Uludağ Ultra Trail 2021-2022-2023-2024

Bahsettiğiniz yerin adı yanılmıyorsam Çobankaya ve yürüme mesafesinde kalıyor. Uludağ’da uzun konaklama yapan, yayla mantığında çok sayıda daimi çadırcılar mevcut o bölümde.
Her sene olduğu gibi start/finishin hemen yanındaki otopark dolgu alanı çadır ve karavan konaklaması için uygun bir yer. Organizasyon instagram hesabından bu alanda çadır konaklaması yapabileceğimizi paylaştı. Bu bölüm bence konaklama için daha uygun.

3 Beğeni

Cuma günü erken saatlerde gitmeyi düşünüyoruz o zaman yer bulabiliriz gibime geliyor. cevaplarınız için çok teşekkür ederim

3 Beğeni

@Kahomen geçen sene cuma akşam 20:00 da gelip çadırımızı start noktasının yakınına kurmuştuk. Bizimle beraber 10 kadar çadırda vardı. Sabah start noktası arbedeli ve yüksek müzikle olduğu için uyku kalitesiz olabilir. Diğer kamp alanı kötünün iyisi bu açıdan. Şimdiden başarılar

4 Beğeni

Bu sene farklı bir çadır alanı da belirlendi sanırım. Fuar alanı karşısında dolgu alanda yapılabilir bilgisi geçmişti organizasyon.

Hava durumu yine sürprizli, herkes hazırlıklı olsun ilginç bir yarış olabilir.

Bu sene koşmuyorum ama uzak kalamadım, gönüllü olarak geliyorum, görüşmek üzere herkesle.

6 Beğeni

Karinna Otel Karşısı, jandarma noktasının olduğu startın hemen karşısındaki yer ile aynı yer organizasyonun bahsettiği yer, normal şartlarda kamp atmanın yasak olduğu ama kalabalık nedeniyle izin verilen otopark dolgu alanı. Benim yukarıda bahsettiğim yer ile aynı yer kısacası.

3 Beğeni

Biz de geçen sene burda çadır atmıştık, kamp için sevimsiz ama starta yakın, jandarmanın laf etmediği bir yerdi. Akşam fena gürültü olmuştu. Bu sene resmi olarak burası gösterildiği için daha düzenli, güzel olacaktır. Geçen sene ki deneyimden sonra ben bu sene oteldeyim :wink:

4 Beğeni

Geçen yıl oraya çadır kurmuştuk fakat cumartesi sabahı jandarma geldi çadırları kaldırmamızı söylediler hatta zorladılar (emirlere uymak zorundalar) ceza keseceklerini söylemiştiler sonra toparlandık. Bu sene de aynısı olacaktır

2 Beğeni

Bu arada Uludağ’da konaklamak için Sarıalan’da bulunan Uludağ Milli Park Müdürlüğü’nden kimlik bilgileriniz ile giriş yaptırmanız ve ücret ödemeniz gerekiyor. Size verilen evrakı Jandarma’ya gösterdiğinizde Jandarma bir şey demiyor. Hem karavan konaklamasında hem de çadır konaklamasında bu şekilde kaldım herhangi bir sorun yaşamadım. Jandarma bu evrakı dışarıdan görülecek şekilde karavanın camına koymamı istemişti.
Bu tecrübem 2021 çadır ve karavan ile 2023 karavan konaklaması ile ilgiliydi.

4 Beğeni

Bu başlık altında bazı sorular için yanıt verilmiş. Özel bir alan oluşturulduğu için Milli parklardan izin almaya gerek yok diye biliyorum

3 Beğeni

Bunu bilmiyordum, bilgi için teşekkürler bu şekilde yapalım ozaman. Çünkü yer güzeldi ağaçlar altında masa vs vardı

3 Beğeni

İzin alındığında sadece kamp yapmaya izin verilen yerlerde konaklama için giriş yapılıyor aslında. Amaç burada otellerdeki gibi GBT tespiti aslında. Organizasyon normalde yasak olan bir konuma konaklama için izin almış ve bunu duyuruyor diye yorumluyorum. Her halükarda Milli Park olduğu için güvenlik gerekçesiyle bence konaklama kayıt yaptırmaya tabi.
(Kişisel yorumum bu yönde, net bilgiye sahip değilim.)

2 Beğeni

Uludağ Premium Ultra Trail 2024 Teknik Toplantısı

8 Beğeni

Şuan itibariyle saat 18:00 Uludağ’a inanılmaz yağmur yağıyor, sağanak.

1 Beğeni

Fena bir hava oldu. Benim çadır sağanak yağmuru geçiriyormuş bunuda öğrenmiş oldum :sweat_smile:

3 Beğeni

Harika bir tecrübeydi ama ilk trailim de adeta paramparça oldum, yol koşularından çok farklı bir dünya imiş, herkes için sakatlıksız bir parkur olmuştur veya olacaktır inşallah :pray:t2:

8 Beğeni

05:12:53

Herkese iyi günler dilerim.
40, 49 yaş kategorisine 125 kişi katılmış. Ben bu pace ile 50 olmuşum. Derecemi çok ama çok kötü zannediyordum ancak arkamda yaş kategorisinde 75 kişiyi geride bırakmışım.
Uludağ premium Ultra Trail yarışında organizasyona 10 üzerinden 100 verdim. Gerek tuvaletlerin temizliği, gerek gönüllerin yardım severliği ilgisi, Uludağ’ın tam desteği, nohut pilav çorba irmik helvası yemeklerinin tüm katılımcılara verilmesi, CP noktalarının inanılmaz zengin olması beni çok mutlu etti.
Ancak parkur hiç beklediğim gibi değildi iniş zordu, çıkış çok ama çok daha zordu.

ULUDAĞ ULTRA TRAİL, TEKME, TOKAT
Ah, ah neydi bu böyle gerçekten anlayamadım.
Aslında her şey çok güzel başlamıştı. Yine heyecanım çok yüksekti. Sabah erken kalktım, bütün yarış kıyafetlerimi çantam dahil giyinmiştim. Hava çok soğuktu daha Güneş’in sıcaklığını hissetmeye başlamamıştık, parmak uçlarımdaki titremeyi hissetmeye başladım. Arkadaşlar, seni görünce biz üşüyoruz demişlerdi. Neyse ki bir bardak sıcacık çay beni kendime getirdi. Yarış alanına beni arkadaşım bıraktı.
Haydi yarışa başlayalım.
2,5 kilometrelik bir asfalt yol düşünün en az %8 eğime sahip. Asfalt olması en azından 6:30, 7:00 pace aralığında kalmamı sağlamıştı. İlk patika yola girişimiz ve bizi bekleyen klasik müzik orkestrası eşliğinde koşumuza patika yoldan devam etmeye başladık. İlk CP noktası 8,5 kilometredeydi çok iyiydim, durmadım bile pas geçtim. Harika manzaralardan geçtik. Uludağ’ın bu kadar güzel olduğunu bilmezdim.
İkinci CP noktasına varınca ilk CP noktasında durmamam nedeniyle beslenmeye biraz daha önem verdim. Çok zengin bir CP noktasıydı. Kekler, kurabiyeler, krakerler, meyvalar, türlü türlü içecekler çok zengindi. Yedim içtim azığımı yanıma aldım. İşte yarış şimdi başlıyormuş. Nereden bilebilirdim. Hayatımın belki de en korkunç 5 kilometresini azap yolunda yürür gibi sürünerek tırmandım. 23:00 gibi bir pace ortalamasıyla 5 km’nin bittiğini düşünün. Herhangi bir sürüngen bile beni geçebilirdi. Koşamadım. Koşamadım mı? Bir dakika bir dakika, hayır yürüyemedim bile. İyi ki batonları yanıma almışım. Eğer almamış olsaydım kesinlikle yarışta diskalifiye olurdum. Uludağ’ın muhteşem manzarası eşliğinde bitmek bilmeyen azap yolunu tamamladım. Geriye sadece 4 kilometre kaldı. Ne yazık ki 5 kilometre enerjimi öyle bir emmişti ki ne koşacak güç, ne ayaklarımda takat, ne de dizlerimde derman kalmıştı. Rampa son 900 metreye kadar hep devam etti. Güzel bir deneyimdi.
Katıldığım Ultra yarışların içerisinde en iyi organizasyon bu yarıştaydı. 10 üzerinden 10 veriyorum. Uludağ Premium Ultra Trail ekibine her şey için çok çok çok teşekkür ederim.
Harika bir organizasyon hazırlamışlar. Bana göre kusursuzdu.

• Kit çantası içeriği ile muhteşemdi. 3 buff, 1 kafa bandı, 1 kupa, 1 magnetli şişe açacağı, harika bir tişört, 1 bileklik çıktı.
  • Cp noktaları bana göre tam bir lezzet şöleniydi. Açık büfe gibi hazırlanmıştı.
  • Alandaki işaretlemeler fazlasıyla yeterliydi.
    Her şey için tekrar teşekkür ederim Uludağ Premium Ultra.
15 Beğeni

@Kahomen ilk önce tebrikler sonra geçmiş olsun. Uludağ en zorlu parkurlardan birisi.yazmak yada çekmekle gerçekten anlatılamıyor illa ki yaşamalı…

5 Beğeni

Ben de 30 k koştum. Dedikleri kadar varmış ve iyi ki demişler. Bu sayede psikolojik ve fiziksel olarak hazırlıklı gidip yarışı keyifle ve sağlıkla bitirilebildim. İşaretlemeler, yarış sonrası yiyecek içeceğe ulaşım kolaylığı v.b. birçok olumlu tarafı vardı. Bitiren herkesi tebrik ederim ve her koşucu Uludağ 30 K yı tatmalıdır derim.

9 Beğeni

Daha önce bir çok yarışta gayriresmi destekte bulundum ama bu benim ilk resmi CP sorumlusu olduğum yarış oldu, bu bakımdan oldukça farklı, yorucu ama keyifli de bir deneyim oldu.
Sarıalan CP de bir çok tanıdıkla da görüştük elimizden geldiğince destek olup yarışın kalan bölümüne uğurladık.
Uludağ sürprizlerle dolu oldukça zor bir yarış, cidden yaşamadan bilinmiyor.
@nkoner herkes seni bana soruyor, gelmeyeceğin yarışlar için açıklama yap lütfen haha
Seneye? Kim bilir :slight_smile:

15 Beğeni

Son üç senedir 66k parkurundayım. Bunun faydasını bu sene gördüm. Beslenme planı vb her şey tam planladığım gibi gitti. Yarışı da oldukça güçlü bitirdim. Uludağ artık en iyi organizasyonlar arasında bence ilk ikide. Emeği geçen herkese çok teşekkürler. 66k Yarışın videosu burada.

Belki çok ileride bu başlığa uğrayan olursa diye de bundan 2 hafta önce eşimle çektiğimiz 30k parkur testine de buradan ulaşabilirsiniz:

23 Beğeni