Yeni başladım Yardım+Yorum+Tavsiyeye ihtiyacım var

@SekerliPencere intervaller fazla.
İkincisi ben de böyle bir plan çıkarırdım, bu yüzden kötü olma ihtimali fazla :slightly_smiling_face: Yani 5 hafta sonra 8km koşuya geliyorsun ama o 5.haftada 3-5 km koşman sorun olmaz, illaki sürekli düzenli artış şart değil mesafede.
1., 2., 3. haftayı vs koşarken temkinli gözüksen de hep artış. Bu artışlara belki 2-3 haftada bir kısa artışlar eklenebilir.Acelen yok.Haftada 3-4 gün 3 km ekim sonuna kadar koşsan terminatör olacağının garantisini vermem ama plandan daha temkinli, uzun soluklu olacağını umarım.

Kaba bir çeviri ile şu iş bile başlı başına çalışma:
"Strateji #1: Baş pozisyonu tarafsız olmalıdır. Yukarıya, yan yana veya ayaklara bakmayın. İleriye bakın ve yüzü rahat tutun.

Strateji #2: Omuzlar gevşetilmeli, ancak öne doğru kamburlaştırılmamalıdır. Omuz hareketini minimumda tutmaya çalışın

Strateji # 3: Sırt ve mideyi kontrol edin. Sırt hafifçe öne eğilmeli ve mide içeri çekilmelidir, ancak çekirdek mümkün olduğunca gevşetilmelidir.

Strateji #4: Kolları konumlandırın ve ellerinizi gevşetin. Dirsekler, kollar vücuda yakın olacak şekilde dik açıyla bükülmelidir. Ellerinizi gevşetin, gevşek bir bardak oluşturun. Kollar bu pozisyondan çok fazla sallanmamalı veya hareket etmemelidir.

Strateji #5: Ayakların üzerine doğru şekilde inin. Ayaklar aşırı sıkışmayı önlemek için kalçaların altındaki yere çarpmalı ve dizler kalça seviyesinin üzerine çıkmamalıdır. Önce topukla yere vurmaktan kaçının. Bunun yerine ayağın orta tabanına veya topuna inmeye çalışın."

Bu nedenle planın esnek olsun, sadece koşmaktan ibaret olmasın. (Bizim çocuğa da anlatamıyorum, kafasına göre koşuyor, bacağım ağrıdı diyor.Sanki ben söz anlıyorum da, gayet güzelce sakatlanıyorum)

@SedatKurtulus’u dinle, işi antrenörlük olan bakanlık görevlileri, belki okulundaki beden eğitimi öğretmenin okul açılınca çok daha faydalı olacaktır.

Sağlıklı sporlar :raising_hand_man:

3 Beğeni