Cooper testi verileri ile nabız aralıkları ve koşu temposu belirleme

ezgif.com-video-to-gif
Bu 12dk cooper testi nabız verisi
3440m gittim 3.29 ortalama tempo ile geçtim bu verilere göre zone bölgelerim nasıl olmalı ve koşu tempolarım falan bulabilirmiyiz mesela ısınmam kaç nabızla ve hangi tempoda öyle bi hesaplama yöntemi varmı varsa nasıl yapabilirim yaşım 22 kilom 60 boy 178 hiçbir sağlık problemim yok.

1 Beğeni

Nabız değerlerini görünce hatalı mı ölçmüş hangi saat bu dedim aaa benim saat. Kişisel verilere bakınca benim 20 yaş genç 30 kilo hafif halim. Soruya gelirsek gt runner hesaplıyor zaten Huawei health uygulamasına gir nabız grafiğini aç dört tane noktanın olduğu yere tıkla oradan “egzersiz kalp hızı ayarlarına” tıkla orada üç metoda göre zone değerlerini görebilirsin burada metod değişikliği yaparsan saatinin ayarına yansır. Mert derman şu yazısına bakılabilir kolay gelsin Kalp Atım Hızı ve Çalışmalarda Kullanımı – 2 – Ritim Blog

Koşarken zone 1 zone2 yazmıyor renklerden renklerin sırasından hangi zone’dasın bulursun zaten.

3 Beğeni

Nabız Olayından Bağımsız İfade Etmek İsterim. 12 dakika 3,30 pace ortalama ile koşmak müthiş birşey. Bence bir kulüp ile görüş yada bir antrenör ile. İşin ehli ellerde harika başarılar elde edersin. Maşallah :nazar_amulet:

4 Beğeni

Teşekkur ederim yazıyı okudum birde LT testi yapmam gerekcek heralde bu benim 12klik nabiz testiyle bulunabilirmi 30dk olmak zorundami

Teşekkür ederim keşke dediğiniz gibi olsa rakipler 3 dakikanin altında daha uzun süre koşuyorlar daha çok gelişmem lazım :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Laktak Testi Maliyetli Bir Test. Zaten Bunu Profesyonel Atletler ve sporcular yaptırıyor. Cooper testi sana ve bize yeterli olacaktır emin ol. Ve sana tavsiyem özellikle interval ve tempo koşuları için göğüs bandı kullan. Kafanda soru işareti kalmaz

1 Beğeni

Peki önerebileceğiniz uygun fiyatlı göğüs bandı varmı tabi bide saat lazım onun için heralde benim saatin nabız bandına bağlanma gibi bir özelliği yok

Magene marka var strava uygulaması ile uyumlu

1 Beğeni

Yada Decathlon da da uygun iş görecek bantlar mevcut

1 Beğeni

Gt runner’ın içinde laktat testi koşusu var onu uygulayın. Kişisel verilerinizi gözönüne alarak bir laktat eşiği için nabız ve tempo hesaplıyor. Tabii saatin hesapladığı vo2max ve lt değerleri matematiksel yöntemlerle bulunan değerler gerçek değerler için (artıp azalması performansınızın yönünü hakkında bilgi verecektir) bunların ayrı cihazları var.

1 Beğeni

Evet biliyorum o özelligi ama deneme fırsatım olmadı ilerleyen zamanda deneyeceğim

Bunları hangi saate bağlayabilirim koşarken anlık veriyi görmek için

Yanıt:30 dakikalık testi yukarıdaki şekilde yapabilirsin.

2 Beğeni

Teşekkür ederim deneyeceğim paylaşımınızı

1 Beğeni

Selamlar. Eğer AllOut yaptığınıza inanıyorsanız V.O2 diye iphone uygulaası var. Android de olabilir büyük ihtimal. Orada VOT değerini estiate olarak görebilirsiniz. Yani sizin testinizde 3.440 metre ve 12 dk olarak girerseniz sizin yaklaşık VO2 maks değerinizi söyler onaa göre de easy pace, interval paceleri çıkarır. Ama bu pace’ler tabiki pist için geçerli.

1 Beğeni

garmin saat kullaniyorsan saatin uyumlu ise laktat esigi rehberlik testini yapabilirsin.

1 Beğeni

Denedim o uygulamayı vo2max 63 ölçtü easy pace koşuyu 4.15-4.41 arası gösterdi ben o pace aralığında koştuğumda 160-165 nabiz aralığında oluyorum ve yoruluyorum

1 Beğeni

Garmin saatim yok ama huaweide var dediğiniz sistem onu deneyeceğim

1 Beğeni

%100 doğru diyemem sadece bir öneri sunar sana. Lakin easy pace HR ile ölçülse de aslında maxHR ın %65-75 bandıdır. Senin maxHR belli olmadığı için yorum yapmak zor lakin 195 filan gördüm videoda maks 205-210 arasıdır tahmin ediyorum.

Ama maks HR ölçek çok zor. HR’a bakmak yerine o pace’te koşuyorken nefes nefese kalmadan şarkı söyleyebiliyor veya rahatça konuşabiliyorsan normal.

Ama benim önerim pace olarak yavaşla 150 altında kalacak şekilde easy pace koşmaya çalış yukarıdaki şartlar altında. Zamanla o pace çok daha düşecektir çünkü nasıl bir kondisyonda olduğunu bilmiyorum.

Bu arada nabız sıcaklığa, bir önceki gün dinlenmeye, yediğin yemeğe, yeterince sıvı alıp almamana göre çok değişir. Dolayısıyla RPE denen (rate of perceived effot) yani koşu sonrası hissetiğin eforu1-10 arasında skalaya sokarsan (cooper testi 8-10 olması lazım) 2-3 demen lazım easy pace için.

Umarım yardımcı olur.

3 Beğeni

Yaşım 22 max nabzım 198 o testte karvonen formülüne göre max nabzın %97sine denk geliyor dahada yükseltemem heralder :slight_smile: 6 pace denedim 140 nabiz ortalama ile koştum rahattım easy pace olarak bunu kullancam

3 Beğeni