Yeni koçum chatgpt - FlighT tarafından #48 Başlığında 2025 Eylül aylarında başladığım deneme yanılmalarım sonrasında bir projeye dönüştü ve en sonunda elle tutulur bir ürün ortaya çıktı. Uzun bir zaman antrenmanlarımı çeşitli AI desteği veren aplikasyonlarla yapmaya çalıştım. Ama bunların hiçbirinden istediğim verimi alamadım. En çok eksikliğini hissettiğim konu, verdiği antrenmanı niye öyle verdiği, ben antrenmanı yaptığım zaman bana ne fayda sağladığını somut olarak ortaya koyamaması idi. Ben de bunun üzerine kendi AI koçumu yaratma macerama başladım. Neredeyse 6-7 aydır da bu konu üzerine sabah akşam çalıştım. Ortaya ICU Coach çıktı. Gelişen teknoloji ile de app’in önünün açık olduğunu düşünüyorum. Geliştirmeye çok açık bir yapıda.
Aplikasyonu 5 dilde tasarladım. Bu sebeple sadece Türkiye’yi hedeflemiyorum.
2 ayrı yapısı var. Atlet ve koç. Atlet sadece tek kullanıcı olarak kullanabiliyor. Koç ise farklı sporcuları aplikasyona ekleyerek tek elden tüm sporcularını yönetiyor ve 2 tıkla istediği antrenmanı sporcusunun saatine direkt gönderebiliyor.
Şu anda aplikasyon hem IOS hem de Android tarafında test aşamasında. Eğer ilgisi olup test etmek isteyen olursa, IOS için –> Join the ICU Coach beta - TestFlight - Apple bu linki kullanabilir. Testflight isimli bir aplikasyon üzerinden Apple test ettiriyor. Ondan dolayı Testflight aplikasyonunu kurmanız gerek.
Android için ise benimle Play Store’da kullandığınız email adresinizi paylaşırsanız size davetiye gönderebilirim.
Aplikasyonun web sitesi —> https://icucoach.app/
Aplikasyonun veri deposu https://intervals.icu/ web sitesi. Orada bir hesap açıp ayarlardan apikey’inizi alıp aplikasyona girdiğiniz zaman, aplikasyon anında hazır hale geliyor. Intervels.Icu da David isimli bir bisikletçinin kendi verilerini güzel analiz edemediğinden dolayı açtığı ve zaman içinde büyüyen bir platform. Şu anda Training Peaks’in en büyük rakibi ve ücretsiz.
Herhangi bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.
Kısaca APP’in yaptıkları aşağıdaki gibi. ICU Coach — Yapay Zeka Destekli Antrenman Asistanı
Yapay Zeka Raporları (10+ farklı rapor)
Sabah Raporu — Uyku, HRV, dinlenik nabız ve vücut pilini analiz ederek güne nasıl başlamanız gerektiğini söyler
Antrenmana Hazır mıyım? — HRV, uyku ve form (TSB) verilerine dayalı hazırlık değerlendirmesi
Toparlanma Uzmanı (Recovery Pro) — Metabolik, nöromüsküler ve hormonal toparlanmayı ayrı ayrı takip eder; hangi aktivitelerin yapılıp yapılamayacağını gösteren izin tablosu sunar
Haftalık Strateji — Yarış fazına göre (Build/Recovery/Peak/Taper) haftalık yük planlaması ve günlük yoğunluk önerileri
Aktivite Analizi — Tamamlanan her antrenmanı derinlemesine analiz eder: zone dağılımı, decoupling, EF, ACWR, kadans ve önceki benzer antrenmanla karşılaştırma
Yarış Tahmini — 5K, 10K, Yarı Maraton ve Maraton süre tahminleri; sporcu fenotipi analizi
Hastalık Risk Analizi — HRV, RHR, uyku ve ACWR verilerinden hastalık riski hesaplar
Uyku Analizi — Uyku kalitesi trendleri ve toparlanma üzerindeki etkisi
HRV Analizi — Otonom sinir sistemi trendleri ve adaptasyon durumu
Haftalık Verimlilik — EF trendi, Z2 oranı ve haftalık yük karşılaştırması
Mental Koç — Zihinsel performans ve psikolojik hazırlık değerlendirmesi
Otomatik Antrenman Oluşturma
Auto Coach — Günlük wellness verilerine, form durumuna ve yarış fazına göre otomatik antrenman üretir
Antrenman Oluşturucu — Spor, süre/TSS hedefi, tip (Recovery/Aerobic/Tempo/Intervals), yoğunluk türü (pace/power/HR) ve hissinize göre özelleştirilmiş antrenman
Hedef TSS Modu — TSS hedefi verirseniz AI uygun süre ve yoğunluğu kendisi hesaplar
Antrenmanı doğrudan Intervals.icu’ya yükler (ICU text formatında)
Beslenme Asistanı
Antrenman Sonrası Toparlanma Beslenme — Tamamlanan aktiviteye özel besin önerileri
Günlük Beslenme Planı — BMR + aktivite + diyet tercihi (standart/vejetaryen/vegan) bazlı tam gün yemek planı
Makro ve kalori hesaplaması — Karbonhidrat, protein, yağ dağılımı
Sağlık Entegrasyonu
Apple HealthKit (iOS) ve Health Connect (Android) desteği
Uyku süresi, HRV, dinlenik nabız, kilo, SpO2, adım, VO2max, vücut yağ oranı otomatik çekilir
Wellness verileri otomatik olarak Intervals.icu’ya senkronize edilir
Desteklenen Sporlar
Koşu — Pace zone’ları, kadans analizi, eşik pace
Bisiklet — Power zone’ları, FTP, VI, NP analizi
Yüzme — SWOLF, vuruş hızı, 100m pace, havuz boyu (25m/50m)
Triatlon — Sprint, Olimpik, 70.3, Full Distance
Yarış Hazırlığı
Hedef yarış tanımlama (isim, tarih, mesafe, spor)
Otomatik faz hesaplama (Base → Build → Peak → Taper → Race)
Haftalık stratejiler yarış fazına göre kişiselleştirilir
Geri sayım takibi
Antrenör Modu
Tek hesaptan birden fazla sporcuyu yönetme (5 / 20 / sınırsız)
Sporcu bazlı bağımsız ayarlar ve veriler
Sporcu arası hızlı geçiş
Hava Durumu
Open-Meteo entegrasyonu (ücretsiz, API key gerektirmez)
7 günlük tahmin + saatlik detay
Çoklu Dil Desteği
Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca
AI raporları seçilen dilde üretilir
Abonelik Seçenekleri
7 gün ücretsiz deneme (günde 3 AI çağrısı)
BYOK (Kendi API Key’inle) — Kendi Gemini veya OpenAI key’inizi kullanın
Cloud AI — Uygulama tarafından yönetilen AI altyapısı, key gerekmez
Aylık ve yıllık planlar
Diğer
Demo Modu — Hesap olmadan tüm özellikleri keşfetme
Eğitim Sözlüğü — FTP, CTL, ATL, TSB, HRV, ACWR gibi 21 terimin açıklaması
Soğuk Başlangıç Modu — Antrenman geçmişi olmayan yeni başlayanlar için güvenli başlangıç
Karanlık/Aydınlık Tema
Sabah bildirim hatırlatıcısı
Metrik/İmperial birim desteği
Offline veri önbelleği
Platform: iOS & Android
Veri Kaynağı: Intervals.icu
Gizlilik: Sağlık ve antrenman verileriniz sunucularda saklanmaz
Android üzerindeki mail adresimi hatırlamıyorum ama en kısa sürede göndereceğim hocam. Bu vesileyle intervals.icu platformunu da duymuş oldum. Bir süredir TrainingPeaks alternatifi bakıyordum antrenman programımı Suunto App dışında takip edebilmek için. Uygulamanın geliştiricilerine bence kesinlikle ulaşmalısınız. Buradan bakınca uzun vadede bir partnerlik potansiyeli gözüküyor. Konuyu canlı tutabilmek adına buradan naçizane birkaç soru sormak isterim.
Uzmanlık alanım mobil geliştirme olmadığı için bilmediğimden soruyorum, Apple Store ya da Google Play Store testlerinde uygulama kaynak kodu herhangi bir penetrasyon testine tâbi tutuluyor mu?
Bir de ticari gizli değilse, Cloud AI modelinde uygulama tarafında yönettiğiniz mimari nedir? Spesifik olarak proje özelinde eğitilmiş modelleriniz mi var yoksa backend tarafında GPT, Gemini, Sonnet vb gibi optimum modeller üzerinden mi kullanım sağlanıyor?
Intervals.Icu David ile iletişim halindeyim. Bu projeye başlamadan önce onun onayını aldım. Ondan dolayı şimdilik o tarafta bir problem yok.
Hem Google hem Apple uygulamayı teste çıkmadan önce bir onay mekanizmasından geçiriyor. Yani isteyen istediği gibi aplikasyonunu teste sokamıyor. Her eklediğiniz versiyon da yeniden “review”a giriyor. Yani onlar da bu konuyu sağlam kazığa bağlamak istiyorlar.
Backend olarak Cloud AI’da şu anda Open AI kullanıyorum. Oradan yapılan denemeleri şu an cepten ödüyorum Ama daha iyi çalışacağını düşündüğüm başka bir AI ile daha sonra değiştirebilirim. AI dünyası çok hızlı gelişiyor. Ben başladığımda bu yeni modellerin hiçbiri yoktu.
Linkte 3. party kullandığım tüm yapı mevcut. Backend bir proxy gibi çalışıyor. Sadece Api üzerinden gelen bilgiyi AI’a gönderip gelen yanıtı app ile paylaşıyor.
Test eden arkadaşlarla kısa bir bilgi paylaşayım. Apple aplikasyonun store’da yer alması için bazı yapısal değişiklikler istedi. Aslında iyi de oldu. Api ile uğraşmadan kullanıcı daha rahat hangi verilerine izin verip vermediğini yönetecek. Ondan dolayı bir sonraki gelecek güncellemede app’de bazı şeyler değişmiş olacak. Şimdilik kısa bir süre bu haliyle devam. Değişikliği yaptığım zaman bilgi veririm. Siz de kullanım sırasında karşılaştığınız negatif/pozitif durumları benle paylaşırsanız çok sevinirim.
Merhaba, ben mi bir şeyi eksik yaptım bilmiyorum ama neredeyse her bölümde bu hatayı alıyorum. Sadece uyku, hrv gibi saatten gelen verileri görebiliyorum.
Selam,
Ayarlardan aplikasyona bir AI tanımlamak gerekiyor. Cloud AI seçip ödeme yaparsanız bir süre (test süresi) çalışır. Ödeme gerçek ödeme değil, o da test, para çekmiyor. Ama en temizi https://aistudio.google.com/app/api-keys bu linkten ücretsiz bir apikey oluşturup ayarlardan Gemini seçili iken altındaki kutuya girerseniz uygulama sorunsuz çalışacaktır.
Bir de sizin ekran görüntüsünü paylaştığınız versiyon eski sanırım. Çünkü bu hata mesajını düzeltmiştim. Güncellemeyi denerseniz yeni versiyon yüklenir. Store’da yeni sürüm mevcut.
Takıldığınız bir yer olursa burdayım.
Sabah kendime antrenman çıkardığımda AI koç’un recovery pro’dan farklı antrenman verdiğini gördüm. Sanırım yaptığım iyileştirmelerde recovery pro ile AI koç arasındaki senkronizasyonu ya tarih olarak bozdum ya da başka bir uyumsuzluk var. Ondan dolayı son sürümde böyle bir sıkıntı yaşarsanız sorun benden kaynaklı. Gün içinde çözüp yeni sürüm vermeye çalışacağım. Sadece Android tarafını etkiliyor sanırım. IOS’a bu sürümü vermemiştim. Bir önceki sürümde de kopuk olup olmadığını da IOS için bakacağım.
Bu geliştirme aşamasında bu tip hatalar olabiliyor. Mazur görmenizi rica ediyorum. Sizin de gördüğünüz bu tip durumları benle paylaşırsanız da sevinirim.
uygulamayı iki haftadır çok beğenerek kullandığımı söylemeliyim öncelikle, ellerinize sağlık..
Şimdi problemler;
dün yaptığım koşu hemen tamamen zone 2’de olmasına rağmen, aşağıdaki gibi bölge dağılımı verdi uygulama.. Oysa hem suunto saatimde hem de intervals.icu’da aynı sınıflandırma geçerli..
Hemen her antremandan sonra analiz özelliğini kullanıyorum ama interval antremanlarından sonra uygulamanın yorumları, çok antreman tipine göre değil de daha yuvarlak bir analiz yapıyor sanki (belki gemini ile ilgilidir), biraz daha geliştirilebilir belki..
Beslenme önerilerini de çok kullanışlı buluyorum, “Antreman Sonrası” için önerilen protein, karb değerlerini, yaklaşan ve hedef pace, HR girdiğimiz bir antreman için de almak mümkün olur mu?
Tekrar teşekkürler..
Öncellikle hem beğenmenize hem de kullanıyor olmanıza çok sevindim.
Teker teker cevaplamaya çalışayım.
Ayarlarda önce intervals.icu’ya girdiğiniz bilgileri senkronize edebileceğiniz, eğer yanlışsa İntervals.icu’ya doğru bilgileri gönderebileceğiniz bir bölüm var. Oraya bakar mısınız senkronize mi? Eğer değilse ben ne sorun var ilgileneyim.
İnterval koşularda sitenin aplikasyona aktardığı veri bütün bir veri olduğu için mecburen AI intervallerde genel bir değerlendirme yapıyor. Aktivitenin tüm detaylı içeriği çok büyük boyutlu. Bunun transferi mümkün ve efektif değil. (Bugünkü veri hızı ve teknoloji ile) Hem AI hem de veri hızı geliştikçe aşılabilecek bir durum. Şu an çok kısa sürede sizin bilgileriniz siteden alınıyor, bu bilgiler AI’a değerlendirmesi için gönderiliyor. AI değerlendirip geri dönüyor. Uzun bir proses yani
”yaklaşan ve hedef pace, HR girdiğimiz bir antreman için de almak mümkün olur mu?”
Bu soruyu tam anlamadım. Biraz daha açar mısınız?
Haklısınız, beslenmeyle ilgili sorum karışık olmuş;
“ntreman sonrası” için beslenme önerilerini, henüz yapılmamış bir antreman için (hedef pace ve nabız girerek) oluşturmak mümkün mü öğrenmek istemiştim. Ama bugün dikkatimi çekti, “hedefler” başlığı altında hep aynı öneriyi veriyor, aktivite çok fark etmiyor, misal yürüyüş sonrasında da aynı..
Açıkçası app’te en az ilgi gösterdiğim yer beslenme oldu. Orayı da geliştireceğim. Hesaplama tamamen literatürde nasıl formülize ediliyorsa app’te onu kullanıyor. Ama AI tavsiyesine biraz dokunmak gerekiyor. Yaptığı önerileri çeşitlendirmek işini listeme aldım. Planlı antrenman için ne gerekir onu da ilerleyen versiyonlarda ekleyebilirim. Ya da bir hesaplama makinesi. Güzel fikir, teşekkürler.
Şu an Apple Store ile boğuşuyorum. 2. defa ret edildi. Çok fazla şey istiyorlar. Şu an onların istedikleri şeyleri düzeltmeye odaklanmış durumdayım.
Bu store işlerini hallettikten sonra app’i geliştirmeye devam edeceğim. Bir yerde durup store’a çıkmam gerekiyordu, şu an o aşamadayım.
Bu arada Android kullanıcılarından bir ricam olacak. Kullanmıyorsanız bile silmezseniz sevinirim. Google en az 12 tester’ın 14 gün boyunca telefonda silmeden tutmasını istiyor. Apple’ın öyle bir talebi yok.
Arkadaşlar en sonunda Apple Store’daki yerimi aldım. Bayağı bir uğraştırdılar. Sırada Google Play Store var.
Henüz geliştirmeyi bitirmedim. Store işleri bittikten sonra rapor içeriklerini ve app yapısını en baştan elden geçirip bir üst seviyeye çıkaracağım. Biraz da tutulursa daha kuvvetli AI’lara bağlayacağım. Sizlerden gelen yorum ve talepler olursa hepsini değerlendirmek isterim. Geri bildirimler çok değerli.