Yeni baslayan,idman sorusu

Merhaba arkadaşlar,koşuya başlayalı 1 hafta oldu,dün 7. Antrenmanımı yaptim.Tamamen kendi kafama göre yaptim antrenmanı sanirim bi idman sistemi bulmam lazim.Şuan 5 km koşuyorum yavaş tempo nabzımı uçurmadan,konuşabilecek seviyede,hiç hız yapmıyorum zaten yeni olduğum icin bu sekilde kondisyon yüklemem lazim diye düşünüyorum.koşmaya başlarken kronometreyi acıyorum 40,50 dk yavaş tempo koşup bitiriyorum.Amacim gelistirebildigim kadar kondisyonumu ve aerobik kapasitemi geliştirmek,benim seviyemde birine bi antrenman sistemi önerir misiniz?birde son bir sorum var koşarken yarım saati geçtikçe ayak bileklerimin iç kısımları biraz ağrımaya başlıyor koşu bitince geçiyor agri,ayakkabım dandik ondan dolayı agriyor olabilirmi? Teşekkürler…

4 Beğeni

Hoş geldiniz Bu ağrı bir sakatlığın sinyali de olabilir Ağrıyı iyileştirmek ilk önceliğiniz olmalı
Gelişim içinde şunu söylemek isterim hazırlığın kadar koş,spor yap Önce bedenini tanı,yapabileceklerine karar ver Hazır olmadığın mesafelerden ve süratlerden sakın İyi beslenme ve iyi dinlenmeyi de ihmal etmemelisin

3 Beğeni

Başlayalı 1 hafta oldu ve 7.idmanımı yaptım dediğinize göre her gün idman yapmışsınız.Dinlenmeyi asla hafife almamanızı öneririm.Yeni başlangıç için haftada en fazla 3 idman yeterli olacaktır bence…

Başlangıç için düşük nabızlı koşular yeterli olacaktır.Zamanla interval,tempo vb antrenmanlar ile çeşitlendirme yapılabilir ancak temelin düzgün olması çok önemli…

2 Beğeni

Yorumunuz icin cok teşekkür ederim,hergün koşmadım,bazen iki gün aralık bazen Birgün off bir gün koştum,

1 Beğeni

Yeni başlayanlar için en önemli şey; ayakkabı.

Yeni başlayanlar hevesle çok koşarlar ve hemen kendilerini sakatlarlar. O yüzden bu hevesli zamanlarınızda sizi koruyabilecek maximalist (yani çok destekli) bir ayakkabı edinin. New Balance 1080 veya Nike Vomero Plus vb.

Ondan sonra internet üzerinde “couch to 5k” diye googlelayın. Yeni başlayanlar için güzel antrenman programları göreceksiniz.

3 Beğeni

Bu basligi gormus, incelemissinizdir diye dusunuyorum

4 Beğeni

1 gün koşu 2 gün dinlenme

1. dinlenme gününde vücut ağırlığı ile ayak egzersizleri
  2. dinlenme gününde vücut ağırlığı ile şınav barfiks vs

Her gün koşmak sakatlık ve bıkkınlık getirebilir.

Yeni başlayanlarda ayakları yere sert basma olabilir .

Koşu ayakkabıları sert zeminden, ayakların orantısız yere temasından ve yere sert basmaktan kouyabilir.

2 Beğeni