Sayın hocam sizin yarış raporlarınızı okumak bu forumda yapmayı en çok sevdiğim şeylerden biri.Umarım herşey eskisi gibi olurda yeniden okumak zevkine erişiriz
Teşekkür ederim. Baştan çalışmalara başladım. Umarım yeniden ultra koşulara devam edebilirim. Şimdi sayenizde biraz daha motive oldum.
Murakami’nin dediği gibi, “koşmasaydım yazamazdım”.
Bunu da özellikle hafızama yazdım, teşekkür ederim.
https://x.com/MountainRoche/status/1826617117749203096?t=keOY--ZwM1jGqLSJhvnH2g&s=19
Leadville parkur rekorunu kıran David Roche, biraz da alışılmışın dışında altın bilgiler veriyor. Örneğin 5k hızını arttırmayı ultramaraton hazırlıklarının ilk adımı(tabi yıllarca kazanılan zone2 deneyimini saymazsak) olarak görüyor. Çok yüksek haftalık koşu hacmine ulaşmayı zorunluluk olarak görmüyor, stride ve hill sprints gibi antrenmanlara, takip ettiğim diğer ultramaratonculardan fazla önem veriyor. Çoğu kişinin hedef yarışı kapadokyayken, koşulabilir ultra antrenmanı bakımından not alınabilir. Bunun dışında sorulan sorulara verilen cevaplarda da güzel notlar var. Hemen akabinde de beslenmeyle alakalı şu içerik var:
https://x.com/MountainRoche/status/1826255238149402638?t=j_m7MXDuz4AVFt04GGLkKQ&s=19
https://x.com/MountainRoche/status/1826379996996235468?t=LokqkvPj2trgIcJ-YLqP9A&s=19
Burada da yarış günü beslenmesi ve bikarbonat ile ilgili söyledikleri dikkat çekici. Yarış sabahı da sıvı, jel ağırlıklı besleniyor. Bunun yanısıra bikarbonatın ileride çok daha konuşulacak olduğunu düşünüyor.
Düşük hacim ve yüksek kaliteyi prensip edinen bu seviyede bir ultra koşucusu olduğunu bilmek şaşırttı gerçekten. 90-120 km arası hacimle, çift antrenman çok az yaparak, haftada sadece 8-12 saat antrenmanla ama interval ve threshold çalışmalarını öncelikleyerek başarmış bunu.
“Yetenek olarak GOAT değilim ama yeme içmede GOAT olarak başardım bunu”
demiş.Mütevazı ve eğlenceli bir sporcu olması, ayrıca dediğiniz gibi şeffaf bir şekilde ve çok detaylı olarak yaptığı beslenme ve antrenman paylaşımları çok hoşuma gitti.
öncelikle bu söylediğiniz kmler bu level için yine de düşük olsa da, gördüğünüz 400-600lerin içerisinde hesaba katmanız gereken bol sayıda bisiklet var:
Ben sizin aksinize gerçekçi ve eğlenceli olduğunu düşünüyorum.
Ama bunu soyleyene dikkat etmek lazim. Irtifada 13:xx 5k kosabilen, rahatlikla kisa aralarla 63-64’den 12 tane 400 kosabilen, hedefi 100 mil yarisi rekoru kirmak olan ve 18 yildir endurance calisan bir alt yapidan soz ediyoruz. Yani simdi bu insanla bu forumdaki herhangi biri ayni yaklasimla ilerleyebilir mi? Ben emin olamiyorum. Yani bu tur seyleri daha benim gibi normale yakin birilerinden de duymak isterim.
Normale yakın = 2x Spartathlon Finisher ![]()
Mert, bu konuda çok detaylı yazılabilir. Kişi özelinde spor temeli nedir, fiziksel özellikleri nelerdir, antrenman geçmişi nedir, yaşadığı coğrafya neresidir ve daha bir çok şeye bakamadan şu antrenman metodu iyidir demek bana da doğru gelmiyor.
Sadece kişisel tecrübelerimizi yorumlamamız bence bu forum okuyucuları için daha doğru olacaktır.
Nereye gelmek istiyorum. Basletboldan örnek vereyim Rahmetli Kobe her gün 1000 şut idmanı yaparmış. Ben de 1000 şut idmanı yaparak keşke iyi basketbolcu olsaydım.
Kesinlikle içimizden biri David, elit atletler arasında düşük hacimle şampiyon oldu demek istemedim. Basei güçlü bir atletin, son antrenman döngüsünde/döngülerinde yaptığı değişiklikler olarak görüyorum. Yoksa geçmişine bakınca genel prensiplerin hepsinin üzerine check atmış biri olduğunu görmemek mümkün değil.
Ama bazen böyle küçük dokunuşlar normal insanların sonucunu değiştirebiliyor. "Double threshold day"in de faydasıyla istediği sonuca ulaşan kişiler var etrafımda. Tabi bu antrenmanları Jacob Ingebrigtsen gibi yapmıyorlar da kendilerine göre uyarlıyorlar. Burada da kendine uygun olduğunu düşünen birisi, doğru bir uyarlamayla pozitif bir sonuç elde edebilir. Neden olmasın.
Hatta alttan yakin ![]()
3x bu arada ![]()