Ucuz Ayakkabı vs Pahalı Ayakkabı Hakkında Fikir Alışverişi

@sryz ilginiz ve nezaketiniz için çok teşekkür ederim. Benzeri bir durumu aşağıdaki başlıkta da yaşamıştık fakat ben @ismaileren 'in uslubuna sizin kadar net ve açıklayıcı bir cevap verememiştim.

Mevzu cevap verebilmekse, sorudan bağımsız olarak cevap vermek mümkün. Ben bir firmanın üretip başka firmaların üretemediği, üretebilecek olsa bile ar-ge ya da diğer maliyetler göz önüne alındığında patentli olduğu için başka firmalardan satın alınmasının daha mantıklı olduğu, kendini kanıtlamış koşuya dair teknolojileri sormama rağmen, Nike’ın on binlerce patentinin olduğu cevabını alıyorum. Fakat bu cevap içerisinde bu patentlerin yedi binden fazlasının tasarım patenti olduğu mevcut değil. Ben bu aşamadan sonra soracağım her sorunun ya da vereceğim her cevabın bilgi alışverişine yönelik değil, tartışmaya yönelik olacağı kanaatindeyim. Dolayısıyla cevap vermek istemiyorum.

@herdogdu görmüşken saygısızlık olmasın cevap vereyim. Örnekteki geleneksel koşu ayakkabısı Brooks Ghost 6, yüksek yastıklamalı model ise Hoka One One. Drop mesafesi ve ağırlığa bakıldığında Run 100 modeli geleneksel olarak belirlenmiş modele daha yakın denebilir. Ağrılarınızın geçmesine sadece bu makaleye bakarak tesadüf dememiz çok doğru olmaz sanırım. Paylaştığım makale 44 kere atıf almış olsa da, başka çalışmalara da göz atmak faydalı olabilir. Ayrıca bahsettiğiniz siteyi bilmiyorum ama açıp ilk önüme gelen incelemeye baktığımda editör üzerinden yapılan bir inceleme olduğunu gördüm. Dechatlon modellerinin olmamasının sebebi editörün hiç dechatlon modeli kullanmaması ya da dechatlonun editöre incelemesi için hiç ayakkabı göndermemiş olması da olabilir.

Sağlıcakla kalın,
Saygılarımla.

4 Beğeni