Ayarı Kaçanlar Podcast

Cahil insanların cahil cahil yorumları gül geç. Olimpiyat kafilesinin içinde bir sporcu alabilmek bile başarıdır.

1 Beğeni

Zihniyetteki akıl almazlığa bak.

50 kişilik yarışta 50 kişi de yarışı bitirse son 5-10-15 kişiye iyi hazırlanmış mı diyecek.

Peki son 10 kişi 20 basamak yükselse, yine son 10’ a kalan olmayacak mı?

Dese ki sporcumuz bundan 10 dakika daha hızlıydı, yarış esnasında şu sorunu yaşadı, öncesinde şu sakatlık vardı vs hiç bilgi verme de yok.Benden senden farksız spor yazar (masa başında).

Dilese 2-3 hatalı adım atar diiskalifiye olurdu; dereceden bağımsız yarışı tamamlaması takdir edilecek birşey kolay yol varken.

20.000 metre için 2019 ve sonrası 1 saat 21 dakikanın altında yarışma dereceleri; burada ekstrem bir durum oldu diye kötüleyen de kötü bir sporseverdir.

6 Beğeni

Abartılı bir caps

Line Çalışkaner’in (podcastten Badwater 135 kadınlar birincisi olduğunu öğrendik) soyadı konusunu Google’layınca pek bilgi yok. Spartathlonda görürseniz ve sorarsanız @spinodal biz de merak ediyoruz :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Harika bir bölüm olmuş. Anılarını defalarca dinlemekten, okumaktan bıkmayacağım net idolüm diyebileceğim bir isim.

Son Pasifik geçişini internet sitesinden her gün takip ederken bir anda Beşiktaş’ta çalıştığım ofise 500 metre mesafedeki bir ajansa, Çağrı Özpideciler’in onun hakkında yazdığı kitap için imza gününe geldi. Ajansın arka bahçesindeki kokteyl sırasında herkesin yanına uğradı. Herkesle tek tek tanıştı. Elimi sıktığı anda ondan bana geçen enerji dün gibi aklımda.

Babası Cemal Eruç Paşa… 74 Kıbrıs Barış Harekatında 1. komando tabur komutanı… Meraklısına harekatın tüm detaylarını adayı gezerek anlattığı youtube video serisi: (Erden Eruç’taki kaçıklığın tesadüf olmadığı, kalıtımla geçtiğinin de kanıtı aslında…)

İnsan böyle bir aile ile gurur duymasın da ne yapsın…

8 Beğeni

Takip ettigim kadariyla daha once yer verilmemis (verildiyse de Ben kacirdim ozur dilerim) bisikleti Ile 14 senedir dunyayi dolanan, Moskova’ya geldiginde misafirim olan, Turkiyeden basladigi yolculuguna dogu Avrupa, Rusya, iskandinavya, kutuplar avrupa, afrika, guney amerika da devam edip an itibariyle amerikada olan dostum Demir Atli Adam Gurkan Genc’i bir bolumde konuk almanizi isterdim. Kendisi daha once Turkiyeden Japonyaya bisikleti Ile gitmisti, simdi de dunyayi dolasiyor. Yakin zamanda youtube da yayinlanan roportajini asagiya ekliyorum affiniza siginarak. Kendisi epey Ayari Kaciktir.

8 Beğeni

Kendisini “yasaklanan sosyal medya uygulamasından” takip ediyordum. İzmir’den fotoğraflar paylaşmış geçmiş yıllarda. Türkiye ile bir bağlantıları var.
Ayarı Kaçanlar’a konuk olsa, kendisini daha yakından tanısak.

3 Beğeni

Ayarı Kaçanlar son bölümde Badwater’dan bahsedip Harwey Lewis’in yarışı bitirip finishten tekrar geri start noktasına koşmasından bahsetmemenize şaşırdım. :upside_down_face:

https://www.instagram.com/p/C96axDwRpUy/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

4 Beğeni

Olimpiyat bizi cok oyaladi son zamanlarda. Geri donup yakalardik buyuk olasilikla ama guzel hatirlatma olmus, tesekkurler @guldank . O da az deli degil…

4 Beğeni

Hep aklıma ayak parmağı geldi, şu kısa videodan el parmağı olduğu görülüyor.Bir de azıcık ucundan demişim, baya baya…

Ben foruma yeni katıldım. Ama eski konuları da vakit buldukça okuyorum. Konu üzerinden zaman geçmiş olsa bile vereceğim cevabın güncel değeri var ise yazmaya çalışıyorum. Buna istinaden, sanırım Boston Maratonu katılımcıları ağırlıklı olmak üzere yapılan bir çalışmada ‘18 yaşında maratona başlayan bir kişi maximum performansına 27 yaşında ulaşıyor’. Sonra düşüş başlıyor. Ama bu düşüş paldır küldür olmuyor. 18 yaşındaki performansına ne zaman geri dönüyor. Maraton için!?.. 30 yaşında?.. 40 yaşında?.. 50?.. Hiçbiri değil :slight_smile: cevap 63 yaş. 27>(18=63). 27 standart olmayabilir. Mesela Eliud Kipchoge Max performansı 2019’da 35 yaşında iken sergiledi. Türkiye’de Kemal abi (Kukul) Aladaglarda 51 ve 52 yaşlarında AST’i yaklaşık 7 buçuk saatlerde ikinci bitirirken 53 yaşında 6 buçuk saatte birinci bitirdi. Aynı yıl veya sonraki yıl (2017 veya 2018) gitti UTMB’de (parkur adını hatirlamiyorum) M50+ kategoride ikinciye yarım saat fark atarak birinci oldu. Patlayıcı kuvvet gerektiren sprint koşular ile dayanıklılık gerektiren uzun koşular çok farklı yerdeler.
40 yaşında başlayan biri her geçen sene yaş aldığı için performansı düşmüyor. Beslenme ve dinlenme düzeni sağlıklı olduğu sürece performans artışı yıllarca devam ediyor. Belki en iyi derecesine 50’li yaşlarda ulaşıyor. Zaten dayanıklılık gerektiren bir sporda max değere kısa sürede ulaşmak anlamlı birşey değil. 60-65 yaşlarında bir çalışana siyaseten mezarda emekli diyebiliriz ama bir ultra koşucusu için diyemeyiz. Yani uzun mesafe koşuya başlayan kişilerin geç mi kaldım acaba sorusunu sormalarına gerek yok.

Yeri gelmişken Kelvin Kiptum 24 yaşında 2 saat 35 saniye ile geçerli en iyi maraton süresini yapmıştı ve 4 ay sonra da bir trafik kazasında ölmüştü. Bu adam yaşasaydı geçerli bir koşuda 2 saatin altını rahat görürdü(k). Çok çok erken öldü :frowning:

9 Beğeni

Paris Olimpiyatları başlığına yazacakken bu başlık daha uygun geldi.

70 yıl boyunca bir nesneyi saklamak, yüzüklerin efendisindeki yüzük gibi.

“Prieste 104 yaşında öldüğünde dünyanın en yaşlı eski Olimpiyat madalyalı sporcusu[7] ve yaşamı üç yüzyılı kapsayan (1896-2001) bilinen ilk Olimpiyat sporcusuydu.”
Kaynak:

1 Beğeni

Günaydın,

Tuğçe’nin bölümü şimdi dinleyebildim,
2022 Wings For Life Türkiye Şampiyonluğundam bahsedilmedi ilginç geldi, bence koşu tarafında ciddi dikkat çekti orada. 36.88 km koşmuştu bu arada.

Bir diğer konu triatlondan ultra ya geçen isimler,

Bununla ilgili bir haberi paylaşayım

Elitlerden dahi geçenler mevcut, John Kelly özellikle bildiğiniz bir isim.

6 Beğeni

Benim de aklıma ilk gelen Heather Jackson. Son zamanlarda WSER, Canyons Endurance Run, Javeline Jundred falan yardırıyor :slight_smile:

4 Beğeni

Son bolumde islenen 4 Dakikalik Mile ve Sporda Sinirlar konusu henuz yeniyken haftasonu (1 Eylul Pazar) 1 mil yol kosusunda Britanyali Gilles Elliot 3.51.3 ile Nisan ayindaki rekoru 3 saniye kadar gelistirdi.

7 Beğeni

Spartathlon son bölümde serin ortamdan sıcağa geçişlerde adaptasyon ile ilgili.Fin Norveç’li koşuculardan da bahsetmişti kısaca @spinodal.

Birinci olan Fin kadın Yunanistanda yaşıyormuş :slight_smile:

32 yaşında biri 10 yıl önce ilk katılımını yapması normal olsa bile benim aklım almıyor.

Meraklısına Fin koşucunun röportajı.

4 Beğeni

Aslında Honkala’nın ve koçu Seppo’nun Yunanistanla çok yakın ve ilgili olduklarını, dönem dönem orada olduklarını biliyorum ama %100 emin olmadan bölümde söylemek istemedim. Hatta yarış öncesi stravada Finlandiya’dan antrenmanlarını görünce de öyle konuşmuştum. Demek artık uzun süreli Yunanisanda. :+1:t3:

2 Beğeni
4 Beğeni

11 gönderi yeni bir konuya bölündü: Yapay zeka ile üretmek ve YZ’nın geldiği nokta

Yorumsuz. :slight_smile:

5 Beğeni

Spotify wrapped yayınlanmış. Podcast aşığı biri olarak çok severek dinliyorum. İki bölüm dinlediğim podcast listeye girmiş ama ayarı kaçanlar girmemiş. Şaşkın ve üzgünüm. 15 bölümden fazla dinlemişimdir. Üstelik son üç aylık sürede.

2 Beğeni