Her yıl üstüne koyan başka bir organizasyon bilmiyorum bu sene bence standardlari çok daha yükselttiler, mesafe ne olursa olsun her sene takvime ilk yazılması gereken kült bir yarış oldu artik. Emeği geçen herkese teşekkürler.
Youtube da yazdığım yorumu buraya da geçeyim.
“Çok merak ettiğim parkuru ilk defa bu kadar detayıyla gördük sayende, şahane iş olmuş, yerini gösterdiğin yükselti haritası eklemesi güzel olmuş, emeğine sağlık.
Kendi cp mize geçmeden kirazlıyayla da 5 dakika durduk orada denk geldik sevindim
Kapadokya ve Uludağ sözlerine de katılıyorum.
Süpersin.”
Buradan ekstra soru, yorumlarda da yazmışsın öncesinde de görmüştüm,
Hazırladığın toz şeker jel karışımınla ilgili detay verirsen sevinirim.
Çok çok teşekkür ederim ![]()
Jel karışımını Jon Albonın videosunda öğrendiğim için intihal mi olur diye düşünüyordum hep, ama çok soruluyor. Görselli bir şekilde ilk fırsatta hazırlayacağım anlatımı.
CP gönüllülüğü/görevlisi dünyasına Türkiye’nin belki en kalabalık ilk 5 parkurunun 2sinin kesişiminde girip alnının akıyla çıkmak da bence 100km koşmaktan daha tebrik edilesi ![]()
koşan tüm arkadaşlarımızın ayağına saglik. Gectigimiz yıl 16k bu sene 30k ile adım adım hedeflerime gitmeye calisiyorum.
fakat benim kucuk bir destege ihtiyacim var
.
galiba rotada kaybolup 5-6km fazla yol yaptim, garmin verilerim 36km mertebesinde sonuc veriyor.
30k tamamlayan arkadaslardan bana gpx verisini gonderebilecek kimse var mi? earth’de iki veriyi kiyaslamak adina alternatif bir 30k verisine ihtiyacim var.
umarim bu mesajim dogru insanlara ulasir. ![]()
instag: ggunerkaya
mail: gkhn-1986@hotmail.com
2 sene önce kapadokya da yaşanan bir durum Uludağ da tekrar yaşandı sanırım,
Herkesin verisi farklıydı cp e geldiklerinde, 25-34 arası her değeri gördüm, ki kaybolan yoktu.
Zeyniler-Cumalıkızık ve Saitabat’ta ben ve önlü arkalı koştuğumuz 2 arkadaşın verisi ( 3’ümüzün de garmin) 2 km geriden geliyordu. Çobankaya CP’de saatlerdeki km verisi ile organizasyon verisi eşitlendi. Yarış sonunda bizlerde 64-65 km arası çıkan km başka bir arkadaşımızda 54 çıktı ve düzeltemedik.(Cihazı Garmin Forerunner 965) Saati yeni aldığı için ayarlarında eksiklik var diye düşündük. Parkur şaşırma ya da kestirme yok.
Bir kere benim de 54 çıkmıştı. Autopause özelliğini kapatmamıştım. Özellikle Saitabat şelalesine doğru olan çıkışta yarışla aramdaki mesafe 6-7 km sapmıştı.
Bu sene de 63lü bir sonuçla bitti. Fazla tutacağına az tutsun tabi ki ![]()
Bu yazıda geçen seneki 66K deneyimlerimi yazmış ve bu mevsimde olursa bundan sonra ultra mesafelerine katılmayacağım demiştim. Kararımdan çok çabuk dönerek erken kayıt oldum ve tekrar 66K parkurunda yerimi aldım. ![]()
- Organizasyon yıldan yıla üstüne koyarak ilerliyor. Sevdiğim ve bana çok yakın bir yarış olduğu için bu durum çok hoşuma gidiyor. Konaklamasız bile 30K ve kısa parkurları koşulabilir yakınlıkta benim için.
- Bu sene tekrar 66K parkurunu seçme nedenim Bandırma’dan 5 kişi birlikte koşacak olmamızdı. Ekip olarak katılıp çadır konaklaması yaparak eğlenceli vakit geçirdik. Önden giden grup yağmur ve fırtınaya yakalansa da ben Uludağ’a vardığımda yağmur ve şiddetli fırtına kesilmişti. Çadır konaklamasını dolgu otopark alanında yaptık ve sorun yaşamadık.
- Geçen seneye göre özellikle sabah saatleri hava çok serindi. Zeyniler - Saitabat arası daha önceki 2 tecrübeme göre daha az nemliydi. Bu kısımda Güneş kendini çok göstermese de boğucu ve sıkıcı bir nemli hava hakim normalde, bu sene bu kısım da çok sıkıcı değildi bana göre.
- ANDA ekibi yine CP’lerde ve kritik yerlerde harikaydı. Uludağ Ultra’nın kesinlikle en güzel yanı ANDA ekibi.
- CP’lerin sayısı, mesafesi ve içerikleri gayet yeterliydi. Karpuz sıcak havalarda harika bir besin. Saitabat sonrası yaklaşık 20 kilometrelik tırmanış gerçekten zorlu ama bu sene 47.- 48. kilometrelerden itibaren çok güzel rüzgar vardı. Bu da çıkışı az da olsa rahatlattı. Zirve kısımlarında sisle birlikte Uludağ’ın heybeti çok güzel manzaralar sundu. Bu seneki fotoğrafları merak ediyorum bu yüzden.
- Havanın geçen seneye göre daha serin olması ve parkuru biliyor olmanın avantajı ile süremi 75 dakika civarında iyileştirdim.
- Cuma akşamı fırtına ve yağmur nedeniyle stantlar zarar gördüğü için ben gittiğimde kapalıydı. Yarış sonrası da yorgun olduğumdan gezmek istemedim. Denemek istediğim ayakkabılar başka yarışa kaldı. Organizasyon start gününe tekrar iyi hazırlanmış, start tam saatinde oldu.
- Geçen sene bu parkurda baton almaya karar vermiştim. Decathlon’dan baton alıp antrenmanlarda ve 2 yarışta kullanmıştım. Bu sene süre geliştirmemde batonların da çok etkisi var diye düşünüyorum. Hatta 66K ve 100K parkurları için zorunlu malzeme olsa bence olur, çıkışlarda da teknik inişlerde de kullandım. Katılacak olanlara şiddetle tavsiye ederim.
- Saitabat CP’de zorunlu malzemelerim tek tek kontrol edildi. Ben CP’de iken gelen herkesi de kontrol ettiler.
- Bu sefer hava yormadığı için seneye ultra mesafelerini koşmam demiyorum ama Uludağ başka mevsime izin verse 100K parkurunu koşmak isterim. Bu konuda da Bursa’lı arkadaşlardan söz aldık, 100K parkurunun da çıkışını bireysel olarak deneyeceğiz.
- İşaretlemeler çok güzeldi. Kritik dönüş ve geçişlerde görevliler hep yol göstericiydi.
- Yarış sonrası Nohut, pirinç pilavı ve helva vardı. Bol tuzlu nohut ve pilav çok iyi geldi.
- Kit çantası yine dopdoluydu. Önceki senelerden farklı olarak madalya olarak el yapımı özel seramik tarzı güzel bir madalya verildi. Bu madalya tasarım ve amaç olarak güzel olsa da ben klasik madalyadan yanayım. Bitiren yeleği olarak verilen yelek de günlük kullanıma renk ve tasarım olarak çok uygun değil bana göre. Bu maddede yazdıklarım kişisel zevk alanı ile ilgili olup eleştiri değildir.
Emeği geçen herkesin ellerine sağlık, gerçekten harika bir yarış. Bu sene katılımcı sayısı 2500’den fazla görünüyordu. ANDA ekibine, gönüllü olup hizmet veren koşucu arkadaşlarımıza özel teşekkürlerimi iletiyorum. Olumsuz ya da eksi puan verilebilecek kısımlar vardır ama şu var diyeceğim, aklımda yer eden ya da yazmaya değer bulduğum olumsuz bir duruma şahit olmadım.
Bu yıl neden gelip orada koşmadım, tam sebebini bilmiyorum. Ama pişman da olmadım değil. Bir daha ki sefere açıklama şart olmuş gerçekten.
30k parkurunu Garmin fenix 6x pro ile 29,81 olarak tam olarak doğru ölçtü diyebilirim, geçen yıldan parkuru bildiğim için rotayı yüklemedim, işaretleme çok başarılıydı, sanırım 15k civarı stabilize yoldan bir anda ormana giriş var, orada bir çok kişi sapma yerini fark etmeden aşağıya doğru devam etmiş. İnişlerde de 4-5 kişi ciddi ayak burkulması yaşadı, onlara da çok geçmiş olsun
Bugun hatalı olduğunu düşündüğüm mesafe verilerini google earth’e .gpx ve .kml olarak aktardim. 34km gözüken veriler google earth’ e aktarinca 30k ya düştü.
garmin neden böyle sacmaladi henuz anlamadim fakat bu ve bunun gibi sorunlari reddit de yaşayan insanlar varmis. Detayli inceleme firsatim henüz olmadi ama gps ayarlarini “saniyelik” olacak şekilde düzenleyin gibi bir cumle yazmislar.
detay elde etmem halinde haricen baska bir baslik altinda paylaşacağım.
Hedef yarışım olan Kapadokya 63K’ya hazırlık olması amacıyla 66K’ya katıldım. Ancak sonrasında anlaşıldı ki asıl Kapadokya bu yarışın antrenmanı olabilirmiş.
Genel olarak yol koşularına katılıyorum. Trail olarak Geyik 28 ve Gebze 55 deneyimim var. Bu iki parkurda koşulabiliyor, genel olarak zemin koşmaya elverişli. Ancak Uludağ’da böyle değilmiş. Yarışın ilk yarısındaki inişler fren yapmaktan kasları tüketti. Hız yapmak tehlikeli geldiği için sert inişlerde mecburen yavaş inmek zorunda kaldım. İkinci CP’de bacaklara kramp girdi, CP’de geçirdiğim zaman sırasında toparlandı. 33 ile 35 arasındaki tırmanış merdiven çıkmaktan farksızdı. 40 ile 56 arasında zaten koşanı görmedim, herkes elinde batonla yürüdü. 50-56 arası düzlükler vardı ancak zeminde çok fazla taş olduğu için koşmak cesaret istiyor, sakatlanmayı göze alamadım. 56 yani zirveden sonraki çok dik iniş ise zaten bitmiş olan bacakları iyice zorladı, kaza geçirmemek için çok dikkatli inmek zorunda kaldım. Bu iniş sonrası 1-2 km koşabildim ancak hâlâ iniş bitmemişti, yine zor bir iniş sonrası nihayet son kilometrede koşabildim ve normal şartlarda en fazla “9 saatte bitiririm” diye ön gördüğüm yarışı yaklaşık 14 saatte bitirebildim.
Öncesinde parkuru tanımak için birkaç video izlemiştim ancak videolarda izlediğim gibi çıkmadı, parkurun önemli noktalarını çok iyi tanıtamamışlardı. Birinci gelen bu zor parkuru 7 saatte bitirmiş, bunu nasıl başardı gerçekten hayret ediyorum, bravo! Belki seneye tekrar katılıp bu sene edindiğim tecrübelerle daha iyi bir performans sergilerim. Bunun dışında organizasyon çok başarılıydı, herkes söylemiş ama ben de söylemiş olayım.
İyi günler dilerim. Kamil İNAK 06:26 Pace ile 66 km parkurunu tamamladı. Bence çok iyi bir başarı böylesine zor bir parkur için.
Geçen sene Dmitry 6.26 ile güle oynaya gelmişti,
Sinir bozucu hafif ![]()
Bu sene 6 saat 20 dakikalarda Saitabat’tan yukarı sinir bozucu yokuşu tırmanırken geçen seneki 6:26’lık süreyi konuşarak çıktık hep. Nasıl olabilir, daha en sert yere biz şimdi başlıyorken, bu sürede nasıl biter diye batonlarımıza yüklendik
gerçekten bu parkur ve kazanım ile 7 saat ve altı süreler çok çok başarılı.
Adamlar biyonik olmalı, o çıkışlarda bile koşmuş olmalılar. İnişlerde de ban ban…
2023 100K parkurunun genel kategorideki 1.incisi kadın sporcu Küreklidere Şelalesi’nin oradaki doğal merdiven şeklindeki çıkışta tamamen koşarak çıkmıştı ve hızlı tempodaydı. 66K yarışçısı olarak aynı sporcuya hem o merdivenlerde hem de otelleri gördüğümüz son inişte olmak üzere 2 kez geçilmiştim. O sert inişte de seke seke uçarak inmişti.
2025 tarihleri Instagram hesaplarında 18-19-20 Temmuz olarak duyuruldu. 2024’te katılamadığım için hala üzgünüm. Videoları izlerken ve yazıları okurken rahmetli Kemal Sunal’ın camekandaki tavuğa ekmek bandığı an gibi hissediyorum.
2025’te 16K ya da deli cesaretimi toplarsam (TOPLAYAMADI) 30K’da orada olacağım. ![]()