İstanbul Yarı Maratonu 2025

Uzun aradan sonra koşacağım İstanbul Yarımaratonu kayıtlarının açılması gecikince Spor İstanbul’a, şaka yollu ‘kayıtları açmayı unutmadiniz değil mi’ gibisinden bir e-mail gönderdim. 2 saat içinde geri dönüş yaptılar :slightly_smiling_face:

2 Aralık’ta kayıtların açılması planlanıyor.

4 Beğeni

Bu seneki maraton fuarında 2025 yılındaki yarı maraton için erken kayıt standı ve 400 TL karşılığında kayıt imkanı vardı. Erken kaydın ne gibi bir avantajı olduğu bilmiyorum ama hazır görmüşken unutmadan kayıt olayım diyerek kaydolmuştum. Ama sanırım tarihleri Babadağ Ultra ile aynı tarihlere denk geliyor.

2 Beğeni

Yarış kontenjanının dolmayacağı organizasyonlardaki erken kaydın, aklıma gelen ilk (belki tek) avantajı düşük katılım bedeli olabilir. Şu halde kayıtların 400 TL’den daha fazla bir ücretle açılması beklenir.

2 Beğeni

400 lira fuara özel fiyat mıydı acaba… öyle ise hiç iyi değil… :confused:

2 Beğeni

Erken kayıt fırsatı olarak lanse edilmişti, şimdi baktım geçen seneki yarı maraton katılım ücreti 290 TL imiş. Umarım abartmadan geçen seneki ücrete paralel bir ücret belirlerler.

2 Beğeni

İBB Spor AŞ 2025 yılı İstanbul yarı maratonu kayıt ücretlerini şu şekilde belirlemiş;

Kayıt Dönemleri ve Katılım Ücretleri

2 Aralık – 6 Ocak 470TL

7 Ocak – 17 Mart 570 TL

18 Mart – 14 Nisan 780TL

4 Beğeni

Evet beklendiği gibi 400TLden fazla bir miktarla açılış yapmışlar.

6 ocak’ta 470 TL’yi faize veya altın/dövize yönlendirsek, 14 Nisan’a kadar 780 TL’ye yükselmez. Kendi adıma para ile para kazanan bir girişimci de olmadığım için en optimum kayıt zamanı 6 Ocak ile 470 TL

Not: Ne diyeyim… Bu hesabı yaptıran ekonomi yönetimi ve 3-4 ayda %65 fark koyan organizasyon utansın diyeyim :sweat_smile:

2 Beğeni

Sıradan organizasyonların bile 1000 tl üzerini görmeye başladığı ortamda bu fiyatlara da şükür. Erken kayıtlar organizasyona talebin ne kadar olacağını belirlemek adına önemlidir yarış tarihi yaklaşınca fiyatlar artar aradaki fark enflasyon farkı değildir.

1 Beğeni

Tersini düşünerek 780 TL normak, 470 TL düşük tutulmuş diyelim, tamam.

Sıradan organizasyonlar ile karşılaştırdığımızda bu fiyat düşük kalıyor da diyebiliriz, bu da tamam.

Yalnız 2 şey var. İlki zaten 1000 TL fiyatlari da normal görmüyoruz, burada eleştiriyoruz. İşte bir örneği ISTFAST 10K. İkincisi ise, bu koşu resmi bir kurum tarafından düzenleniyor. amacı kar etmek değil, sporu yaygınlaştırmak ve hayata geçirmek. Kaynaklarını zaten kamudan ve ciddi manada isim sponsorlarindan sağlıyor. Sıradan dediğimiz kar amacli ve kaynaklarını kendi ceplerinden ve varsa sponsorlarından sağlayan özel teşebbüsle bir tutup kiyaslamak ne kadar doğru olabilir.

5 Beğeni

Kış antrenman düzenime güvenebilsem ilk 21K için çok güzel göz kırpıyor oradan aslında.

3 Beğeni

Fuar fiyatı 400 olunca 600 civarı açılış bekliyordum. Başlangıç fiyatı fena olmamış.

4 Beğeni