https://www.youtube.com/live/Fa_1TyP5Wwg
- bölüm 26 Aralık 2024 canlı yayın.
https://www.youtube.com/live/Fa_1TyP5Wwg
Harika…!! Tam o saatte indoor bisiklet antremanı koydum. Koşarken hep Ayarı Kaçanlar podcast dinliyordum, birde pedal çevirirken deneyelim bakalım, hem de canlı yayın…!!
Yayın başlıyor. Hatırlatayım
@ggg , @tugrulpeker gibi ben de geç görmüşüm,80.dk dan devam,teşekkürler hatırlatma için.
Not:neredeyse tüm dinlediklerim 2 kat hızdaydı şimdi normal hız,canlı kısımdan devam.
Dünya hızlı satranç şampiyonası ile pişti oldular:)
Su konulara da bir cikis olabilecek konu hakkinda konustuk…
Bölümle ilgili geri bildirimleri buradan paylaşabiliriz sanıyorum. Ben caz listesi konusundan heyecanlandım.
Aslında bu foruma caz konusu açıp açmama konusunu birkaç kez düşündüm ama pek ilgi uyandırmayacağını tahmin ediyorum. Yine de siz böyle bir liste yaparsanız burada dinleyeceklerin çıkacağını söyleyebilirim
FKT konusu ilginç bir konu, hele ki yarış ücretlerinin forum gündemindeki ağırlığı malumken. Ben tabi daha koşuda temel oluşturma düzeyinde biriyim ama yazlarımı patikası bol bir bölgede (İzmir - Bozdağ) geçiriyorum. Zaten o bölgede bu yıl Efeler Yolu Ultra Trail adlı bir yarış da düzenlenecek. O bölgenin patikalarında geçen yıl kısa koşular yapmıştım ama bu yıl umuyorum daha fazla değerlendirebilirim. FKT’nin F’si olmadan Bozdağ’ın patikalarını arşınlamak bu yıl planlarım arasında.
Aslında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu Efeler Yolu bir metropolün kıyısında uzanan 27 etaba sahip çok keyifli bir rota. Bu rotayı FKT olarak deneyenlerin yakında çıkacağını düşünüyorum. Ben de etap etap bu rotayı geçmeye başlayacağım önümüzdeki sonbaha itibarıyla. Rotayı tanıdıkça, patikalarda deneyim kazandıkça umuyorum ki ileride bu yolu bölük pörçük de olsa koşabilirim.
https://fastestknowntime.com/route/ihlara-vadisi-hasandagi-zirve
Az önce yayınlandı. Buyrun, çok keyifli bir rota. Uzun bir kısmını asfalttan geçirdim ki, güvenlikle gidilebilsin. 34 kmde hem ıhlara Vadisi’nin içinden geçiyor hem helvadereden ve en son Hasan Dağı’nın zirvesinde bitiyor. Dönüşün lojistiğini de ayarlamak lazım tabi. Senenin ikinci yarısında biz yaparız diye düşünüyorum.
Harika… Guzel rota gercekten. Ben de bir firsatini yakalayip denemek isterim.
Her zaman da en hizli olmak zorunda degil. Bilinen bir rotada kendini sinamak, belki tekrar deneyip kendi en iyini yapmak da bu isin icinde.
Çok güzel bir rota. 20 küsür yıldır her yanından geçişimizde bu dağa bir gün tırmanacağım diye içimden geçiririm Ihlara’dan ötesi kısmet olmadı.
Harika, katılmak isterim
Kendimiz bu konuda cok guvenmesek de basladik bakalim. Ilk sarkiyi nasil degerlendirirsiniz?
Öğlen koşarken podcastinizi dinleyip bu güzel haberle işimin başına döndüğümde mesajınızı gördüm, çok teşekkür ederim caz listesi başlattığınız için
Charlie Haden’ı çok severim. Sağlam bir basçı olmasının yanı sıra sevdiğim pek çok müzisyenle (Ornette Coleman, Keith Jarrett, Carla Bley, Paul Motian, Pat Metheny, John McLaughlin… liste uzar gider) çalışmış büyük bir usta. Güzel bir başlangıç yaptınız bence.
Koşuda caz dinlerken bpm ve tempo moduna pek takılmıyorum açıkçası. Müziğin çağrışımlarıyla zihnimde birbirine girip çıkan düşünceler bir müddet sonra adımların nefesle senkron yakalaması gibi bir uyum yakalıyor. Ben de o uyumun içinde koşu yoluyla bir akış yakalamayı çok seviyorum. Sosyal bir koşucu olmayıp sürekli yalnız koşmamın bunda bir etkisi olduğunu düşünüyorum.
Koşarken olduğu gibi gün içinde evden çalışırken de sürekli müzik dinliyorum. Bu kadar çok zaman müzikle geçince dinlediğim kimi şarkıları koşu için ayırmaya başladım. Sizin podcastte yaptığınız paylaşımların verdiği ilhamla da kendi müzik keşif sürecimi birleştirdim bir süredir. Hazırlandığım yarış sürecinde dinlediğim müziklerden çalma listeleri yapmaya başladım kafama göre.
Geçtiğimiz yıl koştuğum Gökova yarı maratonu hazırlığı şöyle bir listeye dönüştü mesela. Henüz hazırlık aşamasında olduğum için oluşum süreci devam eden ilk maratonuma eşlik edecek liste de şu.
Bu arada sizin geçmişte paylaştığınız BADBADNOTGOOD vb. gibi müzik grupları sizde farklı listelerde yer alırken benim caz listelerimde de yer bulabiliyor. Müzik kesişimsel bir evren ve türler birbiriyle sürekli etkileşim içerisinde.
Podcastiniz ve blog, YouTube, twitter vb. paylaşımlarınız bizler için bir nimet. Yaptığınız paylaşımlarla benim gibi pek çok insanın yaşamına dokunuyorsunuz.
İçtenlikle teşekkür ediyorum.
Sophie Power, 48 saat koşu bandında 370km koşmuş.
Yukarıdaki bağlantıda detayları, demeçleri de var.
Bir araştırmanın da parçası olmuş koşu sırasında.
Alıntı:
Power’ın 48 saatlik mücadelesi aynı zamanda Liverpool John Moores Üniversitesi tarafından kadın sporcular için yürütülen bir araştırma vaka çalışması olarak ele alındı. Bu, Power’ın yol boyunca üzerinde çeşitli fizyolojik testler yapan Dr. Jamie Pugh liderliğindeki bir öğrenci bilim ekibi tarafından sık sık ziyaret edildiği anlamına geliyordu.
Bu adamın hastaları ne zaman randevu buluyor; dişçi koşuyor…
Alıntı çeviri (telefon mantıksız çevirince mecbur yapay zeka çevirdi.Daha fazla bilgi aşağıdaki bağlantıda):
Ultra maraton yıldızı Karel Sabbe, Yeni Zelanda’daki Te Araroa parkurunda erkekler kategorisinde destekli en hızlı bilinen zaman (FKT) rekorunu olağanüstü bir performansla kırdı.
Belçikalı sporcu, 3.054 kilometrelik parkuru 32 günden kısa sürede tamamlayarak, önceki rekor sahibi Yeni Zelandalı George Henderson’ın süresinden tam 17,5 gün daha hızlı koştu.
Yarışa Kuzey Adası’nın en uç noktası olan Reinga Burnu’ndan başlayan Sabbe, dağ sıraları, yağmur ormanları, çok sayıda nehir geçişi ve kano bölümleri gibi zorlu arazi koşullarını aşarak, Kuzey ve Güney Adaları arasındaki Cook Boğazı’nı tekneyle geçti.
Çok keyifli bir bölüm dinledik. Mert’in yazılarıyla, yayınlarıyla yıldan yıla zen bilgeliğine doğru gelişmesinin yeni bir halkası gibiydi yayın özellikle de geçmişindeki tutumlarını önyargısızca değerlendirişi öğreticiydi. Umarım kendimi bu kadar verimli değerlendirmeyi becerebilirim ben de…
Caz listesinin gelişmesinden çok mutluyum. Başka koşucuların caza bakışını dinleyerek koşmak kesinlikle çok heyecan uyandırıcı. Mert’in Japon caz külliyatına daldığını görmek de çok güzel. Alfabe bariyeri yüzünden ben de çok zorlanıyorum Japon cazcıları keşfetmeye çalışırken ama o tarafta çok ciddi cevherler var. Japonya, caz ve koşu kesişim kümesinde hep akıllara Murakami geliyor ben de onun plak koleksiyonundan oluşturulan bir playlist bulmuştum hatırımdayken buraya linkini bırakayım.
Bir de haberlerde İzmir Maratonu’nun iptali konusunu beklediğimi söylemem lazım. 2000’li yılların başından günümüze sosyo-kültürel açıdan çok büyük bir erozyon yaşadık, yaşıyoruz. Burada sayamayacağımız kadar çok değer hayatımızdan çıktı gitti. Şimdi de dünyada trafik sebebiyle maraton düzenlemekten vazgeçen tek metropolü madalya gibi ekledik ülkemizin siciline. Yine de bu konu bir yerde gündem olacaksa o da koşu gündemimizi konuşan Ayarı Kaçanlar olmalıydı diye düşündüm. Biz koşucular da önemsemeyeceksek bunu kimseden önemsemesini bekleyemeyiz sanki.
Uzulmekten ve/veya sinirlenmekten baska bir sey gelmiyor aklima. O durumda da surekli serzenis gibi olacak. Bunlardan baska mantikli seyler soylesek, soylediklerimiz bir ise de yaramayacagi icin biraz uzak duruyorum bu konulardan ama hakli da olabilirsiniz.
Bunu da gördük Türkçe şarkı listeye eklenmiş ayarı kaçanlar 105. bölümde @canozbek . Kategori olarak eklenmesede belki yine bir iki vardır listede.Bölüm yine güzel akıcıydı.
Belçikalılar nasıl insanlar?
Batı Flandre’daki Izegem kasabasından Chris Seynaeve Cuma akşamı kuzey Kanada’daki 6633 Arctic Ultra ultra ultra koşunun bitiş hattına ulaştı.
6633 Arctic Ultra, -30 ila -40 derece arasında değişen sıcaklıklarda çeşitli mesafelerde, Kutup Dairesi’nde sonlanan, çeşitli mesafelerde, büyüleyici bir ultra maratondur.
Geçtiğimiz yıl ultrarunner Seynaeve 402 km’lik kursu tamamladı. Bu yıl 611 km’lik en uzun rotayı aldı.
Neredeyse 40 yıldır Los Angeles maratonuna katılan koşucularla ilgili bir haber aşağıda.Biri 97 yaşında olacak.Sub 3, sub 4 hedeflerinin dışında aynı yarışa her yıl katılmak da baya istikrar meselesi.Haber/hikayeyi merak edenler :
Aklıma forumda da konuşulan, İstanbul maratonuna 10’dan fazla katılanlara sertifika vermedeki zorluk geldi (Buna benzer bir konu).
9 Mayıs 2025:
Ezgi Keskin ile Sohbet 108. bölüm güzeldi.
Amerikan mutfağı dinlerken 109. Bölüm gözüme çarptı, İnan Özdemir ile sohbet. Dinlemek için özellikle bekleyeceğim
Eski yorum:
8 Nisan 2025
Yarın merakla dinleyeceğim bir konu olmuş. Muhammed Ali, black lives matter var mı, vardır.Dinleyip duyacağız
Yine güzel bir bölümmüş. Bir boykot haberide 2017’den;
2017 yılında Suudi Arabistan’da düzenlenen Dünya Hızlı ve Yıldırım Şampiyonalarına katılmayan kadın satranç oyuncusu varmış. Anna Muzıçuk .
20 Nisan 2025:
(4 tane üst üste yazılamıyor)
Arkadaş rahatsız mısınız siz
Sohbette geçen spor filmleri festivali 7-10 mayısa alınmış.