28 Nisan 2024 İstanbul Yarı Maratonu

Geleneksel koşumuz bu sene katılacak tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Bugün 21k kitini aldım kim bu Fuşya rengini seçti hiç anlamıyorum umarım tek falso bu olur.

13 Beğeni

Başarılar, kolaylıklar koşacaklara. Kayıt olup katılamayacak olan varsa konuyu biliyorsunuz :wave: :slight_smile:

2 Beğeni

Seneye kit dağıtımında iyileştirmeler olmasını umuyorum. Trafiğin göbeğinde bir alışveriş merkezinde olmasa keşke. Kitleri Avrupa ve Anadolu yakalarında iki farklı yerde dağıtma denense. İstanbul Avrupa yakasından ibaret değil.

6 Beğeni

Bu gerçekten aşırı saçma bir durum. Birkaç gün önce ücretsiz koşu düzenleyenler bile 2 kıtada 3 ayrı noktada kit dağıtımı yapmışlardı.

2 Beğeni

Ücretsiz koşu vardı da kaçırdım mı yoksa ne koşusuydu bu. Kit dağıtımının tek nokta da olmasını kayıt işlemlerin düzgün işlenmesi için diyorlardı ama heralde farklı noktalarda kayıt noktaların oluşturup bunları bir ağ üzerinde birbirine entegre etmek zor olmamalı. Yıl 2024 tek noktada lokal ağdan kayıt yapmakta çok ilkel. En azından seçilen yere ulaşım kolay.

Edit: cumhurbaşkanlığı bisiklet turuyla çakışıyor o gün bazı yollar kapalı bakmakta yarar var.

1 Beğeni

Marmaray + metroya binmek zor mu? :upside_down_face:

4 Beğeni

Benim için o gün mümkün değildi. İki yakada dağıtma fikri umarım değerlendirilir.

2 Beğeni

Daha önce yapıyorlardı, kiti alacağınız yeri önden seçiyordunuz. İstanbul gibi bir şehirde, nüfusu 5-6 milyon olan Anadolu yakasında dağıtım yapılmaması gerçekten saçma…

2 Beğeni

Uzun sürüyor hocam, benim için Metro-Marmaray-Metro yapmam gerekiyor. Google 1:37 dakika gösteriyor o da her şey yolunda giderse. Bir kit alacağız diye gidiş-dönüş toplu taşıma ile 3,5-4 saate yakın sürüyor. Araç ile gitsek şansa bağlı olarak gidiş-dönüş en az 2 saat ama 4 saate kadar yolu var, trafikte yaşayacağınız sinir harbi cabası…

2 Beğeni

Hocam, ben yakın tarihte Madrid YM’unu koştum. Madrid o kadar büyük ve kalabalık şehir değil. Yine de expo alanı için 1 saati aşkın bir metro yolculuğu yaptım. Git gel 2.5 saati buldu.
Sevgiler.

3 Beğeni

Şu faşistliğin boş politik sözlerle ısrarla savunulması anlaşılır şey değil. Toplu taşıma araçlarına herkes aşina ve sui misal emsal olmaz :wink:

https://www.instagram.com/p/C6AyNGgISKl/

İnanılmazdı gerçekten. Spor İstanbul’dan, benzer bir etkinlik için 500₺ isteyen Kadıköy belediyesinden birileri var mıydı acaba orada. Görür de utanırlardı belki. Ücretsiz olmasına rağmen yığınla para alanlardan daha iyiydi her şey. Yarış sonrası makarna, muz, elma, su ikramı sınırsızdı ve yaklaşık 5000 kişi kayıtlıydı.

2 spor istanbul etkinliğinde photier foto sayım 0 ama bu koşuda 27 :wink:

1 Beğeni

İyi günler dilerim herkese.
KİT’ler neden Kanyon AVM’de dağıtılıyor anlamış değilim. RunZone5 koşu grubu olarak 40 kişinin kitini aldık. Büyükçekmece, Mimarobada oturuyoruz. Trafik çok fazlaydı. 16:00’da orada oldum 20:00’a kadar sürdü. Aslında düşünüce dağıtım yeri için iyi bir seçim gibi gözüksede (Metro, metrobüs, otobüs, minibüs, taksi) bana çok uzak. 2 yada 3 dağıtım noktası kesinlikle şart.

3 Beğeni

Sorun da o zaten, İstanbul gibi bir şehir olmasa tek noktadan dağıtım mantıklı. Madrid’in nüfusu 3 milyon, Anadolu yakası nüfusu 5-6 milyon. Diğer taraftan sizin Madrid’de kaldığınız yere de bağlı, Madrid çok trafik olan bir şehir değil, yer altı yolları vs. var, Madrid’de yaşıyor olsam araba ile gider bir saatte işimi hallederdim. Başka bir şehre koşuya gitsem gezi planı içinde dahil eder kitimi alırdım çok sorun olmazdı. İstanbul maratonu gibi Yenikapı’da dağıtılması bile konum olarak daha mantıklı. Ayrıca daha önce farklı yerlerde dağıtım vardı, önden alacağınız yeri seçebiliyordunuz demek ki yapılabiliyordu. Yaşadığım şehirin trafik olarak en kötü yerinde tek noktada kit dağıtılmasını ve yarım günümü buna harcamayı doğru bulmuyorum. Sevgiler

2 Beğeni

Ben de biraz önce kitimi aldım. Ama alırken çok kızdım. Geçen seneki koşuna göre başlama kategorini otomatik atıyorlarmış. Kardeşim bu yarışı her sene koşmak zorunda mıyız? Geçen sene koşmayınca K kategorisine muhtemelen bayağı arkalarda bir yere atmış. Ben 10K’yı 50 dakika altı hedefliyorum. İlk 2 kilometrede niye bana slalom yaptırıyorsun? Eskiden süreni sorar ona göre kategorize ederdi. Bu sistem çok saçma olmuş. Kavga gürültü ben B kategoriye girerim, 2km kasacağıma biraz orada gerilmiş olurum.

1 Beğeni

Ben de şunu demek istiyorum. Araba ile gelirsen çekeceğin acı belli. Saatten ve günden bağımsız bir trafik var. Kanyon / Zorlu şehrin göbeğinde ve orta noktada, bu arada pek çok insan zaten bu hatta çalışıyor ayrıca çok iyi her yöne toplu ulaşım bağlantıları var. Yenikapı’da Marmaray ve metrodan indikten sonra yürüme mesafesi 20 dak / 2k.
Üsküdar’da yapılan bir yarışın kit dağıtımının Üsküdar’da yapılması makul değil mi? Üsküdar’a gitmek kolay ondan bir kaç durak ötesine gitmek mi zor? Bence bizi memnun etmek imkansız. Bu yorumları, cevapları okudukça üzülüyorum. Ben sadece koşmak istiyorum. Organizasyonunu beğenmediğim yarışa da katılmıyorum. Koşu ile kalın. Sevgiler. :wave:

3 Beğeni

İki farklı nokta da dağıtım olduğuna dikkat etmemişim o koşudaydım. 2100. Kişininde ödül kazanabileceği söylenmişti ama koşuyu bitirenler 10k 1357 21k ise 335 ikisini toplayınca 1682 kişi yapıyor ücretsiz olması nedeniyle daha fazla katılım beklerdim ama sanırım tanıtım eksikliği burada bir gönderiden görüp katılmıştım. Koşu esnasında sudan başka bir şey vermediler hakkını vermek lazım su dağıtıcıları su vermek için oldukça gayretlilerdi ikram makarna yağ içinde yüzüyordu, muzları ise 10k nın yamyam koşucuları sömürmüştü bir tane falan muz aldım. Finish kamerasının görüntüsü niye ayrı yayınlanmaz anlamam canlı yayın abuk subuk yerleri çekmiş. Bu organizasyonu bu şekilde spor istanbul yapsa linç edilirdi ilk ve ücretsiz olduğu için göz ardı edilebilir eksikler vardı. Koşu güzergahı güzel ama 2000 kişiden fazla olsaydı sorun çıkardı gibi.

1 Beğeni

Üstat ben de sizin karşı kıyınızda Gürpınar’dayım. Bize maalesef Avcılardan sonra her yer uzak…

1 Beğeni

Pazar günü Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun son etabı da İstanbul’da koşulacak. Saat ve güzergah olarak bilmiyorum ama kapanacak yollara dikkat etmenizde fayda var.

3 Beğeni

Katılımın az olması normal çünkü o gün İstanbul ve çevresinde çok koşu vardı. Mor koşu Maltepe’de, Fatih’te İEL Run, Bursa’da Osmangazi yarı maratonu ve İznik ultra.

Koşucu ve gönüllü olarak birçok spor istanbul etkinliğinde bulundum ve gerçekten bundan çok da fazlası değildi. Katıldığım son Üsküdar emanet eşya rezilliğinden sonra katılım ve destek konusunda çok istekli değilim.

Geçen yıl kit dağıtımı yüzünden epey sarkan yarış saatlerini hatırlıyoruz değil Merrell belgrad ultra trail katılımcıları. Onlar da bizi umursamadan tek noktadan dağıtım yapmışlardı. Taa Ümraniye’den kalkıp gitmiştim ormana kit almaya sırf yarış günü sorun yaşamayayım diye ama 45 dk falan start önünde beklemiştik kit kuyruğundakiler yüzünden. Bu yıl da bunda ısrarcı olacaklar mı bakalım.

2 Beğeni