Ultra Mesafelerde Antrenmanlar

2019 yılında antrenman olsun diye Eskişehir’den İnegöl’e koşmuştum.

111km civarında bir antrenman olmuştu. 111k Antrenman

Bu denemen için şunları söyleyebilirim;

Susamadan su iç, acıkmadan yemek ye. Bu işi otomatiğe bağla. yoksa farkına varmadan bünyen susuzluk veya enerjisizlikten düşer.

Bu havada 20km aralıklar su ikmali için çok uzun. Eğer 20km aralıklara ikmal yapacaksan her noktadan en az 2lt su ile çıkmanı öneririm.

Sıcak havada ultra koşarken sindirim sistemi aşırı hassas olur. O yüzden yağlı hiçbir gıdayı yememeye çalış. Beyaz ekmek, patates, kraker, Jel, olips şeker vb karbonhidratlar üzerine yüklen.

Ben antrenmanımda yardımcım yoktu. Yol üstündeki benzinliklere uğrayarak su, gofret, kremalı biskuvi, topkek, çubuk kraker, balık kraker gibi şeyler alarak gıda ihtiyacımı karşılamıştım.

Yanında kafa fenerinin yedek pili olsun. 20 km uzun mesafe. pilin biterse bir sonraki destek noktasına kadar ulaşabilmen lazım.

Üstünde reflektör yansıtıcı yeleğin olsun. Geceleyin araçlar seni fark edebilmesi lazım.

Ben yolun sağından koştum. araçlar ile aynı yönde ilerledim. hem onların rüzgarını karşıdan yememiş oldum hem farları gözümü rahatsız etmemiş oldu. Geceleyin araç farları gözünü aldığında önünü göremeyip, ayağın takılıp yanından geçen araçların altına düşebilirsin.

Telefonun sürekli yanında olsun. Bir şey olduğunda hemen iletişime geçebilmelisin.

aklıma gelenler şimdilik bunlar

17 Beğeni