Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu, 3 Kasım 2024 Pazar

Bu dropbag isi hep sorun sporistanbul yarislarinda. Ne yazik ki ben kendi cozumumu seffaf canta isi basladi baslayali farkli ve ayrisacak bir canta birakarak cozuyorum. Bu sene ozellikle 15k da cantalarin 1 saat gec gelmesi aciklanabilecek birsey degil.

4 Beğeni

Yarı maraton ve İstanbul’u Koşuyorum organizasyonlarında gayet düzenliydi. Oralar için tecrübeniz nasıldı ? @muyu

1 Beğeni

Son 3 yil once kostugumuz maratonda ben bir sekilde ulastim ama yakin arkadasimin canta kayboldu. Bir tane gonullu ruzgarligi verdiler. O gun gordugum bir detaydi farkli renk cantalarin kolay bulundugu. Genel olarak tum kostugum yarislarda bu yolu izliyorum.

1 Beğeni

start ve finish farkli yerde oldukca dropbag isinde “ulasim engeli” hep problem yaratacaktir…

aksi durumda aslinda biraz insan gucu ile bunu asmak cok kolay olmali, hele katilimci sayisinin bir kac onbin olmayan bu yarista…

dropbag’leri toplarken her mesafe icin ayri harflerle etiket (ve farkli renklerde) olusturulur olusturulu ve her 500(1000 de olabilir katilimci sayisina gore) kisi icin farkli standlarda toplanir…

15K icin A, YM icin B, M icin C diyelim…

15K katilimci 6000, YM 3000, M de 1000 diyelim…dropbagler aldindiktan sonra her 100 rakam icin tasnif yapilir ve ayri etiket eklenir, A1 15K’daki en kucuk 100 gogus numarasi, A12 15K’daki en buyuk 100 gogus numasi icin olcak sekilde…dropbag toplanirken gogus numarasi bilinecegi icin yarismaciya da bu ozel etiket verilir (gogus numarasina yapistirilir, mesela ben YM kosuyorum ve gogus numaralari 10.000-15.000 arasinda olsun, benim de gogus numaram 11.242 olsun, B3 etkileti geliyor bana)…

bitis noktasinda ise dropbagler birbirinden fazla uzak olmayan noktalarda bu son etiketlere gore her 100 kisiye 1 dusecek sekilde tasnif edilip (A1’ler kendi icinde, A2’ler kendi icinde), A1-A2 vb. tasnife gore standlarda dagitilir…boylece yaris bitti, ben B3 oldugumu biliyorum ve B3 standina gitcem direkt ve sadece 500 kisilik bir canta grubu icinde tasnif gerekecegi icin 2-3 kisiyle bu is cok hizli hallolur + daha standa yaklasirken 11.242 numari gorunce gonullu nereye bakacagini (11.000-11.500 araliginda) daha rahat cozebilir…

bunu zaten boyle yapmiyorlarsa hic mi bu isi dusunen yok derim…boyle yapip sorun oluyorsa, baslangic-bitis yeri ulasim sorununu irdelerim ve bitiste yeterince adam mi calistirilmiyor acaba diye dusunuyorum…yeterince eleman varsa, ulasim da sorun degilse calisanlarin egitilmesine egilirim…

en kisa mesafe 15k, 60dk’da tamamlayan olur desek (daha hizlilari zaten elit statusunde oldugundan kendi ekipleri vardir bence diye dusunuyorum, pro olmasa bile), finish’te gecikmemek adina da toplarken dropbag’lerin 80%'i tamamlandiginda (her bir 500 kisi icin) cantalar finish’e gonderilir diye bir uygulama koyarsin (en erken start’a 45dk kala gibi bi cutoff’da konur), daha gec gelenler icin de joker bir dropbag toplamasi yapar, ozel etiketle onu da diger cantalardan ayri bir yerde dagitirsin olur biter…

1 Beğeni

Önceki organizasyonlarda (maraton ve yarı maraton) böyle bir sorun olmamıştı…

Organizasyon gecikme için açıklama yaptı. Araçların geç hareket etmesi sebebiyle sıkıntı yaşandığını ve özürlerini yazdılar.

1 Beğeni

Analiz

24 Beğeni

Kendi pace grafigini gormek isteyen olursa adini ya da gogus numarasini yazsin burada paylasalim… Stratejileri gorelim. :smiley:

10 Beğeni

Açılış benden olsun o hâlde: 1523
Planımdan hızlı başlayıp yavaşça hızım düşmüştü.

5 Beğeni

Muhteşem Kasım indirimleri kapsamında herhalde. Bu hizmet kaçmaz. Zühtü Köroğlu analizini merakla bekliyoruz :smiling_face:

5 Beğeni

Ilki 8 parca, yani 40’a kadar, ikincide 40-finish de var. 5:35 ile baslasaymissin hedef tutacakmis rahatlikla.
Screenshot 2024-11-11 at 11.11.51
Screenshot 2024-11-11 at 11.43.58

6 Beğeni

Moskova Maratonu icin de var mi boyle bir guzellik? :slight_smile:

4 Beğeni

@spinodal Müsaitlik var ise 2844’e de bakabilir misiniz?

3 Beğeni

Videodaki 56 numara Canpolat(çok yüksek bir negatif split yapan). yarışın ilk yarısında bir arkadaşını 3 saat altı hedefine koşturmaya çalışıyor. Sonra olmadığına karar verilince, önde New York maratonu için süre çalışan arkadaşlarına yetişip onlarla koşuyor. Videoda görünce direk odur diye düşünmüştüm. Kontrol ettim. Nokta atışı tahmin olmuş :slight_smile:

7 Beğeni

Guzel kosmussun bence. Donusten sonra ruzgar etkisi var. Sonra da zatren 35+ etkisi, normaldir.
Screenshot 2024-11-11 at 12.13.12

6 Beğeni

bu güzel imkandan ben de yararlanmak isterim. her ne kadar garmin verilerimi kontrol etsemde tırnak kopması sonrası hayallerimin ve hedeflerimin nasıl yıkıldığını grafik ile görelim :slight_smile:

B 1020

4 Beğeni

Saatimde 7-12k arası ciddi sinyal kaybı olduğu için polar flow’daki kayda bakmak istemiyordum. Güzel oldu bu şekilde görmek. Planımız 5:20’lere düşen ortalamayı koruyarak bitirmekti ama olmadı.

Çok teşekkürler :pray:

4 Beğeni

Aslında hedefim fazlasıyla tuttu. 2 hafta önce Kapadokya’da 63K sonrası toparlanma için zaman yeterli olmadığı için burada 6 pace ortalama çıkarabilirsem yeter diye düşünmüştüm, 5:40 ortalama çıktığı için performansımdan memnunum. İstatistik için teşekkürler.

5 Beğeni

@spinodal
2414 için bakabilir misiniz rica etsem?

4 Beğeni

25’ten sonra durum kotuye gitmis epey…

Screenshot 2024-11-11 at 15.40.45

4 Beğeni

Cok iyi kosulmus bence… Daha iyisini dusunemiyorum…

Screenshot 2024-11-11 at 15.41.57

14 Beğeni