T rex göz kırpıyor bana ,stratostan daha uygun fiyati amoled ekran
Daha büyük pil
Daha fazla cozunurluk
Türkçe dil desteği
Nesi eksik bulamadım
Eksik olan,
- stratos 3de 4 farklı uydu sistemi bunda 2(GPS+GLONASS)
2.stratos 3 firstbeat de 8 algoritma ile veri dönmekte.Trex için firstbeat yok.
https://www.firstbeat.com/en/consumer-product/huami/amazfit-stratos-3/
3.Hafızadan müzik dinleme yok(Bence önemsiz).
GPS güvenirliliği ile ilgili yorum, sorun, övgü vs yeni oldugu icin birsey bulamadım.Güzel saat
Arkadaşlar bence hiç uğraşmayın Garmin veya Suunto alın rahat edin.
Merhaba,
9 aydır Stratos 2’yi severek kullanıyorum.
Şu an için beni az da olsa rahatsız eden şey saatin Strava’ya yüklenen aktivitenin mesafesinde ufak fark, elevation gain’inde ise epey bir fark olması (fakat bu fark strava web’de “correct” edilebilir olduğu için çok da keyif kaçırıcı sayılmaz benim için)
Örneğin Kadıköy’de yaptığım son 2 uzun koşuda 15,25km mesafeyi 14,98; 21,78km’yi 21,43 olarak Strava’da görmekteyim. Bu o kadar da sıkıntı değil ancak 100m elevation kazanımı yaptığım aktiviteyi 200+ olarak görebiliyorum ve bu biraz sinir bozucuydu. Biraz araştırma yaptım ve önerilene göre ayarlarda “3D data” yı kapattım (sahi tam hangi datanın 3 boyutundan bahsediyor bu hiç kullanmadığım bir gösterge?)
Normal koşu modu yükselti hesaplama için GPS’i; Trail running modunun ise Barometre’yi kullanıyor. Bu durumda acaba Kadıköy etrafında dahi koşuyor olsam Trail running modunda kayıt yapmam daha mı sağlıklı olacak? Deneyip bakacağım. Bu sebeple hep “trail running” modunda kullanan var mı saati onu merak ediyorum.
Yuksekli kazanimi olcumlerinde barometre daha dogru sonuc verir.
Strava, barometresi olan “ve” tanidigi saatlerin verdigi yukseklik kazanimi verisini kullaniyor.
Barometresi olmayan “veya” tanimadigi saatlerde, yuksekli kazanimini harita ustunde kendi hesapliyor.
Strava ve benzeri uygulamalarin web sayfalarinda, yukseklik kazanimi hesabinin ne kadar gicik bir is oldugu da zaten anlatiliyor.
Merhaba herkese saati bayadır kullanmıyordum.bugün bisiklete binerken kullandım ama stravaya aktarmada sorun yaşıyorum. Uygulama baya değişmiş. Hesaptan stravayı seçtim. Yetkiyi onaylayın yazıyor. Basınca yetki kaldırılıyor diyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu?
Bir kaç gün önce burada Amazfit Pace başlığında yazdım. Aynısı bana Amazfit Pace’te oldu. Her şeyi yaptıgımı düşünüyorum. Bir türlü düzeltemedim. Saati yeğenime verdim, kendime Garmin FR 245 aldım.
Evet düne özgü bir durumdu sanırım. Benimde bugün bisiklet turumu direk stravaya aktardı.
Benim de polar marka saatin kaydettiği yürüyüşü strava almamıştı bahsedilen gün (4haziran). Strava kaynaklı o güne özel belli saat aralığında olabilir.
Sanirim yeni güncelleme geldi 2 yildir kullanıyorum.dun yürüyüş yaparken yürüyüşü kendi kendine başlattı yürüyüş yapiyorsun devam edilsin mi diye sordu .ilk defa oldu bu
3 aydır kullanmıyordum, dün amazfit i tekrar yükledim, evet güncelleme gelmiş. Bir sefer aktarmada sorun yaşamıştım, saati fabrika ayarlarına döndürdükten sonra sorun çözüldü.
Herkese selam,
Amazfit pace 2 modeli saati yeni aldım. Henüz 3 koşu yaptım fakat strava aktarimlarinda farklılıklar var. Bugün 5 km koştuğum halde strava 4.66 gösteriyor. Çok fazla geçmiş mesaj var konu daha önce izah edildiyse de bulamadım
Kusura bakmayın lütfen.
Problem neyden kaynaklanıyor olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bir de amazfit uygulaması üzerinden antrenman oluşturuyorum ama son ekranda kaydet seçeneği yok ve mecburen kaydetmeden çıkış yapmak zorunda kalıyorum. Huawei marka telefon ile kullanıyorum.
Bu iki konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bunların dışında saat fiyat performans olarak gayet tatmin edici diyebilirim. GPS verileri ve anlık pace göstergesi oldukça başarılı.
Merhaba @EmrhFnd.Amazfitteki mesafe 5km ama strava 4.66km.Mesafe google haritalardan bildiğin ve emin olduğun bir mesafe değilse;
Strava saatten kaynaklı kötü dataları düzeltiyor, rotanı yumuşatıyormuş.Bundan dolayı olabilir ama saçma sapan mesafe değişikliklerini düzeltmediğine şahidiz.
Stratosdaki ile stravadaki haritaları yanyana gözle karşılaştırabilirsin,belki buradan birşey çıkar. (Dediğin gibi bu 172 yorumda ya stravaya’ya senkron olmuyor yada yükselti farklılığından bahsedilmiş,ben de strava kelimesini arayınca bu sorunun cevabını bulamadım)
Kaynak (İngilizce açıklama): In most cases, this will be because one or both of your GPS devices recorded location (or other) data that does not accurately represent your activity. … Strava does some smoothing to compensate for bad data but some cases are so extreme that we aren’t able to provide a realistic estimate of your distance
Teşekkür ederim.
Dediğinizi bir deneyeyim şimdi.
Saati yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Sadece Yol&Patika koşusu ile bisiklet sürerken kullandım.
Olumsuz Yönleri:
1 Yardımcı Malzeme Kalitesi ( Kordon ve Şarj ünitesi) Düşük . Ama ucuza çözülebiliyor 
2.Koşu ekranı detaylı kişiselleştirilemiyor. Örneğin bir ekranda hem irtifa kaybı, hem kadans hem de ortalama hızınızı bir arada görmek isterseniz, bu saate bunu yapamıyorsunuz.
3 Tempo ve interval benzeri koşu antremanları için detaylandırılmış özellikleri ya yok ya da yetersiz. Bu noktada bir koşu saati olmadığını fark ettiriyor.
4.Yoga, core, workout vb bir spor yapıp bunu kaydedemiyorsunuz. Saatin tanıdığı spor türü az.
Olumlu Yönleri:
1- Ucuz
2- Güzel Görünümlü
3- Ölçüm verileri güvenilir.
4- Pili tek dolumda uzun süre gidiyor.
5- Başka markaların göğüs bandıyla rahatça eşleşiyor (benimki Polar markaydı)
Amazfit uygulaması ile deneme amaçlı antrenman oluşturuyorum ama kaydet seçeneği yok
ekran görüntüsü de koydum. Bir bende mi böyle yoksa herkesde böyle bir problem var mı?
Tüm sporlar için gösterge ekranı dilediğinizce kişiselleştirilebiliyor. Telefonda uygulamayı açın, profil > cihazlarım > stratos > uygulama ayarları > spor > gerçek zamanlı spor veri ayarları. Burda hangi bilgileri görmek istediğinizi ve sırasını seçebiliyorsunuz. İlk 6 sıradakiler ilk ekranda çıkıyor.
Aynı yerde ‘Aralıklı egzersiz’ sekmesinde dilediğiniz şekilde interval antrenmanları kurgulayarak saatin sizi yönlendirmesini de sağlayabiliyorsunuz. Hoş gerek var mı buna bilmiyorum, ben aklımda tutuyorum fartlek dakikalarını, pistteki turları da lap tuşuna basarak ayırıyorum.
Nabız ölçerek gps ile ilgisi olmayan sporları (yoga fitness vs.) kaydedemiyor olması bir eksik sayılabilir ancak spor seçeneği az demek de yanlış sanki. İp atlama bile var daha ne olsun (epey yaklaşık sayıyor atlanan ipi, pandemi sürecinde deneyimlemiş oldum.)
1.Kaç kez kısımlarında yok yazıyor.Rakam yazıp deneyebilirsin.
2.Amazfit app senden isim vermeni bekliyor, 4tur tempo koşu gibi bir ad verip kaydet kısmı gelebilir.
3.@yavz0r ın dedigi gibi saat üzerinden ayarlama yapabilirsin, kılavuzundan yararlanabilirsiniz.
@fatihboyaci tüm dediklerinizi yaptım ama hiç bir sekilde isim değiştirmeye de izin vermiyor.
Saat üzerinden sadece 5-10k ve maraton tercih edip kendisi program oluşturuyor.
@yavz0r dediğiniz gibi kendim de takip edebilirim aslında ama Garmin’den gelen alışkanlık herhalde programı oluşturup direk koşuyordum hiç detaylara bakmadan. Bu saatte olmayacak o anlaşılan 
Teşekkürler yardımlarınız için…
Garanti süresi dolduktan tam 1 ay sonra saat bozuldu. Durup dururken kapandı ve bir daha hiç açılmadı. Araştırmadığım site, denemediğim yöntem kalmadı. Ne şarj oluyor ne de açılıyor. Uzun lafın kısası Stratos’u almayı düşünüyorsanız sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Benim saatim çöp oldu resmen.