Xiaomi Amazfit Stratos (Pace 2) İnceleme

3 çıktı bu gün ben ikiden gayet memnunum özellikle sarj

1 Beğeni

Bende aldım bakalım. Çok araştırdım sizin yazınızdan sonra emin olup almaya karar verdim. eski futbolcu olduğum içn ve sık sık halı saha oynadığım için futbol modu da ilgimi çekmedi değil. Ama asıl amacım fitness ve koşu için amaçlı kullanıyor olmak. teknoloji şansı yanımda olur inşallah :slight_smile:

3 Beğeni

Bugün saati uzun süreden sonra ilk defa kullandım. Bayadır koşamıyordum yoğunluktan. Kaldığım noktadan saati açıp koşmaya başladım. Koşarken ara ara saate baktım ve anlık pace 3:15 civarındaydı hep. Bir hata olduğunu anladım. Gölün etrafını koşup başladığım noktaya geldiğimde saat 11.60 km gösteriyordu. Bu bölgede ilk defa koşuyorum ama gölün çevresinin 5.6 km olduğunu biliyordum. Stravaya aktarınca toplam koşu kmsi 7.66 km idi. Bu arada hem saat hem de strava yükseklik konusunda yanıldı. Kazanılan irtifa 3 mt gösteriyor ama kaldığım yer tepede ve göle inebilmek için iyi bir yokuş inmiştim. Bu durumu yaşayan oldu mu?

1 Beğeni

İndiğiniz yokuşun kazanılan irtifaya bir etkisi olmaz. İrtifa kazanımı (altitude gain, elevation gain) sadece yukarı yönlü tırmanışların toplamına eşittir. örneğin 100 metre yokuş aşağı koşup 20 metre geri yukarı koşsanız irtifa kazanımız 20 metre olur.

Saatle ilgili bir tecrübem yok ama genel olarak GPS saatleri uydulara kilitlense bile ben 1-2 dakika bekliyorum. Biraz zaman verince hata payı düşüyor ve konumu daha yüksek bir doğrulukla hesaplıyor.

1 Beğeni

Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim. Bu durumda eğer yanlış anlamadıysam yine bir yanılma var çünkü koşuyu başladığım noktada bitirdim. İndiğim yokuşu çıktım. Bu durumda daha farklı olması gerekmez miydi? Ben de bekliyorum ve özellikle koşmaya başlamadan önce saati telefona bağlayıp asisted gps i bulmasını sağladım ama bu sefer baya bir sapma oldu.

1 Beğeni

Evet hatalı o zaman o değer. Acaba yükseklik verisi GPS’ten hesaplanan mi yoksa saatteki barometreden mi? Eğer GPS izi yaklaşık doğru ise Strava’ya masaüstünden girip koşu sayfasında Elevation tuşuna basıp “Correct Elevation” deyince ne hesaplayacak acaba?

1 Beğeni

Tam olarak o konuda bilgi sahibi değilim ama dediğinizi yaptığımda elevation gain 114 mt olarak düzeldi. Teşekkür ederim.

2 Beğeni

Ahmet bey, @Stnbyr… Acaba hangi bantı almıştınız Decathlon dan? Geonaute mi, Kalenji Onrhythm 110 mu? Bende Onrhythm var ve Stratos almayı planlıyorum yakında, acaba bendeki bantı görür mü merak ettim. Duruma göre amazfit pace te alabilirim…

@Stnbyr Herkese iyi günler Decathlondan alınan nabız bandını denedik ama eşleşmedi yardımcı olacak birisi var ise bağlantı yönünden arıyor nabız bandlarını görmüyor

Teşekkürler acemiliğimizden sensörü biraz ıslatmamız gerektiğini bilmiyordum şimdi oldu

Ben şuna sahibim ve amazfit pace’e bağlanıyor, belki yardımcı olur: https://www.decathlon.com.tr/nabiz-olcer-id_8334795.html

Elinizde bulunan Onrhythm 110’un kemerini akıllı telefondaki bir spor uygulamasına bağlayabiliyor musunuz? (Endomondo gibi). Stratos ve Pace bildiğim kadarıyla yazılım yönünden çok benzer cihazlar o yüzden birine bağlanan diğerine bağlanacaktır diye düşünüyorum.

Bendeki Kalenji Onrhythm 110 u Strava ya bağlayamadım…

Evet Amazfit Pace almak daha mantıklı bu durumda herhalde fiyata bakınca.

Teşekkürler @Baris

Acaba saatteki (amazfit pace) bu distance gain hakkında bilgisi olan var mı? Distance dan daha küçük bi veri gösteriyor…

Merhabalar. Saatim bilgisayara bağlanmaz oldu. Şarj oluyor ama saati görmüyor. Bununla ilgili tavsiyesi olan var mı acaba?

Merhabalar
Zaman zaman USB girişlerini beğenmiyor. Varsa başka bir giriş veya bilgisayarda deneyin:)

Bende e aynı sorun olmuştu, servise yolladım çözemediler, umarım aynı sorun değildir.

Merhaba,

Telefonumdaki Amazfit uygulaması ile Strava hesabımı eşleştiremiyorum. Amazfit’e hesap ekle deyip Strava’yı seçtiğimde, Strava içinde "yetkiyi onaylayın"ı tıkladığımda “yetkisi kaldırılmış” uyarısı geliyor.

Yabancı sitelerde, Strava’ya web sürümünden girip Amazfit’i revoke edin yazıyor. Onu da yaptım bir değişiklik yok.

Bu konuda yardımcı olabilecek var mı acaba? :blush:

1 Beğeni

Bu derdimi çözecek bir arkadaş yok mu? İspanyolca youtube videoları bile izledim. Bulamadım. :grin:

Kunduz, belki işine yarar, bende pace var ama geçen hafta saat bandı görmedi. Amazfit tel app ile de sync yapamadı, tabii Strava ya da aktaramadı. Güncelle diyip durdu ki kontrol ettim güncel diyordu. Canıma tak etti 3-5 denemeden sonra ve Türk yolu çözüme başvurdum :grin:… Telefondan Amazfit app ı kaldırdım. Tabii bu durumda karebarkodu almak için saati de fabrika ayarlarına döndürdüm. Tekrar herşeyi kurulum yaptım, şu an sorunsuz herşey. :wink:

Ben de bu saati nihayet aldım. Yalnızca üç kez koştum, ilk koşumda nabız bandımı saatle entegre edip koştum. İkincisinde ise bant kullanmadan (nabzı saatin kendisi ölçtü) ilkiyle aynı tempoda koştum ve nabzımın beklediğim seviyede olduğunu gördüm (Genelde antrenman tempomu nabza göre belirliyorum// Maffetone metodu). Son koşumda ise nabzımı hem saat hem de bant ile ölçtüm. Sonuçlar çok şaşırtıcı şekilde aynı çıktı. Bu beni mutlu etti.

Bant nabız ölçümü

Saat nabız ölçümü

Denerken sonlarda hız değişimlerinde nasıl bir reaksiyon olacağını görmek için bir süre yavaşlayıp yürüdüm sonra da çok kısa yüksek tempolu koştum. Max-min değerlerde de ciddi değişim görmedim. Ancak bunu yaparken sadece 3 kez koştuğum ve bunun çok yeterli bir veri vermeyeceği unutulmamalıdır. İyi akşamlar…

4 Beğeni

Pil tüketimi nasıldı? @afaslan Göğüs bandıyla 2-3 saat arası kullanımda %30a düşüyor bende, telefona bağlı olmadığı halde. Anlaşılan ultralarda göğüs bandı kullanamayacağım. Göğüs bandıyla kullanırken aşırı tüketim sorunu yaşayan başkaları da vardı sanırım. Konuyla ilgili ne yaptılar acaba, çözüm bulabildiler mi? Not: Firmware güncel
@ardarda

@dwsiklet cözemediler. İade ettiler paramı. Şimdi garmin kullanıyorum. Memnunum.

1 Beğeni