İstanbul Yarı Maratonu 2025

Bugün kit almaya gittim, beni H kapısına vermişler. Kayıt sayfasında TAF’a akredite olan olmayan tüm sonuçlarımı yüklemiştim ve onaylanmıştı halbuki.

Kit teslim alanında yanımdaki beyefendi de İstanbul maratonunu 6 defa koştuğunu, kendisini de F kapısına verdiklerinden dert yanıyordu. A, B, C vs ilk kapılara kimleri verdiler gerçekten merak ediyorum.

Edit: Koskoca İstanbul şehrinin koskoca yarımaratonunun etkinlik alanında 5 tane küçücük stand vardı. Görünce üzüldüm gerçekten.

5 Beğeni

Rezalet vallahi geçen 1:35 koşmama rağmen d’li numara verdiler biraz tartışma yaşadık. Yok sistem otomatik atıyor falan filan orta otomatik arayan bir sistem olduğunu düşünmüyorum hiç bir sistem bu kadar saçma atama yapmaz keyfe keder atıyorlar tahminim bir sistem varsa inanılmaz derece yanlış. Numara almaya giden arkadaşlardan ricam canınızı sıkan durum için sizde onların canını biraz sıkın.

3 Beğeni

Sistem bu şekilde bir atama yapıyorsa teknik olarak derece sınıflandırma kriterini talep eden sporculara belirtmek durumundalar diye düşünüyorum. Madem bir hesaplama var, formülü nedir öğrenebilmeli katılımcılar.

2 Beğeni

Ben şöyle düşünüyorum; 1:35 koşan sporcuyu D kapısına veriyor sistem, şu an erkekler yarı maraton rekoru 56:42.

İstanbul yarı maratonuna derecesi 56 dakika ile 1 saat 35 dakika arasında değişen bu kadar çok sporcu katılıyor mu gerçekten?

3 Beğeni

Ben kitimi alırken deprem oldu. Yarış iptal edilir mi acaba

4 Beğeni

Erteleme olursa ilk okuyan buraya kaynağı ile yazarsa iyi olur. Okullar 2 gün İstanbulda tatil..

Koşu açık alan ve artçılar genelde daha düşük olur.Herkese geçmiş olsun.

6 Beğeni

Eşim geçen sene benden 40 dakika sonra bitirmişti, pek hazırlık yapmadan seyirlik katılıyor. Bana G eşime de F kapısı verdiler. Sıralama yaptıklarını pek sanmıyorum. Arada bir saatten fazla zaman var ama 10K önce başlayacak diye belki öndeki kapılar (A, B, C, vs) 10K’ya verilmiştir.

4 Beğeni

Arkadaşım ve ben dün kitlerimizi aldık. Bana D kapısı vermişler. Dedikleri gibi galiba sistem rastgele otomatik atıyor, çünkü daha önceden hiç yarı maraton derecem yok. 10K koşan arkadaşım da K’lı numara aldı. Galiba onlar da K-L-M şeklinde sıralanacak.

3 Beğeni

"Bu yıl yarı maraton 20. kez koşulacak ve sen şimdiden harika bir rekorun parçası oldun! 18.000 kayıtla Türkiye İş Bankası 20. İstanbul Yarı Maratonu, tarihinin en yüksek katılımcı sayısına ulaştı. Geçen senenin %26, 2019 yılının ise %140 üzerindeyiz. Bu sadece bir rekor değil; spora gönül vermiş binlerce insanın ortak enerjisi, kararlılığı ve tutkusu.

Ve bu yıl 10K parkurunda bir ilki yaşıyoruz: Türkiye’de ilk kez bir 10K koşusu 10.000’i aşkın sporcu ile koşulacak!

Dahası var… Kadın sporcularımızdan gelen muhteşem bir yükselişle 10K’da kayıt yapan kadın sayısı geçen seneye göre %49 arttı.

Seni finişte bekleyen bir sürprizimiz var: Bu yılki madalya gerçekten çok özel. İçine İstanbul’un ruhunu, tarihini, dokusunu ve bu eşsiz deneyimin anlamını işledik. Belki de dünyanın en fazla uygarlığa ev sahipliği yapmış bölgesi olan Tarihi Yarımada’ya yakışan bir madalya oldu."

Gönderilen şifreli mailin çözümlenmesi 10k 10 bin üstü koşucu 21k ise 7-8 bin kişi kayıt olmuş. Daha kalabalık bir koşu bizi bekliyor. Daha iyi bir analizi maraton sonunda @spinodal yapacaktır.

3 Beğeni

17.000 kisi icin emanet esya, madalya ve yemek organizasyonunu dusunemiyorum. Aksaklık ve sira beklemeye hazir olmak gerek..

3 Beğeni

Alan geniş ve ferah. geçen sene çanta teslim ve wc gibi iki önemli konu için ben bir problem yaşamadım.

3 Beğeni

İstanbul maratonunda hemen hemen aynı sayıda 42K ve 15K koşucusu oluyor ve her iki yarış köprüde başlayıp iki farklı konumda bitmesine ve emanet eşyaların vs. otobüsler ile taşınmasına rağmen ben aksaklık olduğunu görmedim. Yarı maratonda başlangıç ve bitiş aynı yerde, alan geniş, çok fazla gönüllü oluyor. Kaç yıldır sıkıntı olmadı, yine problem yaşanmaz diye düşünüyorum.

1 Beğeni

geçen sene 15k koşanların yaşadığı kaosu görmedin sanırım dostum. İbb spor özür metni de yayınladı. insanlar çileden çıkmıştı. o soğukta yaklaşık 2 saate yakın terli halde bekleyen insanlar vardı.

5 Beğeni

Geçen haftasonu hem etkinlik sayfasından diğer yarışlardaki sertifikamı yüklemiş hem de organizasyon mail adresine güncel derecelerimi ve sertifikalarımı içeren bir mail atıp çıkış kapımı bu sonuçlara göre güncellemelerini istemiştim. Bugün (kiti teslim aldıktan sonra) şöyle bir cevap geldi;

"Değerli Katılımcımız,

Göğüs numarası harf atamaları yapay zeka aracılığıyla kayıt olan sporcu datalarının mevcut dereceleri göz önüne alınarak atanmaktadır. Manuel bir atama söz konusu olmadığından daha iyi bir pace kapısında yer almanız için event.spor.istanbul üyelik ekranlarında yer alan “Diğer Etkinliklerim” kısmından ilgili koştuğunuz yarışların derecelerini ve sertifikalarını yüklemeniz gerekmektedir."

Çıkış kapıları yapay zekayla belirleniyormuş. Herhalde ben geç yükledim sonuçlarımı, ama ben yüklediğimde etkinliklerim sayfasında yarı maraton satırında çıkış kapısı da henüz belirlenmemişti. Neyse seneye artık.

2 Beğeni

@fd2106 benden önce güzel yazmış :slight_smile: geçen sene terli terli soğukta bekleyişimizi unutmadım. Önceki senelerde olmamıştı ama geçen sene sıkıntılıydı. %26 lık sayı artışı için hazırlıklarını yapmışlardır diye umuyorum.

5 Beğeni

42K koştuğum için görmedim, forumda veya başka bir yerde de şikayetlere denk gelmedim sanırım, bilmiyordum… Çok geçmişim yok ama son yıllarda İstanbul’da 4 kez yarı maraton, 2 kez 15K ve 2 kez maraton koştum, emanet, madalya, yemek çantası gibi konularda bir aksaklık gözlemedim. Umarım bu yıl da her şey yolunda gider…

4 Beğeni

Haklısın tabii dostum. ben de 42k koştum. 30 kişilik ekibimiz vardu 15Kda. bi geldim hepsi isyanlarda delirmişler üşümüşler :slight_smile:

3 Beğeni

Yarı maraton aynı yerde başlayıp bittiği için sıkıntı olmuyor genelde.Yenikapı’da alan sıkıntısı da yok.
Ama geçen sene yaşanan 15K rezaleti için bu sene daha hazırlıklı olurlar umarım.maraton.istanbul web sayfasında gördüğüm kadarıyla 15k parkurunu 500mt uzatmış ve aynı yaramaraton gibi deniz tarafında bitirmişler ki,bence de doğru karar.Böyle katılımcılar finiş sonrası çantalarına daha hızlı ulaşırlar.Tabii çantalar vaktinde gelirse :face_with_raised_eyebrow:

3 Beğeni

tüm tecrübeli dostlara selam olsun bi heves dedik couch to 10k programina da elimizden geldigince uymaya calistik ilk yarisim olacak heyecanliyiz.
herkese sakatliksiz ve keyifli bir etkinlik diliyorum.

9 Beğeni

Yarın herkese iyi eğlenceler..

5 Beğeni