2026 yılı başladı. Takvim zaten hazırdı, artık eksiklikleri daha az.
Bir süredir takvimde filtrelerimiz var. Bu filtreleri kullanarak, kolayca dilediğiniz kategorileri alt alta listeleyebilirsiniz.
Bize gelen en sık soru bu olduğu için bir örnekle de açıklamak isterim:
Diyelim sadece Türkiye’deki yarışları görmek istiyorsunuz. “Bul” alanına Türk bayrağını yapıştırın. Sadece Türkiye’deki yarışlar alt alta listelenecektir. Diyelim bir de sadece yol koşu yarışlarını göstersin derseniz de, “yarış tipi” alanında yol yarışı emojisini seçiyorsunuz. Bu kadar.
Bu takvimi hep sevmişimdir. Emek verildiği çok belli. Hatta bazı koşu bilgilerine nereden ulaştıklarını da merak ediyorum. Örn. bir Ataşehir’li olarak Ata koşusundan az önce takvim sayesinde haberdar olup belediyenin sitesine girdim hemen ve koşuya ait bir şey göremedim.
Ne kayıt linki, koşunun varlığına dair hiçbir iz yok Instagramda falan söylenirdim her fırsatta Ataşehir’de neden koşu düzenlemiyorsunuz diye. İşe yaramıştır inşallah.
Hemen açıklayayım. Federasyon takviminde listeli bu yeni yarış. Ama ben de henüz bir iz bulamadığım için tam da ilgili linki ekleyemedim. Ama yarışın sahibi Ataşehir Belediyesi. Ben de takipteyim.
Koşuya ilk başladığımda Alper Dalkılıç’ın bak bu bizim kutsal yarış sayfamız demesiyle tanışmıştım sayfanızla, sanırım pandeminin hemen ertesiydi, o zamandan beri en çok ziyaret ettiklerimden, emeğinize sağlık. Yandaki yarış raporları kısmını çok sevdiğimi ayrıca belirtmeliyim, benzeri yok.
Çok teşekkürler. O halde hızlı bir soru: Rapor tarafını güncel tutabilmek için, (artık çok yarış var hepsine bizzat gidip kaleme dökmek mümkün değil), en sevdiğimiz yayınlanan raporları da o kişinin izni ile sayfaya eklesek mi? Kimseyi kırmadan gücendirmeden üzmeden nasıl yaparız bilmiyorum..
@bikeg …özelden ”selam falanca, şu yarış raporunuz hoşumuza gitti ve şu sayfada izninle yayınlamak istiyoruz,dilersen öncesinden editleyip son halini de yazabilirsin”… benzeri bir talepte bulunulur, sayfada bence kosuforuma bağlantı konulur kaynakçada, güzel olur.
Kim benim yarış da yayınlanmalıydı diye sitem etsin ki, zaten koşuforumda mevcut; teamrunboda yayınlanmadı diye gücenecek değiliz .
Artık yapay zeka diye birşeyler varken inadına yazmak lazım. Çekim yapmak yerine yazmayı tercih ediyorum. @ggg@nkoner, çekecek bizlerde amatörce yazacağız.
Elipsi farkındalık günü perşembe gününe denk geldiği haftaiçiymiş, haftaiçi insanlar çalıştığı için iş çıkışı katılabilsinler diye koşu başlangıcını 19:00 yapmışlarmış. Muhtemel parkur bu https://youtu.be/Tf9cPDdRcC0?si=EBt0r9Ieqcnl5DkL pek çok detay için sonra açıklanacak demişler tam türk işi.
Birçoğumuzun antrenman planlarını yaparken veya hedef belirlerken yaşadığı ortak bir dert var: “Bu sene hangi şehirde, hangi yarışlar var? Kayıtlar ne zaman açılıyor? Maraton mu, ultra mı, yoksa 10K mı?” Farklı sitelerde, sosyal medya hesaplarında ve gruplarda dağınık halde bulunan bu yarış bilgilerini takip etmenin ne kadar zor olduğunu fark edince kolları sıvadık ve tüm bu bilgileri tek bir çatıda toplamak istedik.
Sonuçta da kosunezaman.com (instagram: kosunezaman) projesi ortaya çıktı.
Amacımız, Türkiye’deki (ve dilerseniz yurt dışındaki popüler) tüm koşu organizasyonlarını, patika koşularını, maratonları ve yarı maratonları tek bir ekranda, en güncel haliyle sizlere sunmak.
Sitede Neler Yapabilirsiniz?
Geniş Yarış Takvimi: Yıl içindeki tüm etkinlikleri tarih sırasına göre tek bir sayfada görebilirsiniz.
Filtreleme: Sadece ilgilendiğiniz mesafeye (örn. ultra maraton, 15K, 21K) veya şehre göre aramalar yapabilirsiniz.
Harita Görünümü: Koşuların etkinlik alanı ya da başlama noktalarının işaretlendiği ve filtrelenebilen harita görünümüne erişebilirsiniz.
Detaylara Hızlı Erişim: Yarışların resmi sitelerine ve kayıt sayfalarına doğrudan ulaşabilirsiniz.
Site şu an yayında, ancak tahmin edersiniz ki bu tarz platformlar topluluğun desteğiyle büyüyor ve güzelleşiyor. Sizin değerli forum üyelerinin fikirleri bizim için çok önemli.
Siteyi bir inceleyip, “şurası şöyle olsa daha iyi olur”, “şu yarışı eklemeyi unutmuşsunuz” veya “filtreleme kısmına şu özellik de eklenmeli” dediğiniz ne varsa, bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Gözden kaçırdığımız etkinlikleri bana iletirseniz, hızlıca listeye dahil edebiliriz.
Hepinize şimdiden teşekkür ederiz, sakatlıksız ve bol PR’lı koşular dileriz!
Teşekkürler paylaşımınız için ve ortaya çıkan ürün için tebrik ederim, ilk baktığımda benim için önemli iki şey hakkında görüş bildirmek istedim; birincisi ülkeler çoklu seçim yapılabilmeli ve gerekirse Avrupa, Asya gibi tek bir seçim de olabilir. Diğer konu ise yarış mesafe aralığı yok, tek bir mesafe üzerinden sorgulamak yetersiz geldi. Kolay gelsin.