icin ara verdigim zaman bunu kullaniyorum)…sizin durumda 24gun duzenli idmandan sonra biraktiginiz yere donmus olmayi bekleyebilirsiniz…

3 Beğeni