Yeni başlayan için ayakkabı tavsiyesi 2022

Kanyonda bir asics varmış ama, kapanmış diye duydum.

1 Beğeni

Sitelerinde yazmışlar mağaza adresini .bi bakın bence

1 Beğeni

kanyon kapanmış. İstinye parkta var. Telefon edeyim. Buradan bilgilendirme yaparım.

1 Beğeni

Zorludaki yerinde koşu bandı varmış ayak basış şeklini gözlemliyorlarmış. İnşallah telefondaki arkadaş gibi değildir tüm çalışanlar.

2 Beğeni

Malesef şartlar insanları çok sinirli ve tahammülsüz yaptı artık iyice .

1 Beğeni

Merhabalar. Bende 47 yaşında koşmaya başladım. Ayakkabı konusunda gereksiz bir harcama yapıp Nike markasının Alphafly ve Vaporfly gibi karbon tabanlı 2 ayakkabısından aldım. Ancak sonra zaman içinde öğrendim ki eğer gerçekten profesyonel yarışları katılmıyorsanız bu kadar pahalı olan ürünlere gerek yok. Şu An için Nike invincible 2 ürününü Size tavsiye ederim. Uzun bir süre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Nike runfly 4 Adidas ultraboost gibi ürünlerde antreman için yeterli ayakkabılardır. Sevgiler

6 Beğeni

4 sene önce koşuya başlama kararı aldığımda ilk ayakkabım Asics oldu ancak ben rahat edemedim, tabanı sert geldi. Sonra Nike Pegasus serisi kullanmaya başladım, bence Pegasus serisi ve Air Zoom taban başlangıç için güvenli bir seçenek.

3 Beğeni

Herkesin bir Nike Invincible’ı olmalı :)) slmlar

@tyfnrl bu kadar emin konuşmayın,her ayakkabı herkese uygun gelmeyebilir,senin hoşuna gitmiştir ve iyi günlerde kullan,ama genelleme yapmak zor şey.

4 Beğeni

Sadece kendi kullanımım ve çevremin kullanımından yola çıkmıyorum değerli @artan . Bu konuda çok fazla review bulabilirsin. Malesef koşu bilgim, köpük teknolojileri ve ayakkabı bilgimden daha azdır. Overpronation ya da Supination ( içe ve dışa basma ) yok ise alınabilecek en uygun ve zevkli ayakkabıların başında gelir Nike Invincible. Zoomx köpüğü , platesiz bir şekilde uyguladıklarından dolayı çok keyiflidir koşmak. Ayrıca ürün Türkiye’de bulunabilir durumda ve indirimde( yurtdışı bulunurluk , ekstra vergi vs gibi detaylarla uğraşmamak da önemli) . Bu yüzden çok fazla deneyim sonucu bu öneride bulunuyorum dostum.

1 Beğeni

Hocam koşu ayakkabısı ile yürünebilir ama asla bir yürüyüş ayakkabısıyla koşmayın. Zira insanlar ikisini aynı zannetselerde iki ayakkabı birbirinden çok farklıdır. Yürüyüş sırasında dikkat ederseniz adım attığınızda havadaki ayağınız yere önce topuk kısmıyla temas eder. Oysa koşuda ayağınızın ön tarafı hatta parmaklarla basarsınız. Dolayısıyla ayakkabının ilk darbeyi alan kısımları birbirinden son derece farklıdır. Bir yürüyüş ayakkabısı ile azıcık uzun mesafe ve/veya kızlı koşmak ve bunu tekrarlamak sıkıntılara hatta sakatlıklara yol açar.

Ayakkabıya gelince hiç kimseye asla ayakkabı tavsiye etmem! Sadece bir ayakkabı modelinin tabanı için tavsiyede bulunurum. Örneğin bu asfaltta iyidir, bu koşu pistinde, bu yağmurda daha uygundur gibi, ama bu ayakkabı süperdir al demem. Çünkü herkesin ayağı, basışı, taban yapısı vs farklıdır. Bana çok iyi gelen bir ayakkabı sizi sakatlayabilir. Bence tavsiye almak yerine mutlaka basışını bir yerde analiz ettirip profesyonel sayfalardaki review lardan, ürün incelemelerinden okuyarak kendi ayak yapınıza uygun ayakkabıyı almanız gerekir

2 Beğeni

Uzun bir aradan sonra selamlar. Nihayet bugün bir yerlerimi kaldırıp koşu ölçümü için zorluya gidebildim. Sağ ayağım sınırı geçmeyecek şekilde dışarı basıyormuş. Bu sebeple naturel tip dediler. Asics nimbus tavsiye etti oradaki arkadaş ve ayakkabıyı gerçekten beğendim ama, 3,3 K TL. Yeni başladığım ve süreklilik problemim olduğundan kararsız kaldım. Aynı hissi verecek daha uygun ayakkabı tavsiyesi olabilir mi?
Bu arada ilgilenen arkadaşımızın alakasından (Tarık) memnun kaldım. Onu da belirtmek isterim.
Saygılar.

Bir detayı da atladım. Kilom 80 e dayanmış. 6 kilo almışım 1-1,5 aylık sürede :cry:

Bence 3.300TL bir ayakkabıya en azından yeni başlayan biri, amatör koşucu için günümüzde verilmez.

Ayakkabının yarın ne olacağı da kestirilemiyor.
Adidas duramo, Galaxy, asics gel content 7 geniş ayaklılar için rahat, genele göre fiyatı iyi ve sadece “ayakkabı iyi olsun koşmak, antrenman sakatlık çıkmadan biter” diye birşey de yok.
Kontrollü, forumda yeni başlayanlar için bölümleri okunarak, mağazada deneyip rahat hissettiğiniz bir ayakkabı işinizi görür .

Adidas marka 800 TL civarı aldığım rahat ayakkabının topuk kısmı sanki içe göçüyormuş gibi rahatsızlık veriyor (105-118kg arası…sizin 80kg daha rahat, daha az riskli olacaktır çok daha ağır birine göre) . Gündelik giyimde, yavaş koşuda giyiyorum. Sonuç olarak karar, ölçüp biçmek deneyimleyen olarak sizde bitiyor. Yeni rahat bir koşu ayakkabısı tempodan, anı mesafe artırımlarından uzak durdukça iş görür (umuyorum). Zaten basmanızda da aşırı bir durum yokmuş, daha rahat ayakkabı seçebilirsiniz.

4 Beğeni

Merhaba, benim de 6 yaşında oğlum, atletizm federasyonunda koşuya başladı. Salonda kullanacağı bir ayakkabı arıyorum. Çocuk için tecrübesi olup , tavsiyesi olan var mıdır?

2 Beğeni

burada 800 lira civarı olarak kastettiğiniz Duramo 10 mu?

yeni başlayanlar için geçiş döneminde, amazon’da her şey dahil 1000 tl.ye mal olan ‘‘ASICS Gel-Excite 8 Road’’ a bir göz atılmasını öneririm.
aşağıdaki linkte değerlendirmesi bulunmaktadır.

1 Beğeni

Evet.
Duramo 9 veya 10, benzer şekilde adidas galaxy fiyat olarak uygun, geniş ayaklarlar için rahat.

1 Beğeni

Diz ağrımdan dolayı sizin yorumların da gazıyla geçen hafta invicible Flyknit 2 aldım. Normalde sol dizim 10. dakika başlarında ağrımaya başlardı. Invicible sayesinde şu an 35. dakika gibi ağrı başlıyor. Gerisi de bende. Biraz dizimi güçlendirip, bir ara doktora gözükmem gerekiyor. Tabi çok hızlı koşacağım zaman bu ayakkabı asla gitmez. Direkt hızımı kısıtlıyor. Yavaş ve uzun koşularımın ise artık vazgeçilmezi.

3 Beğeni

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Yol koşusu için ayakkabı tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler :pray:

Ayakkabı için 4 tavsiyem var; marka model size kalmış

  1. taban ve parmak ucu arasında aşırı yükseklik farkı olmamalı aksi taktirde aşil tendonunu zorlar.
  2. Genel bağlamda aşırı yüksek bir tabanı olmamalı, zemini temel seviyede de olsa hissetmeniz lazım aksi taktirde boş anınızda bileğiniz burkulur.
  3. ayakkabının tam orta kısmı, ayaginidaki plantar fasyanın altı ve parmak ucunun altı yere temas etmemelidir. Insan ayağı yere iki noktada tam olarak temas eder topuk kemiği ve phalange’larin altı bu iki nokta arasındaki kaslar yere temas ederse verim kaybı olur. Ayrıca ayak ekleminizin esnekliği düşer ki bu da bilek ve dize fazla yük bindirir.
  4. parmaklarınız için yeterli boşluk olmalı. Parmaklı çorap giyebilirsiniz ya da en azından yere koyduğunuz bir nesneyi ayak parmaklarınızı kullanarak kavrayin ayakkabının burun kısmı bu hareketi yapacak kadar geniş olmalıdır.

Bu şartları yerine getiren her ayakkabı işinizi görür.

5 Beğeni