İstanbul'un Adımları

2026nın başlangıcı ile 11. Organizasyonumuzu yapıyoruz. Kentin dokusunu içerecek makul bir parkur olarak seneye 4 Tepe projemizle başlıyoruz.

7 şubat sabahı Acıbadem metroda başlayacağımız parkurumuz Küçük ve Büyük Çamlıca tepelerini, Kayışdağı’nı ve Aydos’u geçerek Kurtköy metroda bitecek. Başlangıç ve bitişi metrolara lojistik açısından eklemek mantıklı geldi.

Parkur yaklaşık 45 km civarı tutacak ve 1300 civarı yükselti kazanımı olacak. Normal tempolarda ilerleyebilecek herkesi bekleriz. Özelden yazabilirsiniz.

Organizasyonun afişi ise aşağıdadır:

35 Beğeni

Böyle güzel ve sağlıklı etkinliklere vesile olmanızın devamı dileğiyle nicelerine Sağlıcakla

5 Beğeni

Harika bir etkinlik daha. Uzun mesafe sevenler için kaçmaz :slight_smile: Lojistiği inanılmaz kolay, mesafe şahane, 4 İstanbul tepesi, kimseyi geride bırakmıyoruz. 5:45 - 6:00 arası pace, üstelik ücretsiz. Daha ne olsun. Sırt çantanızı kapın gelin bence :slight_smile:

10 Beğeni

Selam, başlama saati bellimi, bir de zemin ne kadar asfalt ne kadar toprak , teşekkürler

4 Beğeni

7 civarı başlayacağız. Bir whatsapp grubunda konuşuyoruz. Stravada hepsi toprak diyor ama doğru olamaz. Yarı yarıya asfalt/toprak olur diye düşünebiliriz.

5 Beğeni

Teşekkür ederim şimdilik takipteyim bir gün ben de katılmak isterim

1 Beğeni

Sıradaki organizasyonu düşünürken biraz fazla zorlanmıştık. Zira İstanbul’un Adımları 8,9 ve 10da her seferinde çıtayı bir tık öteye taşımıştık. Bu şekilde devam etmek için ya kmyi arttıracak, ya da çok ilginç hikayeler bulmamız ve belki de İstanbul’dan daha da uzaklaşmamız gerekecekti. Tabi takip ettiğimiz ve ipin ucunu çözmeye çalıştığımız işler var hepimizin. Aynı organizasyonları da tekrarlayabiliriz belki. Böyle ucu açık konuşuyorum, çünkü aslında minik bir ekip olarak bunları tartışıyoruz.

Boş zamanlarımda en büyük hobilerimden biri şehir içi dışı haritalar çizmek. Çizerken hayal kuruyor, koşuyor, o alanda organizasyon düzenliyor ya da arkadaşlarımla light packing yapıyorum. Ocak başında yavaş yavaş şehrin ve civar şehirlerin dokusuna uygun bir rota çizmek ama bu rotayı “daha” bir şey değil de basit yapmaya odaklanmaya başlamıştım. Tepeler bir süre sonra asıl odağım oldu. Fakat nedense, çekmeköy kayışdağı ömerli aydos dörtlüsüne bakarken bir anda 45 km civarı tutacak küçük ve büyük çamlıca eklentili çekmeköyü dışarıda bırakan bir rota oluştu. Eminim ki bu rotayı ilk çıkan biz olmayacaktık ama ekip olarak burayı koşmak da oldukça keyifli olacaktı. Ayrıca, bugüne kadar yaptığımız İstanbul’un Adımları hep asfaltta ve az eğimli geçiyordu. Bu organizasyonda hem patika çoktu hem de 1200+ yükselti kazanacaktık.

Ekipten onay geldikten sonra tanıtımımızı yaptık ve insanlar oldukça ilgi duydular. Sonuç olarak yanlış saymadıysam Aydosa kadar 21-22 kişi(1 kişi kayışdağı çıkışında sorunlar yaşadı) Aydosta ise 13 kişi olarak devam ettik.

Tabi başta 22 kişilik bir organizasyon için kaygılarımız vardı. Acaba diğer İstanbul’un adımları gibi hep bir arada bitirebilecek miydik? Uyum oluşabilecek miydi vs vs.

Şunu söyleyebilirim, şu ana kadar en disiplinli şekilde başlayıp bitirdiğimiz İA bu oldu. Kimseye bir şey söylememiz gerekmedi. Herkes zaten ekip olmanın keyfini yaşadı. Kadın koşucularımız ekibi birçok yerde çekti. Herkese ne kadar teşekkür etsem az. Sportmen, ekip ruhunu ön planda tutan, güleryüzlü, yardımsever koşucularla çok güzel bir gün geçirdik.

Rota olarak bakınca Acıbadem metrodan B. Çamlıca’ya kadar asfalt bir zeminde yukarı çıkıyoruz. Sonra Ataşehir’den geçip Küçükbakkalköy üzerinden Kayışdağı’na geçiyoruz. Tabi Kayışdağı zirveye kadar oldukça dik bir yokuş çıkıyoruz. Haritada Gold Country olarak geçen yerden giriş yaptığımızda patikaya bağlanıyoruz. Başıbüyük ormanının girişi dikenli tellerle kapatılmış ama bölge halkı sağolsun bir delik açmışlar. Kayışdağı zirve sonrası yine trailden iniş yapıp daha sonra Maltepe Cezaevinin arasından Göl kapısından Aydos’a bağlanıyoruz. Sonra Millet bahçesinin mahvettiği bölgenin kenarından uzaklaşarak Aydos Zirve yapıp sonra Kurtköy Metroya kadar uzuuun bir iniş yapıyoruz. Lojistik açısından oldukça rahat bir rota. Başıbüyük yokuşunun sonunda ve Aydos girişinde büfeler var. Biz buralarda iki adet su ve ikmal molası yaptık. Yine Aydos ve Çamlıca tepelerinde tuvaletler bulunuyor.

Etkinliğin ilk yarısı sağanak yağmur altında geçti. Adana’da yediğim yağmurdan sonra 10 gün yatak döşek yattığım için biraz korkmadım değil ama hava koşmaya oldukça elverişliydi. 13-14 derece civarındaydı. Ayakkabı tercihi yağmurdan dolayı kişiden kişiye değişti. Normalde yol ayakkabısıyla yapılabilecek bir parkur. Fakat koşucuların bir kısmı yağmurdan dolayı trail ayakkabısı kullandı. Bir kısmı da yol ayakkabısı kullandı.

Çok kalabalık koşunca tabi çok da dikkat çektik. Aktivite boyunca kornalar, bravolar, aferinler, alkışlar. Gerçekten takdire doyduk.

Bu kadar farklı grupların, bu kadar koşu dünyasından saygı duyduğumuz bildiğimiz kişilerin bir araya geldiği bir etkinliği organize etmek de bizim açımızdan gerçekten gurur verici oldu. Etkinlik boyunca şaşkınlık içerisindeydim. Gelen, gelmek isteyen, bir şekilde bu organizasyonun gelişmesine katkıda bulunan, uzaktan da olsa destekleyen herkese çok teşekkürler. Böyle bir etkinliğin oluşmasında herkesin katkısı çok büyük.

Bir de kısa not: etkinliğe daha önce katılmış olanlar kendilerini tanıtırken ben İA8e katıldım, ben İA5e katıldım gibi tanışıyorlardı. Bu konuşmalar bana vay be dedirtti.

Etkinliğin videosuna buradan ulaşabilirsiniz:

35 Beğeni

Artık ülkeye koşu açısından yeni bir heyecan getirdiniz diyebiliriz. Video kayıtları da bonus…

8 Beğeni

Madalya, tişort vs yok ama ben de katıldığım İstanbul’un Adımları organizasyonlarının afişlerini ve anılarını biriktiriyorum. Oyuncu kartı depolayan oğlumun yaşadığı sevince benzer bir his. Şu güzelliklere bakar mısınız… Arka yüzlerinde strava kayıtları olacak şekilde baskılarını yaptırabilirim belki ileride…

Asla ‘koşular’ diyerek geçiştiremeyeceğim bu ‘günler’ boyunca çok özel insanlarla tanıştım. Bu sefer forumdan tanıdığım sevgili @barisgoker ve @Zuhtu ile birlikte antrenman yapma şansım oldu. Voltrun ekibinden sayısını hala tam olarak bilmediğim kadar koşucuyla beraber adımladık.

İnsanların sadece bir kısmına katılıp bırakabileceği mantığını çözmelerine çok sevindim. Bunun sayesinde normalden kalabalık olmamıza rağmen gerçekten sorunsuza yakın tamamladık. Ben de İA7 ve 9’da o an yapabileceğim kadarını belirleyip sadece bir kısmını koşmuştum.

Burası benim için bir koşu okulu demiştim daha önce. Şimdi geriye dönüp baktığımda bana neler kattığını görebiliyorum. İA5’te @ggg ile 30 sonrası bırakabileceğim yerleri planlamıştık. O gün bırakmadım. Hala bırakmadım.

17 Beğeni

Belki ben yanlış ölçüyorum ama ülke çapında koşuculara bir etkimiz var mıdır emin değilim. Fakat aksatmadan bu şekilde devam ettirmemizi başarı olarak görüyorum. Bu başarıda da herkesin payı çok büyük. Bu vesileyle size ve destek veren herkese çok teşekkür ederim. Katılanlar kadar destekleyen ve hatta sadece bu etkinlikler hakkında olumlu düşünen herkesin bu etkinliğin teveccüh görmesinde etkin bir rolü var. Umarım bu proje herkesin sayesinde uzun süre aynı şekilde devam eder.

13 Beğeni

Bence harika uygulama …

4 Beğeni

Gökhan’cım yaptığınız iş çoktan başarıya ulaştı :clap:
Şimdi projeyi büyüterek “Türkiye’nin adımları” olarak değiştirmenin vakti geldi diye düşünüyorum :oncoming_fist:

7 Beğeni

Emeklerine sağlık Gökhan. Ben de sizlerle koşmaktan çok keyif aldım. Organizasyon, rota her şeyiyle harikaydı. Hepimiz için güzel bir macera oldu. Parkurun en beğendiğim bölümü de Kayışdağı zirveye çıktığımız taşlı single track patika çıkışı ve zirveden iniş oldu. Aydos’tan bile daha iyi bence orası. Sonraki İA’lara da katılmak isterim. :slightly_smiling_face:

5 Beğeni