Uçak yolculuğunda kabin bagajında baton bulundurmak yasak mıdır? Başına gelen oldu mu, bir yurt dışı yarışına sadece kabin bagajiyla gidip gelme planım var.
Bizim olmuştu. İç hatlarda İstanbul - Ağrı uçuşunda batonlarin ucu sivri olduğu gerekçesiyle kabine almamışlardi. Yurtdisi deneyimimiz yok.
Baton direk yasaklı ekipmanlar arasında bulunuyor. Batonla uçağa binebilmeniz malesef çok zor. Bazen güvenlikteki arkadaşlar bu konuda bilgisiz olabiliyor ya da anlayamayıp geçirmenize izin veriyorlar ama prosedürler uygulandığında hiçbir şekilde batonun geçişine izin verilmez.
Peki bagajda taşınabilir mi batın?
https://www.turkishairlines.com/tr-tr/bilgi-edin/spor-ekipmanlari/dagcilik/
Gidilecek uçak firmasından teyit etmek de yarar var gitmeden önce.
Söylediğim kabin bagajı içindi. Yanılmıyorsam bu konuda milat 11 Eylül’(müş). 11 Eylül’den sonra kabin bagajı olarak yasaklanmış. Check inde teslim edeceğiniz baton için ise katlanır olma şartı var. Bildiğim kadarıyla katlanır olması katı bir kural değil. Yani havayolundan havayoluna değişiyor. Özet olarak: kabin bagajı olarak yasak, check in bagajı olarak serbest.
Kabin bagajına baton almıyorlar, katlanır olsa bile illa bagaja vermeniz gerekiyor. Bagaj da taşımak için herhangi bir kısıtlama yok, katlanır veya içe giren değilse, örneğin kayak batonu gibi sizden sarmananızı istiyorlar.
İçeriden bildirmiştim
Evet çok kişinin bilgisi olmuyor, anlık marka hikayelerinde kayıt linki oluşturuluyor. Compressport, Merrel Base Camp, Millet, Naak, Altra, Buff Sunto, Scott, NorthFace, ve Odlo katıldığım marka etkinlikleriydi. Sporcular ile söyleşiler olmuş bazı kısa mesafe sporcular ile koşu vs gibi ve ufak hediyeler verdirler. Aklınızda bulunsun.
Baton konusundaki cevaplar için teşekkürler, her ne kadar katlanır ve karbon fiber de olsa sivri uçları nedeniyle kabin bagajı olarak almaları imkansız görünüyor
Merhaba, ben uzun zaman Leki Micro Trail Pro ve Leki Micro Trail Race kullanıyorum. Şu ana kadar sorun yaşamadım, yurtiçi yurtdışına da giderken el bagajıma koydum. Bazen “bu nedir?” diye bile sormadılar. Yarışa gittiğimde tüm malzemelerimi yanıma almaya çalışıyorum ne olur ne olmaz. Bu modellerin uçları pek sivri değil. Geçen sene uçmadım, kurallar değişti mi bilemiyorum. Bence en mantıklı havayollarına bir mail atmak.
Yarış haftasına girdik.
PTL yarışı bu sabah start aldı.
Ve UTMB haftası resmen başlamış oldu.
Hepimize hayırlı olsun
Demand is 2 to 3 times higher than our maximum capacity . Let’s talk numbers: for the UTMB, we have a 30% increase with 7,200 pre-registrations, for the CCC a 22% increase with 5,400 pre-registrations, and for the OCC, a spectacular jump of 52% with 6,500 pre-registrations. It’s phenomenal!
Kuraya katılım sayıları geçen yıla göre belirgin oranlarda artmış. Özellikle OCC başvurusundaki artış dikkat çekiyor. Tabii yıldan yıla artan popülariteyle orantılı olarak sürpriz denemez bu tablo için.
The average number of Running Stones per runner registered for the lottery reached 4.1 in 2024 (compared to 3.9 in 2023). This is a great indicator of your determination and passion. For the UTMB, the average was 5.4 Running Stones, for the CCC 4 Running Stones, and for the OCC 2.8 Running Stones. Each Running Stone reflects your commitment and dedication to this exceptional adventure.
The average number of Running Stones for runners drawn in 2024 was 5.3, compared to 4.9 in 2023. The runners selected for the UTMB had an average of 6.8 Running Stones, 4.8 for the CCC, and 3.7 for the OCC, reflecting a diversity in the level of commitment and experience of the participants.
Asıl dikkat çekici istatistik ise taşlar kısmında bence. Geçen sene tüm kategoriler için kurayı kazananların sahip oldukları taş ortalaması 4,9’ken, bu sene 5,3’e yükselmiş.
Kurayı kazanıp kesin kayıt yaptıranlar için;
UTMB için 6,8
CCC için 4,8
OCC için 3,7
adet taşa sahip olma ortalaması ortaya çıkmış. Elbette bu sonuçlar, en az bu ortalamalar kadar taşa sahip olunduğunda girilen kurayı kesin olarak kazanmayı sağlar, şeklinde okunmamalı ama ihtimallerin giderek zorlaştığı da bir gerçek.
Kaynak: HOKA UTMB MONT-BLANC 2024: RECORD REGISTRATIONS
Yalnız bu yılın katılımcı listelerini bulamadım. Ulaşabilen var mı?
Bu arada şaka gibi olmuş son durum. Bu liste daha ne kadar uzayacak?
MCC, ETC, YCC…
Buradan yarışı seçip bakabilirsiniz.
Teşekkürler. Bunu görmüştüm ama sadece favorilerin listesi sanırım. Index puanı 500 ve üzerindekiler yer alıyor listelerde.
Çok haklısınız hocam, liste gelecekte uzar İRONMAN ekibi UTMB’yi satın aldıktan sonra işin ticari boyutu daha ağır bastı oysa geçmişte yanlış biliyorsam düzeltin. YCC yarışı sadece organizatörlerin katıldığı bir etkinlik yarışıydı.
Şimdi YCC artık iyi sporcuların antreman yeri oldu, ycc yarışıp aynı hafta CCC çıkan yarışmalacılar var veya MCC ve YCC markaların kürsü yapmak için saldırdığı yarışlar oldu.
Buradan PTL yarışını takip edebilirsiniz.
İlk sıradaki ekip 31 saatte 11bin mt irtifa kazanmış.
içimden “why high one why” dedim.
Ne koşucular var. Kendimi tosbağa gibi hissettim
OCC parkurunu 07 saat 28 dakika ile Abdulkadir Topkaraoğlu biraz önce tamamlamış. 57 Km ve 3500 kazanım için gayet güzel bir süre, genel sıralaması da 128 olarak görünüyor. Gıyabında tebrik edeyim kendisini…
İlhami Ayber abi de OCC’de yaşta 2. Oldu, kürsü yaptı. Dün ödül törenini izlerken çok gurur duydum.
Bugün artık büyük gün! UTMB’yi UTMB yapan yarış başlıyor! Koşanlara keyifli koşular, bizlere de keyifli izlemeler…
Bu arada dün bazı yerlerde yorumlar gördüm. Bu yılki süreler neden geçen yıldan kötü diye. Parkur tekrar eski haline döndü. Trient sonrası UTMB ve CCC’nin girdiği parkura girdi, yeniden OCC bu parkurla birleşti… Buraya da not düşeyim.
Ben bu büyük başarıyı kaçırmışım, aslında takipteydim ama nasıl olduysa atlamışım. Tebrikler gerçekten.