Garantisi bitse bile tamir etmek zorundalar belli bir süre ve genelde abartı bir ücret ile tamir olmakta .Fiyat sormakta fayda var. Eğer malzemesi yok , tamir olmuyor vs denilirse o cevapla tüketici mahkemesinden ücreti iade alabilmeniz gerekli.
Pinleri temizlemeyi denemişsinizdir.
Herkese merhabalar
Saati iki yıldır sorunsuz kullanıyorken az önce kendi kendine kapandı. Şarj ünitesinden şarj alıyor ve açılıyor. Şarjdan çektiğimde direkt kapanıyor. Elektriksel aksamınla ilgili bir problem olabilir. Çözüm önerisi olan var mıdır ?
@ceylanlardanaykut merhaba. Son 2 haftada 2.vaka.
Şurada saat içindeki pinlerden bahsedilmiş, yinede saati en son çare açmaktan önce servise göstermekte, fiyat almakta fayda var.
https://forum.xda-developers.com/smartwatch/amazfit/amazfit-stratos-charging-anymore-t3805961/page3
Teşekkürler Fatih bey
Türkiye garanti servisi neresi biliyor musunuz?
https://www.mi.com/tr/
Bir de evofone var. Satın aldığınız yer veya urunle gelen garanti bilgilerine bakmak gerekebilir. Şikayetler var servisi bulmakla ilgili.Garantisi dolsa da dolmasa da 5 yıl (üzeride olabilir) boyunca tamir destek vermek zorunda.Olumsuz cevap alırsanız bu cevabı mail/yazılı ortamla alın.Gerekirse tüketici hakem heyetine e-Devletten ulasabilirsiniz.Ürünü mi platformuna kaydedip oradan sorunu bildirmeyi de deneyebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim
Salı günü ilk işim bu olacak
MADDE 58- (1) Üretici veya ithalatçılar, ürettikleri veya ithal ettikleri mallar için Bakanlıkça belirlenen kullanım ömrü süresince, satış sonrası bakım ve onarım hizmetlerini sağlamak zorundadır.
Ayrıca “GPS YÖN BULMA KONUMLAMA
CİHAZLAR” kullanım ömrü 5 yıl.
Başta incelemeyi yapan Erol bey olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.
Burayı takip ettikten sonra bende bir Stratos 3 almaya karar verdim.
Kurumsal Network Cihazları üreten bir Çin firmasının Türkiye ana distibütörünün ürün müdürü olduğum için yazılan bazı sorunların marka ve modelden çok genel Çin mantalitesinden kaynaklandığını gözlemledim.
Örneğin Çin versiyounun herzaman Global versiyonundan daha yeni firmware e sahip olması hatta yeni/gelişkim modellerin önce Çin versiyonu olarak çıkıp çok daha sonra Global versiyonunun çıkması gibi. Bu hemen hemen tüm Çi,nli ciddi markalarda görülen bir durumdur. Zira Hızlı çalışmayı devdiklerinden Batılı markalar gibi uzun uzadıya teste tabi tutmazlar cihazları/firmwareleri. bunun yerine tüketici haklarının çok daha zayıf olduğu(hatta hiç olmadığı) çinde pazara sürüp tüm saha testlerinşi yaptıktan sonra ürün oturduğunda önce hindistan gibi gene tüketici haklarının nispeten zayıf olduğu pazarlara daha sonra batıya açılırlar.Bu nedenle Stratosunuzun çin versiyonunun firmware i geliştirmesi sürdüğü sürece muhtemelen her zaman sizin kullandığınız global versiyondan ileride olacak.
Ayrıca Xiaomi gibi büyümek isteyen ve ciddi olan Çin markaları garanti konusundan pek kaçmazlar. Çok uğraşmadan/kavga etmeden hemen cihazı tamir de etmeden yenilerler. Ancak Türkiye de bu diğer ülkelere göre daha sorunlu zira bizim ulusal kültürümüz kavga etmek üzerine olduğundan hiç bir konuyu anlaşarak çözemediğimiz gibi garanti sorunlarıda da illaki itiş-kakış, tüketici hakları hakem heyeti vs olmadan hallolmuyor. Dediğim gibi bu markadan ziyade bizim ülkemizle alakalı. Bunu hem Samsung’u(bluetooth kulaklık), hem Sony’yi(telefon) hem de LG’yi(TV) tüketici haklarına verip kazanmış birisi olarak söylüyorum 
Xiaomi için de evimde robot süpürge ve hava temizleyici dışında iki de farklı bluetooth kulaklığını kullanan bir kullanıcı olarak söyleyebileceğim fiyatına göre çok kaliteli ürünler üretiyor. Muhtemelen fiyat/performans olarak günümüzde daha yüksek bir elektronik markası bulmak zor.
herkese iyi koşular.
Bu sabah Amazfit Stratos 3’ümü sipariş verdim. Kullandıkça olumlu-olumsuz yönleri hakkında bilgilendirme yapacağım.
Hangi aksesuarları almamı tavsiye edersiniz?
Stratos 2’min üst butonu bozuldu. Yetkili servisini bulamadım. Stratos 2 ile sorun yaşayanlar nerede yaptırdı saatlerini acaba?
@yavz0r merhaba, Garantisi varsa satın aldığın yere gönderin.
Şuradaki şikayet, durum sizin duruma benzer.THH (tuketici hakem heyetine başvurun sonuç çıkmazsa,cikmaz da malesef)
Not: Garantisi bittiyse bile garanti dışı 5yıl parası ile tamir zorunlu. Garanti dışı ise, dilerseniz mahalle saat tamircilerine gösterilebilir)
Şaka gibi gerçekten saati tamir eden bir yer yok. Açma kapama tuşu bozulduğu için saati çöpe atacağım.
@yavz0r
Aldığın yere mail fax vs tamir için talepte bulun, 15 gün cevap gelmeyince tüketici hakem heyetine o talep yazini ,gelen gelmeyen cevabı vs ekleyip e-devletten başvur.Açıkcası stratosu uzun uzun almak için takip eden biri olarak soğudum.
merhaba. benim sorunumsa telefonun ne aramalari ne de whatsup bidirilerini gostermiyor olmasi.ayarlara baktim her sey tamam gorunuyor ama sorunu bulamadim.sizce neyi gozden kaciriyorum.
Bazen bu tip durumlar telefon yazılımından kaynaklanabiliyor. Telefondaki yazılımı silip tekrar kurmanızı tavsiye edebilirim. Stratos’u kullanıp elden çıkaralı bayağı oldu dolayısı ile uzunca bir süredir forumlarını takip edemiyorum. Sanıyorum forumunda benzer sorun yaşayanların tecrübeleri bulunabilir. 
Merhaba, 2019 sonunda aldığım saatte nabız sensörü arızası oluştu. Koşu esnasında saat aşırı ısınarak kolumda hafif yanıklar oluşturdu. Koşarken fark edemedim, sadece kolumdaki kılı çekiyor sanmıştım ama sonradan yandığını gördüm. Onarım için hepsiburadaya yazdım ancak talebim reddedildi. Şimdi tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum. Markayı tercih edeceklerin bilmesinde fayda olabilir. İnternette de ısınmadan dolayı kolları yanan pek çok insan gördüm reddit vs gibi yerlerde.
Yukarıda Ağustos 2020 de Stratos 3 sipariş ettiğimi ve kullandıktan sonra yaşadığım deneyimi yazacağımı söylemşiştim. Ülkemizde artık Stratos bulmak neredeyse imkansız(yurt dışında var mı/üretimde mi hala bilmiyorum) ama 2-3 kelam edeyim istedim.
Bu son iki yılda yaklaşık 20-25 koşuya katıldım. haftada 3-4 gün koşu, 2 gün spor salonunda ağırlık çalıştıktan sonra ortalama yarım saatte yüzüyorum. Bunların hemen hepsinde Stratosum kolumdaydı ve mükemmele yakın çalıştı doğrusu. ilk 2 ay içindeki 1-2 güncellemeden sonra en ufak bir sıkıntı çekmedim. Tek yaşadığım olumsuzluk şu, aynı anda hep koşu yapıyor, hem yüklediğiniz GPX dosyasından parkuru takip ediyor hem de bluetooh ile kulaklığınızdan müzik dinliyorsanız saat donabiliyor yada çökebiliyor maalesef. Sanırım hepsi beraber oldumu CPU ve/veya RAM yetersiz kalıyor. Dolayısıyla müziğinizi gene telefonunuzdan dinlemenizi tavsiye ederim. Bunu farkettiğim ve uygulandığım andan sonra en ufak bir sorun yaşamadan kullandım saatimi. Benimki sürekli ultra accurute modda dolayısıyla batarya ömrünü en çok tüketen mod. ilk başlarda bu modda bile çok rahat 4 gün yeterken pil ömrü artık 3 güne düştü ki kanunen kabul edilen limit 1 senenin sonunda batarya kapasitesinin yarıya düşmesidir. Dolayısıyla kabul edilenin çok çok üzerinde bir performans gösteriyor bataryası. Neyse bu kadar övgüden sonra umarım nazar değdirmem. Bir Garmin Fenix 7X Pro’nun 30.000TL yi, hele benim gibi dalışta yapanların hayalini süsleyen Decent Mk2 nin 45-50.000 lerde olduğu devirde bunları ancak böbreğimizi satarak alabileceğimizden Stratos 3 ümün daha uzun yıllar bana hizmet etmesi için dua ediyorum ![]()
Stratos 2 kullandım baya he türlü işimi gördü son iki yıldirda trex Pro kullanıyorum Stratosa göre en büyük eksiği içine klm yada gpx atılmıyor bu fiyata yok böyle bir saat şimdiye kadar hiç bir zaman yarı yolda bırakmadı
Amazfit gtr 4 yada t Rex 2 gelsin Türkiye onlarla devam
Saat arayışında olanların bakması gereken bir marka
Bende Honor Honor watch gs pro kullandım Şuan Amazfit Trex Pro ve Garminin tacxtixini kullanmaktayım Amazfit Tres Pro 16 adet askeri testten geçmiş çok dayanıklı harika bir saat Bu saatlerin bende en önemli eksiklliği yazılımsal diyebilirim
Amazfit saat Zepp uygulamasına aktiviteyi atmadan Stravaya atıyor Stravayla uyum içerisinde olması harika Herkese gönlündeki nasip olsun Sağlıcakla
Burada yazılanları okuyupta Garmini satıp stratos alan var mıdır? Sanmıyorum ama olabilir. Ben Kasım 2021 de stratos 3 aldım. 5-10km lik koşularda kullandım. Daha önce garmin kullanmadığımdan kıyaslama yapamıyordum. 6 ay sonra bir talihsizlik oldu ve ekranda damla şeklinde bir leke oluştu. Zamanla büyüyerek bazı verileri okumama engel olmaya başladı. Garanti kapsamında firma para iadesi yaptı. Ben de Forrunner 245 aldım. Yaklaşık iki haftadır kullanıyorum. Yazılım konusunda garmin bu tarz saatlerin çok ötesinde. Hem saatin hemde telefon uygulamasının ayrıntılı verileri amazfiti çok geride bırakır. Donanım olarak da nabız verisinin amazfite göre daha tutarlı olduğunu söyleyebilirim. Amazfit ilerde bu markaların önüne geçebilir mi bilinmez. Ancak şuan oluşturduğu intiba bu saatlerin çinli çakması olması. Ancak firmanında bu markalarla yarışmak gibi bir iddiası yok. Amaçları telefon kullanıcılarına saat satmak. Spor verilerinin tutarlılığı o kadarda mühim değil. Stratos 3 saatin arayüzleri çok yetersiz. Ant sensör uyumlu değil. Ancak bluetoothlu nabız bandı kullanmanız gerekiyor. Müzik özelliğini kullandığınızda şarjı sömürüyor. Bunun dışında saati bütçesi yeterli olmayanlar bir garmin olmadığını kabullenerek almalı.