Bel fıtığı koşmaya engel mi?

Merhaba bende bel fıtığı var ve günlük 15K koşuyorum ama koşmak bel fıtığına kötü gelir mi bilgisi olan var mı?

1 Beğeni

Bel fitigi cok genis bir kavram. Nerede, hangi seviyede, ilerleyisi ne durumda gibi bir cok sorunun cevabi onemli. Bazi durumlarda iyi gelebilir bazi durumlarda cok kotu sonuclari olabilir. Bu soruya en iyi cevabu bir hekim, bircok tetkikten sonra verebilir.

Bu yaniti sunu yazan kisi olarak yaziyorum.

5 Beğeni

https://kosuforum.com/t/bel-fitigi-ameliyati-sonrasi-kosmak/4906

https://kosuforum.com/t/2022-ameliyat-sonrasi-kosmaya-devam/9811

Ben de kendi başlığımı ve Emin Özmen Bey’in başlığını bırakayım…

5 Beğeni

Bel fıtığı ile ilgili güzel bir thread… Ayrı konu açmaktansa buraya eklemeyi uygun buldum.

9 Beğeni

Merhaba,
Bu süreçte neler oldu paylaşırsanız bize de faydası olur kanısındayım.
@spinodal ritimblog’daki ilgili yazısında çok güzel bilgiler paylaşmış örneğin. Kendisine teşekkürü borç bilirim.

Ben de uzun yıllardır belle ilgili sıkıntılar yaşayan birisiyim ve son yedi yildir da koşuyorum. Fakat dönem dönem ara vermek zorunda kalıyorum koşuya. Mesela şu anda plantar fasciitis sorunu yaşıyorum ki bunu daha önce de yaşamıştım. Ya da ayak tabanimda yanma oluyor mesela koşarken ki bu kronik (18 yıldır var), 3. ve 4. parmakta da uyuşma gibi bir his oluyor hatta.
Belimle ilgili sıkıntılarda kas spazmı, ayakla ilgili sıkıntılarda ise hafif skolyoz bağlantısı kurdu doktorlar. Ta ki geçen ay esnetme yaparken ters bir hareketle belimi beter bir şekilde incitene kadar. Nefes bile alamaz halde gittiğim ortopedist iğne vb. tedavisi yazdı ama aynı yıl içinde kendisini üçüncü ziyaretim olduğu için bu defa mr istedi. Söylediği şey ise eldeki bulgulara bakarak “fıtık türü birşey beklemiyorum ama yine de içimiz rahat etsin” oldu. Bu hafta çıkan sonuç ise sasirtici, tam 4 tane fıtık var belimde.
Şu an plantar fasciitis için ilac ve fizik tedavi alıyorum. Spor hekimiyle süreci yürütüyorum ve “2 hafta sonra da bel kısmına bakicaz” dedi doktorum. CD yoktu raporda, onu da istiyor…

Tabii bu sonuca bakarak benim ilk düşündüğüm şey, koşuya devam edip edemeyeceğim oldu. Neyse ki doktorum içimi rahatlattı, koşuya devam müjdesini aldım.
Zaten bu kadar sasirmamiza neden olan şey benim belle ilgili genelde bir şikayetimin olmaması. Antrenmani kontrollü arttırırsam ve esnicem diye abuk subuk birşey yapmazsam gayet iyiyim yani.
Bakalım nasıl bir yol izlenecek, ben de süreci buradan paylaşmayi düşünüyorum.

4 Beğeni

Bir belde, bir de sirtta fitigim var. Bunlar kosuya baslamadan once sorunlarim idi. Bu sorunlardan kurtulmak icin 50 kilo verdim ve sonrasinda kilomu korumak icin kosmaya basladim. Maraton mesafesi dahil kostum. Dik duramam 1 saat belki ama 4 saat maraton kosabiliyorum agrim olmadan. Hicbir kosum sirasinda ve sonrasinda fitik agrisi yasamadim. Fakat ne zaman kuvvet egzersizlerini biraksam sirt ve bel agrilarim baslar. Beli ve sirti cevreleyen(ters kaslar diyebiliriz) kaslar guclu oldukca hayat daha konforlu oluyor

4 Beğeni