The North Face® Kapadokya Ultra Trail 2015

Kapadokya için yağmurluk konusunda teknik kriterimiz bulunmuyor, kendiniz için uygun olduğunu düşündüğünüz yağmurluğu kullanabilirsiniz.

Merhaba! Cevabı tatmin edici bulmamanız üzücü, ama sanıyorum daha detaylı başka bir cevap veremem. Yarış sonunda istatistikleri yeniden paylaşırız, o zaman umarım ikna olursunuz. Kapadokya’da görüşmek dileğiyle!

Bir yarış organizatörü olarak biz böyle uygun bulduk deme kolaycılığına kaçmadan konuyu açıklama gayreti göstermeniz karşısında canı gönülden tekrar teşekkür ederim.Sadece bu yaklaşımınız bile benim gelip orada olmam için yeterli.2014 te ilki düzenlenen bu seneye göre katılımın çok cılız olduğu yarışın istatistiğini referans vermeniz ve diğer başlıkta katılım az o yüzden tasnif yapılmadı deyip bu yıl yoğun katılım olmasına rağmen yine tasnifte değişikliğe gitmemeniz biraz hayal kırılığı yarattı bende .Bu vesileyle konu ödül,madalya vb olarak algılanıyor sanıyorum diğer arkadaşlar nezdinde olayın tamamen bundan uzak olduğunu bir defa daha belirteyim.

Rica ederim. Kendi istatistiğimizin görece ufak bir kümede olduğu konusunda haklısınız, ama önceki mesajımda yazdığım gibi bu genel bir durum. Örnek olarak ekte bu senenin UTMB sonuçlarının grafiğini bulabilirsiniz. Yine de kategoriler konusunda katı bir yaklaşımımız yok, gelecek senelerde belki değişikliğe gideriz.

2 Beğeni

Farklı yaş gruplarının sonuçlarını görmek isteyenler için Ruslar güzel bir yöntem bulmuşlar.
Saint Petersburg şehrinde Haziran sonunda yapılan “Ergo White Nights Marathon” yarışının sonuçlarını sitelerinde Excel dosyası olarak veriyorlar. Yarış Sonuçları .
Bu dosyayı indirdiğinizde oradaki tabloda doğum yıllarınıda gösterir bir sütun olduğunuda görüyorsunuz. (12 farklı sütun var tabloda)
Bu sütun aracılığıyla istediğimiz belirli bir yıl veya yıllarda doğanların sonuçlarını sıralayarak görebiliyoruz.
Ben baktım ve kendi doğum yılım olan 1975 doğumlular arasında en son sırada olduğumu gördüm :smiley:

5 Beğeni

Parkurlarda değişiklikler olmuş. 30k parkurunun değiştirilen kısmı harita üzerinde biraz karışık duruyor😕

Merhaba Beyza,

Kısaca değişen bölümleri şu şekilde özetleyebiliriz:

• İbrahimpaşa - Ortahisar arasında araç yolu yerine Balkan Deresi’nden geçilecek.

• Göreme çıkışında mezarlığın arkası yerine Göreme Açık Hava Müzesi ve Kılıçlar Vadisi’nden geçilecek.

• Ürgüp girişinde Kayakapı Tepesi tırmanışı yerine doğrudan bitişe gidilecek.

Teknik toplantıda daha detaylı bilgi vereceğiz.

Balkan Deresi uzun süredir turizme kapalı olan, oldukça güzel doğaya sahip bir vadi. Göreme Açık Hava Müzesi ve Kılıçlar Vadisi geçişlerinin de farklı oluşumları yakında görme imkanı sağlayacağını ümit ediyoruz.

4 Beğeni

su derinliği nasıl serkan bey.?

Vadinin adı Balkan Deresi ama su geçişi bulunmuyor Erhan Bey. Vadi içerisinde patikadan koşulacak.

1 Beğeni

selamlar,

zorunlu malzemeler arasında “Patika koşusuna uygun ayakkabı” var. Asics kayano 20 buna uygun mu? cekmekoy kosularında bunu kullanıyorum ve beni rahatsız etmiyor.

tesekkurler.

Ben de aynı soruyu yöneltmek istiyorum, Asics cumulus ile koşmayı düşünüyorum? Çekmeköy, aydos, iznik gibi parkurlarda kullandım… Bir diğer sorum da parkur değişliği resmi sitede bulunan gps haritasında da güncellenmiş durumda mıdır? Teşekkür ederim.

30k kategorisinde zorunlu malzemeler listesinden trail koşu ayakkabısı kaldırılmış. Diğer kategorileri bilmiyorum😊

Her ne kadar iyi ayakkabılar olsalar da hem Kayano hem de Cumulus patika koşu ayakkabısı değiller. Bu nedenle Kapadokya Ultra Trail ve Kapadokya Trail 60K’nın zorunlu malzeme koşulunu karşılamıyorlar. Koşu paketi teslimi ve koşu sırasındaki kontrollerde sorun yaşamamanız için koşulara patika koşu ayakkabısı ile katılmanızı önemle hatırlatırız.

Web sitesindeki GPS kayıtları günceller. Aşağıdaki bağlantılardan da doğrudan erişebilirsiniz:

(Web tarayıcınızın önbelleği aktifse erişmeden önce temizlemenizi öneririz)

Mümkünse ben bir soru sormak istiyorum: Koşular ile ilgili bilgilendirmeleri katılımcıların e-posta adresine gönderdiğimiz bültenler ile yapmaya çalışıyoruz. Bu bültenler size ulaşıyor mu?

1 Beğeni

Şimdiye kadar bütün bültenler geldi.En son 3 nolu bülten geldi 09.10.2015’de

1 Beğeni

Şu ana kadar hiçbir bülten almadım. Kendim bakarak güncel durumdan haberdar oluyorum. Ama organizasyona benim ve arkadaşlarımın mail yoluyla sorduğu bütün sorulara kısa sürede cevap verildi. Teşekkür ederim😊

Bültenler mail olarak gelmekte.

Merhaba,

Ben de bu sene ilk defa 30K koşacağım. Kullanacağım ayakkabı The North Face Ultra Trail. Yaptığım testlerde ayakkabıdan çok memnun kaldım ama 30K sonrası da umarım bu duyguları korurum.
Bu arada bültenler bana ulaşıyor. Son olarak hava durumu konusunda bir bilgi paylaşmak istedim. Accuweather ve birkaç farklı site o tarihlerde hem 10 derecenin altında hava, hem de yağış gösteriyor. Gece ise -2 derecelere varan bir hava ve karlakarışık yağmur gösteriyor. Öncelikle umarım tarih yaklaştıkça bu tahmin biraz daha yukarı çıkar, ancak yine de ıslak bir hava olacak gibi duruyor.

Sevgiler

E-posta olarak sadece “Haber Bülteni No.3” ulaştı. 1 ve 2 var mıydı?

Şimdiden hafif ya da sağnak yağışlı gözükmekte. Ama gündüz sıcaklık ortalaması, bahsettiğiniz gibi 10 derece, gece -2 gibi gözükmüyor. Gündüz en yük 18, gece en düşük 7 derece gibi gözüküyor.

http://www.accuweather.com/tr/tr/goreme/1301361/daily-weather-forecast/1301361?day=9

Ben inşallah yağmur yağar diye dua edenlerdenim :slight_smile: