İstanbul'un Adımları

Selamlar,

Bir değişiklik olmaz ise Pendik- Kaynarca durağından katılacağım. Ekip sabah 7’ye doğru buradan geçer, en geç 6:30’da katılmaya hazır şekilde beklerim. 30-35 arası koşmak isteyenler benimle gelebilir yol üzerinden alabilrim.

Cumartesi görüşmek üzere… :muscle: :zap:

4 Beğeni

Sağlıkla bitti. Darısı 8.'ye:)

7 Beğeni

Aramızda rotanın tamamını koşabilen tek kişi @SamJam 'i tebrik ediyorum. Gerçekten çok çok zor ve güzel bir iş başardın. :clap:

Ben ekibe 20. Kilometrelerinde katıldım ve başladığım an itibariyle bu seneki en zor 7 kilometremi koşmuş olabilirim. İyi ki o benzinlikte durmuşuz. Çok acayip bir nem ve basık hava. Hatta şöyle söyleyeyim @ggg Kaynarca’ya geldiğinde 1dk önce duştan çıkmış gibiydi. Saati yanılmıyorsam %92 nem oranı vermiş.

Benzinlikte şoku bir nebze atlattık. Kartal ve sonrasında hava da değişti, sanırım nem yerini sıcağa bıraktı. Bağdat caddesine parelel geçtiğimiz sokaklar ve sahil hattı çok keyifliydi. Ayrılıkçeşme-Karacaahmet segmentindeki tırmanış da güzeldi. Özellikle bu yokuşta herkesin kendi mücadelesiyle baş başa kaldığı anlar oldu.

İyi ki kısa parkura girmişim diyorum​:blush: uykusuzluk, haftaiçinden gelen yorgunluk gibi nedenlerden zorlansam da çok yararlı ve her zamanki gibi öğretici bir uzun koşu oldu benim için.

6 Beğeni

Gebzeden sabah 5:17de başlayan yolculuğumuzun ilk kısmı biraz keyifsiz geçti diyebilirim. Aslında yeni dökülmüş asfaltla fabrikaların yanından geçerken çok da sorun değildi. Sonrasında Gebze Yüksek Teknoloji’nin kampusunu aşmaya çalışırken biraz yol aramamız gerekti. Bir süre e5 kenarından gittikten sonra Tuzla’ya doğru tekrar içeri girdik. Bu ilk bölümde bize sıfır geçmeye çalışan, uzun uzun kornaya basanlar ve el kol hareketleri biraz tatsızdı. Sabah sabah bu sinirle güne başlayan insanlar, günlerini nasıl geçiriyorlar bilemiyorum. Bu kısımda yolu 3 kişi devam ettirdik.

Sonrasında önce İçmelerde sonra da Kaynarca’da çoğaldık ve tamamlandık. Planlamamızın iki kez dışına çıktık. Birincisi, yukarıdaki kampüs geçişi dolayısıyla Çayırova durağına uğramadık. İkincisi ise benzinlikte mola vermek için kısa bir süreliğine Marmaray hattından çıkıp, caddeye uğradık.

26 ve 44üncü kilometrelerde mola verdik.

Hava oldukça sıcaktı. Bundan mıdır bilmiyorum, kendi adıma 20. kmlerden sonra ne nabız ne de hissiyat olarak iyi değildim. Bir şekilde devam ederek, mental bir antrenmanı tamamladım. Bunun için mutluyum. Ekibin kalanı da eksiksiz ve gayet diri bir şekilde antrenmanı bitirdiler.

Artık, antrenman arkadaşlığından bir tık öteyiz sanki :slight_smile: Öyle hissediyorum en azından.

Koşunun videosuna buradan ulaşabilirsiniz:

16 Beğeni

Keyif kaçıracak "şeylerc çok, boşverip tadını çıkarmak lazım. Sonlara yaşadığın düşüşe bile etkisi olmuştur eminim.

Video keyifli ama kısa olmuş, yetmedi :grin: üstteki takip haritası şahane olmuş, küçük röportajlarla koşanları da dahil edersen keyifli olabilir,

Takipteyiz :sunglasses:

4 Beğeni

Çok teşekkürler. Hem uzunluk hem de röportajların azlığı patlamamın sonucu. Kamerayı tutmak bile çok zor geldi bir ara :slight_smile: ama ilerisi için tavsiyelere uyacağım​:v:

3 Beğeni

Simdiye kadarkileri topladigin bir harita gorseli var mi? Guzel olabilir. Tarihleri ve sure mesafe bilgilerini ekledigin bir harita. Gelisen, buyuyen bir sey olur.

5 Beğeni

Şu 3 programdan yararlanabilir, böyle birşeyin olabileceğini @spinodal demese aklıma gelmez.

Özet

ChatGPT

Şunu dedin:

Evet, birden fazla rotayı aynı haritada gösterebileceğiniz çeşitli uygulamalar ve araçlar mevcut:

1. Strava: Strava, birden fazla koşu rotasını tek bir haritada göstermenize olanak tanır. Koşularınızı kaydettikten sonra, “Route Builder” özelliğiyle birden fazla rotayı bir araya getirip aynı haritada görüntüleyebilirsiniz.

2. Garmin Connect: Eğer Garmin cihazı kullanıyorsanız, Garmin Connect üzerinden koşu rotalarınızı kaydedebilir ve birden fazla rotayı aynı haritada görüntüleyebilirsiniz.

3. Google Earth: Google Earth, birden fazla GPX veya KML dosyasını içe aktararak tüm rotaları aynı haritada göstermenizi sağlar. Bu seçenek, rotalarınızı çok daha görsel ve ayrıntılı bir şekilde gösterebilir. Bunda tarih ve rota manuel ekleniyor, diğer ikisinde otomatik.

5 Beğeni

Strava heatmapte kendi kendime bakıyorum aslında yaptıklarımıza ama şu ana kadar genele açık bir harita oluşturmak aklıma gelmemişti. Diğer koşulardan ayırıp stravayı kullanarak oluşturmak ya da İBB haritaları gibi farklı bir formatta oluşturmak güzel olabilir. Çok teşekkürler fikir için @spinodal :pinched_fingers:

5 Beğeni

Selam @ggg Gökhan, bu tepeler düşüncenizi görünce heyecanlanmıştım. Tabi Anadolu yakası. Avrupa yakasında kayda değer bir tepe yok. Her ne kadar İstanbul yedi tepe, yedisi de eski İstanbul (Avrupa tarafında) olsa da.

4 tepe önerebilirim.

İlki, tabiki Aydos-537mt. Fazla birşey dememe gerek yok, zaten biliniyor.

İkincisi Kayışdağı-437mt. Zirvesi tel örgü ile ikiye bölünmüş durumdaydi, yarısı askeri bölge. Yarısı sivil. Sivil tarafa sadece Ferhatpaşa’dan yangın yolundan çıkış var. Veya 1-2 km kadar doğuda sanayi bölgesi içinden yola girip, belli bir seviyeye kadar orman yolundan gidip sonra tekrar yangın yolu (ortalama %35, yer yer %50 eğim). Ben komple yangın yolunu tercih ediyordum. Zirveden Anadolu/avrupa yakası sahil hattı, Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye, Dudullu tarafları etkileyici şehir manzaralı.

Üçüncüsü Alemdağ. Yalnız, Alemdağ asıl zirve (467mt) askeri bölge. Girilemez/çıkılamaz. Alemdağ’da Seyir tepesi (372mt) var. Google Earth’te bu isimle bulunabilir. Bu tepe’den batıda Tüyap verici kulesi, doğuda Derince Çene dağı (hava çok daha nemsiz açıksa Kartepe) Kuzeyde Karadeniz, Güneyde Marmara Denizi (ve yine hava çok daha nemsiz, açıksa Uludağ)'ı görme imkanı var. Marmara ve Karadeniz’in tek noktadan görülebildiği 2 tepe Alemdağ zirve ve Seyir tepesi’dir. Buraya çıkılacaksa, sadece sportif bir etkinlik olmayıp, manzaranın da tadına varılabilmesi için, nemsiz pussuz bir hava tercih edilmeli (İstanbul’da bu konu Ekim ve Nisan aylarında daha müsait oluyor) Seyir tepesine çıkış yangın yolu (%30lar seviyesinde bir eğim) veya %20ler seviyesinde dik bir orman yolu.
Not: Bu tepede mangalcilardan dolayı nadir de olsa askeri personel buraya çıkanlara müdahil olabiliyor. Koşan kişilere müdahale edeceklerini düşünmüyorum.

Dördüncü ise Teferrüç tepe (350mt gibi). Sultanbeyli devlet hastanesinin arka tarafı. Manzarası Sultanbeyi ve kuzeyde Ömerli Barajı. Çok ilginç bir yer değil ama yine de öneririm. Diğerlerine göre çok daha bâkir ve sessiz bir bölge.

Belki beşinci, Şileye giden yol üzerinde sağ tarafta kalan, üzerinde vericilerin olduğu tepe olabilir. Ama oraya hiç koşmadım.

Ben senin Kayışdağı ve Seyirtepesi çıkışlarından keyif alacağını düşünüyorum :wink:

Ama bu faaliyeti yapacaksanız (ki İstanbul’da değilim, imkanım olsa mutlaka ben de size katılmak isterdim) Tepelere çıkmışken manzaranın keyfine varmamak olmaz. O yüzden nemsiz ve pussuz bir hava diyorum. Artık planlaması (o havayı önceden görüp zamanlamak) nasıl olur bilmem diyorum ve Ayaklarınıza sağlık diye ekliyorum. İA serisinin devam etmesini dilerim :blush:

5 Beğeni

Tam olarak bu rota 1-3-4-2 sıralamasıyla :slight_smile: Kayışdağını çok seviyorum evet. Oranın lokali sayılırım. Küçükyalı’da oturuyorum. Dolayısıyla orman kapanmadıkça antrenmanlar hep orada.

Bir gün denk gelirse kesinlikle bekleriz İAya :slight_smile:

5 Beğeni

Günün birinde buraya geleceğimizden emindik. 2025 planlamalarına başladık ve İstanbul’un Adımları olarak 8. ama 2025 yılının ilk organizasyonu olarak Avrupa yakasını kuzeyden güneye koşuyoruz. Henüz rotayı tam belirlemedik. Aslında “İki deniz arası’nı” takip etmek de istiyoruz ama daha kısa bir yola girme ihtimalimiz de bulunuyor.
Yani yaklaşık 55 km sürecek bir parkurumuz var. Ekipteki herkes hevesli olur ise 63 kmye çıkarabiliriz. Belki o zaman blogun yazıldığı günden bugüne ne değişti, gözlemleme fırsatımız olabilir. İki kişi lojistiği sağladığı sürece dönüşümlü de koşabilir. İlla başından sonuna kadar koşmak gerekmiyor.
Bu organizasyonda amacımız en hızlı olmak değil. Birlikte başlayıp birlikte bitirdiğimiz güzel bir gün geçirmek tek hedefimiz. Ortalama 5:30-6:00 pace olarak düşünebilirsiniz. Katılım sağlamak isterseniz özelden yazabilirsiniz. Umarım organizasyonda görüşmek üzere. Bekliyoruz:)
Rota için ayrıca @aykutc ve @caner çok teşekkür ederiz. Belki isterseniz, bekleriz de :slight_smile:

19 Beğeni

Kayıt ücretlerinin yeniden tartışmaya açıldığı bu günlerde harika bir davet. Gelme imkanım olsa kaçırmak istemeyeceğim harika bir gps kaydı vadediyor. Şimdiden ayaklarınıza sağlık

5 Beğeni

Çok keyifli olur denk getirebilirsek onur duyarız :slight_smile:

4 Beğeni

İşte bütün amaç. Ucretti, kayıttı, su yoktu, bisküvi bitmişti, madalyası kötüydü… hepsi bir kenarda kalıyor. Benim yerime de koşun​:blush:

5 Beğeni

Parkurunun tam gpx verisi belii olursa bende bi noktadan sonra katilmak istiyorum. Benim icin cok uzun mesafer bunlar, hayalimde bi kosu var. Onu bekliyorum ama :wink:

3 Beğeni

Belgesel fotoğrafçı Serkan Taycan’ın iki deniz arası projesi aklıma geldi. Oluşturduğu İki Deniz Arası rotası ile hem İstanbul’un çeperindeki kentsel dönüşümü anlatan bir fotoğraf dizisini -rota hattında çektikleri fotoğraflardan- sergilemiş, hem de rotayı dörde bölerek çeşitli zamanlarda katılmak isteyen yürüyüşçüler ile yürüyüşler gerçekleştirmişti. İki Deniz Arası | Kültür Rotaları Derneği
İki Deniz Arası | Apaçık Radyo

Bu konudan koşuforum’da bahsedilmiş miydi acaba diye bir bakayım dedim. Çünkü rotanın aynı zamanda koşulabileceği, koşu, istanbul ve fotoğraf üçlüsünden herangi 2’lisi ile bir dönem ilgilenmiş birisinin aklına düşebilecek bir fikir. Keza google aramasından Aykut Çelikbaş’ın blog yazısı çıktı: Aykut Celikbas: İki Deniz Arası Keşif Koşusu

Bu vesileyle ilgili projeyi anmış olayım.

(bu arada forumumuz akıllıymış valla, ben üstteki linki yapıştırınca aynı linkin 8 Ağu 2023’deki bir yanıtta paylaşıldığı bilgisi çıkarak tekrar göndermek isteyip istemediğimi sordu forum :grinning: tekrar paylaşmakta bir sakınca olmasa gerek…)

katılacak arkadaşlara keyifli koşular dilerim. @ggg çok güzel bir girişim oldu bu istikrarla devam ettiğini görmek hoş.

8 Beğeni