Yeni başlayan için ayakkabı tavsiyesi 2022

Merhaba, sanırım pek aktif bir forum değil. Yeni konu açmak huyum olmamakla birlikte cevap alamadığım için, açma ihtiyacı duydum. Kusura bakılmasın lütfen.
50 yaşındayım. Emekli oldum. Kondisyon amaçlı koşmayı planlıyorum. Özellikle sol dizimde ağrı oluyor. Başlangıç için ne seçmeliyim? Marka model önerisi ve sebebini öğrenebilirsem mutlu olurum.
Sevgiler, saygılar.

3 Beğeni

Selamlar koşmayla alakalı değil, sanırım yaşla alakalı. Doktora gitmiştim. Tip 2 kollajen tavsiye etmişti. Bir kaç gündür yeniden başladım içmeye. Koşu için olan ayakkabı sanırım yürüme açısından da yeterli olur diye düşünüyorum.

2 Beğeni

53 yaşındayım ve uzun zamandır koşuyorum .yol koşusu için asics kayano modellerini kullanıyorum ve sizede rahatlıkla tavsiye ederim .Forum çok aktif aslında fakat herkesin bir yoğunluğu olduğu için heralde dönüşler geç oluyor bazen.Naçizane tavsiyem öncelikle bir kardiyolog hekime görünüp ondan sonra koşu bilgisine sahip birine danışmanız nasıl başlamanız ile alakalı olarak yazdım bunu

4 Beğeni

Abi süpersin. İnşallah bizde senin yaşına geldiğimizde bu şekilde motivasyon ile yaşama bakarız.

Koşu esnasında ve sonrasında özellikle yeni başlayanlar ve ağır antrenman yapan daha deneyimli koşucular için diz ağrısı gayet normal ama tabi tek dizin ağrıması pek normal bir durum değil. Bu çok cevap şıkları olan bir soru. Emeklisin abi oyüzden zamanın boldur :blush: Forumda bu konuyla ilgili birçok paylaşım ve etkileşim var gerçekten müthiş cevaplar var. Forumun arama motorundan konu başlığını yazıp birçok cevaba ulaşabilirsin. Sağlıklı Koşular dilerim abi

2 Beğeni

İşim gereği ayakta durduğum zamanlar oluyor. Sol bacağıma yükleniyorum dururken. O sebeple olduğunu düşünüyorum. Koşma/yürüme doktorumun tavsiyesiydi. Yaklaşık 10 kilo verdim. Karaciğerimde strese bağlı 3. Derece yağlanma vardı. Şu an çok daha iyiyim.

2 Beğeni

Merhaba, biraz inceledim ama, çok model var. Kafam karıştı. Bir de internette dolaşırken ayak basış ve tarak durumuyla ilgili ölçüm yapan yer var diye okudum ama, eski bilgiler. Güncelde de varsa önce o işi halletmem daha sağlıklı olur kanaatindeyim. Zira ayakkabılar pahalı.

1 Beğeni

İzmir’de asics mağazasında var istinye parktakinde .
İstanbul asics mağazasında var diye biliyorum

2 Beğeni

Merhaba,

Öncelikle forumdaki diğer üyelerin de belirttiği gibi bir kardiyoloğa görünmekte ve direkt koşmaya değil, yürüyerek başlamakta fayda var. Bu bağlamda başlangıç için antrenman programı olarak da Couch to 5K programını ardından Bridge to 10K programını öneririm.

Sorunuzun cevabına gelirsek ise bence bu başlangıçta çok takılmamanız gereken, zamanla kendi kendinize çözmeniz gereken bir konu. YouTube’dan Genç ve Fit’in koşu serisini izlemenizi tavsiye ederim. Başlangıç için güzel bir seridir. Seriyi izleyince zaten topuk vurmaktan kaçınmanızın sağlığınız için daha iyi olduğunu göreceksiniz. Neyse, ayakkabı seçimindeki tek ölçütünüz şimdilik koşacağınızın zeminin sertliği yumuşaklığı olmalı diye düşünüyorum. Yani yumuşak zeminli arazide mi, yoksa sert zeminli asfatta mı koşacaksınız. Ayakkabınızın tabanının sertliği ile bastığınız zeminin sertliğinin birbirinin zıttı olması iyidir. Büyük ihtimalle asfatta koşacağınız için ben Dechatlon’un en ucuz koşu ayakakbısı olan Run 100’ü size öneririm. Olumsuz yorumları dikkate almayın, 2 yıl garantisi olan, başlangıç için yeterli bir ayakkabıdır. Ben bu ayakkabı ile yarı maratonda 10K koşmuştum. Eğer her gün koşacaksanız iki ayakkabı alıp rotasyonlu kullanmak ayakkabılarınızın uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır. Şimdilik çok fazla bütçe ayırmadan bu ayakkabı ile işe başlayıp, zamanla bilgi sahibi oldukça farklı ayakkabılara yönelebilirsiniz. Şimdiden kararınızı tebrik eder, iyi antrenmanlar dilerim.

Saygılarımla.

2 Beğeni

Kanyonda bir asics varmış ama, kapanmış diye duydum.

1 Beğeni

Sitelerinde yazmışlar mağaza adresini .bi bakın bence

1 Beğeni

kanyon kapanmış. İstinye parkta var. Telefon edeyim. Buradan bilgilendirme yaparım.

1 Beğeni

Zorludaki yerinde koşu bandı varmış ayak basış şeklini gözlemliyorlarmış. İnşallah telefondaki arkadaş gibi değildir tüm çalışanlar.

2 Beğeni

Malesef şartlar insanları çok sinirli ve tahammülsüz yaptı artık iyice .

1 Beğeni

Merhabalar. Bende 47 yaşında koşmaya başladım. Ayakkabı konusunda gereksiz bir harcama yapıp Nike markasının Alphafly ve Vaporfly gibi karbon tabanlı 2 ayakkabısından aldım. Ancak sonra zaman içinde öğrendim ki eğer gerçekten profesyonel yarışları katılmıyorsanız bu kadar pahalı olan ürünlere gerek yok. Şu An için Nike invincible 2 ürününü Size tavsiye ederim. Uzun bir süre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Nike runfly 4 Adidas ultraboost gibi ürünlerde antreman için yeterli ayakkabılardır. Sevgiler

6 Beğeni

4 sene önce koşuya başlama kararı aldığımda ilk ayakkabım Asics oldu ancak ben rahat edemedim, tabanı sert geldi. Sonra Nike Pegasus serisi kullanmaya başladım, bence Pegasus serisi ve Air Zoom taban başlangıç için güvenli bir seçenek.

3 Beğeni

Herkesin bir Nike Invincible’ı olmalı :)) slmlar

@tyfnrl bu kadar emin konuşmayın,her ayakkabı herkese uygun gelmeyebilir,senin hoşuna gitmiştir ve iyi günlerde kullan,ama genelleme yapmak zor şey.

4 Beğeni

Sadece kendi kullanımım ve çevremin kullanımından yola çıkmıyorum değerli @artan . Bu konuda çok fazla review bulabilirsin. Malesef koşu bilgim, köpük teknolojileri ve ayakkabı bilgimden daha azdır. Overpronation ya da Supination ( içe ve dışa basma ) yok ise alınabilecek en uygun ve zevkli ayakkabıların başında gelir Nike Invincible. Zoomx köpüğü , platesiz bir şekilde uyguladıklarından dolayı çok keyiflidir koşmak. Ayrıca ürün Türkiye’de bulunabilir durumda ve indirimde( yurtdışı bulunurluk , ekstra vergi vs gibi detaylarla uğraşmamak da önemli) . Bu yüzden çok fazla deneyim sonucu bu öneride bulunuyorum dostum.

1 Beğeni

Hocam koşu ayakkabısı ile yürünebilir ama asla bir yürüyüş ayakkabısıyla koşmayın. Zira insanlar ikisini aynı zannetselerde iki ayakkabı birbirinden çok farklıdır. Yürüyüş sırasında dikkat ederseniz adım attığınızda havadaki ayağınız yere önce topuk kısmıyla temas eder. Oysa koşuda ayağınızın ön tarafı hatta parmaklarla basarsınız. Dolayısıyla ayakkabının ilk darbeyi alan kısımları birbirinden son derece farklıdır. Bir yürüyüş ayakkabısı ile azıcık uzun mesafe ve/veya kızlı koşmak ve bunu tekrarlamak sıkıntılara hatta sakatlıklara yol açar.

Ayakkabıya gelince hiç kimseye asla ayakkabı tavsiye etmem! Sadece bir ayakkabı modelinin tabanı için tavsiyede bulunurum. Örneğin bu asfaltta iyidir, bu koşu pistinde, bu yağmurda daha uygundur gibi, ama bu ayakkabı süperdir al demem. Çünkü herkesin ayağı, basışı, taban yapısı vs farklıdır. Bana çok iyi gelen bir ayakkabı sizi sakatlayabilir. Bence tavsiye almak yerine mutlaka basışını bir yerde analiz ettirip profesyonel sayfalardaki review lardan, ürün incelemelerinden okuyarak kendi ayak yapınıza uygun ayakkabıyı almanız gerekir

2 Beğeni

Uzun bir aradan sonra selamlar. Nihayet bugün bir yerlerimi kaldırıp koşu ölçümü için zorluya gidebildim. Sağ ayağım sınırı geçmeyecek şekilde dışarı basıyormuş. Bu sebeple naturel tip dediler. Asics nimbus tavsiye etti oradaki arkadaş ve ayakkabıyı gerçekten beğendim ama, 3,3 K TL. Yeni başladığım ve süreklilik problemim olduğundan kararsız kaldım. Aynı hissi verecek daha uygun ayakkabı tavsiyesi olabilir mi?
Bu arada ilgilenen arkadaşımızın alakasından (Tarık) memnun kaldım. Onu da belirtmek isterim.
Saygılar.

Bir detayı da atladım. Kilom 80 e dayanmış. 6 kilo almışım 1-1,5 aylık sürede :cry: